Откриха изложба на Крум Савов


В навечерието на 3 март в художествената галерия "Станка Димитрова" в Кърджали се откри изложба на известния родопски фотограф от началото на 20 век Крум Савов. Тя е инициатива на Държавна агенция Архиви, историческия музей в Смолян, музея в Асеновград и Етнографския музей в Пловдив. Фотосите са запечатали бита и културата на родопското население, неговото всекидневие, а също и драматични моменти от историята - революционното движение и войните. За изложбата специално пристигна и председателят на Държавната агенция Архиви доц. д-р Михаил Груев. Ето какво каза той при откриването:

print Отпечатай
Вижте още

Общинско първенство по гражданска защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации се проведе в Момчилград

 Състезанието беше спечелено от отбора на Средно училище "Никола Вапцаров" - Момчилград. На второ място се класираха състезателите на Основно училище "Петър Берон" . Отборът на основно училище "Никола Вапцаров - Звездел взе третото място. На четвърта позиция се класираха състезателите на училище "Васил Левски" от Равен. Състезанието се проведе в 2..

публикувано на 30.03.17 в 10:33

Със специален празник посрещнаха пролетта в основно училище Пейо Яворов в Кърджали

Учениците от основното училище Пейо Яворов в Кърджали посрещнаха пролетта с весел празник, изпъстрен с песни, стихове и танци. Веселието е част от проекта за интеграция "Училището - пъстър свят на моите мечти", по който работят в "Яворов". То беше подготвено от преподавателите Петя Пенева, Валя Георгиева, Златко Назъров и Галя Топалова. В събитието..

публикувано на 30.03.17 в 10:04

Десет младежи започват работа в община Смолян

Десет младежи започват работа в община Смолян по проект „Обучение и заетост за младите хора” – етап ІІ. Кметът Николай Мелемов назначи днес шестима от тях, а с останалите четирима ще се сключат договори след успешно преминало обучение по ключова компетентност. Кметът поясни на младежите, че продължителността на проекта е 6 м., като община..

публикувано на 29.03.17 в 10:52

2000 лева глоба за всеки запалил стърнище в Смолян

С повишаването на температурите и сухото време за сезона, нараства риска от възникване на горски пожар при извършване на селскостопански дейности в земеделските земи, съседни и горски територии, предупреждават от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Смолян. В тази връзка влиза в сила заповед за обявяване на..

публикувано на 29.03.17 в 10:44

Отпада изискването за пръстови отпечатъци в болниците

Върховният административен съд окончателно отмени наредбата, според която приемът и изписването от болница трябва да стават само с пръстов отпечатък. Решението ще влезе в сила веднага след като петимата административни съдии сложат подписите си под него и бъде изпратено за публикуване в Държавен вестник от председателя на съда. След това болниците вече..

публикувано на 29.03.17 в 10:23

ГЕРБ води в Смолян

Политическа партия ГЕРБ е първа политическа сила в Смолянска област със забележителен резултат. Това сочат резултатите на Районната избирателна комисия на база 100 процента обработени протоколи. Репортаж на Радостина Чернокова:

публикувано на 27.03.17 в 10:10

Смолян посрещна 101. Алпийски батальон

С тържествен ритуал 101. Алпийски батальон в Смолян посрещна военнослужещи, участвали в мисия в Афганистан. Репортаж на Р. Чернокова: 

публикувано на 27.03.17 в 09:31