Нов вестник в Кърджали

 Втори брой на ученическия вестник "Приятели плюс" ще бъде представен във вторник, 21 март, в Общинския детски комплекс в Кърджали. Вестникът е съвместна инициатива на Дружество "Приятели на САЩ" и детския комплекс и се издава  като част от програмата на Месеца на Америка в Кърджали. Той излиза отново след 10-годишно прекъсване. Повече за ученическата медия може да чуете в звуковия файл към новината от Валентина Иванова, председател на Дружество "Приятели на САЩ" в Кърджали.Вижте още

Безплатни прегледи за туберкулоза в цялата страна

Тази седмица в цялата страна се провеждат безплатни прегледи за контрол и превенция на туберкулозата. В Кърджали това става в многопрофилната болница за активно лечение Доктор Атанас Дафовски, в пневмо-фтизиатричното отделение на 6 етаж след записване, съобщават от болницата. В Смолян прегледите се извършват в многопрофилната болница за активно..

публикувано на 25.09.17 в 11:58

Математик от Кърджали спечели шахматен турнир в Жълтуша

30-годишният Еминали Тасим, учител по математика и информационни технологии в СУ „П.Р.Славейков“ от Кърджали, стана победител в шахматния турнир за аматьори на традиционния селищен празник в ардинското село Жълтуша. На второ място се класира очният специалист от Млечино Еркин Осман, а трети е Гюрсел Емин, също от Млечино. Финалната среща..

публикувано на 24.09.17 в 11:32

"Арда" остава лидер в класирането след победа над "Розова долина"

Футболистите на „Арда“ победиха в Кърджали гостуващия отбор на „Розова долина“ от Казанлък с 3:1. Автори на головете станаха Димитър Алексиев в 65-тата минута, Ахмед Осман в 70-тата минута и отново Алексиев в 75-тата минута. Почетният гол за гостите вкара Тодор Тавшанов. След осмия кръг на Югоизточната В група, отборът на "Арда" остава лидер в..

публикувано на 23.09.17 в 11:33

Мечка нападна пчелин в района на село Соколите

Стопаните на нападнатия от мечка пчелин в района на ловно стопанство Женда ще бъдат обещетени по пазарни цени. Това съобщиха от екоинспекцията в Хасково. Пчелинът от 20 кошера е разположен в местността Дженда балкан в землището на чернооченското село Соколите. При проверката на екоинспекторите са открити следи от две мечки, вероятно е майка с малко...

публикувано на 20.09.17 в 10:29

Отборът по спортна аеробика с амбиции за победа в Анкона

Националният отбор на България по спортна аеробика приключи подготовката си за Европейското първенство в Италия. От 4 септември отборът бе на двуседмичен лагер в ардинското село Ябълковец, а днес заминава за Анкона, където до 24 септември ще се проведе еврошампионата.  Българските надежди имат нелеката задача да се изправят срещу отборите на 22 държави..

публикувано на 19.09.17 в 11:16

Полицаи от Кърджали са призьори по плажен волейбол

Двама полицаи от Кърджали спечелиха призови места в републиканското първенство по плажен волейбол за служители на МВР. Петър Карагяуров и Тунчер Хайдаров заеха престижното второ място и получиха купата на победителите. Състезанието се проведе от  11 до 14 септември в курортния комплекс Златни пясъци с участието на 13 двойки. За Петър Карагяуров това не е..

публикувано на 19.09.17 в 09:27

Честит 15 септември!

Отново дворът на ПГ по туризъм в Кърджали е празнично украсен и изпълнен с весела глъчка. Пораснали, помъдрели и отпочинали, изпълнени с трепетно вълнение, учениците отново се връщат в гимназията с вкус. Всички те нетърпеливо очакват срещата със своите съученици, с които вече са и добри приятели, а също и срещата със своите учители. Естествено,..

публикувано на 15.09.17 в 12:41