Няма промяна на размера на средствата за преходната национална помощ за тютюна

БГНЕС

 Запазва се размерът на средствата за преходната национална помощ за тютюна, който беше определен преди седмици и предвижда повече пари за производителите на малки количества. Съгласно взетото решение от консултативния съвет по тютюна близо 90 милиона лева ще бъдат разпределени между всички производители, които са реализирали продукция през периода 2007-2009 година. Припомняме, че предишното решение беше обжалвано от един от представителите в консултативния съвет - Националната конфедерация на тютюнопроизводителите, в която членуват лица отглеждащи количества над 2 тона, за които средствата от доплащанията са по-ниски в сравнение с тези на по-дребните производители.


Вижте още

Цвета Караянчева е избрана за председател на Народното събрание

Цвета Караянчева, депутат от 9 многомандатен район Кърджали, беше избрана за председател на Народното събрание с гласовете на 138 народни представители. Тя е областен лидер на партия ГЕРБ и е народен представител вече четвърти мандат. Против кандидатурата гласуваха трима, а 71 депутати се въздържаха.  Кандидатурата на Караянчева беше предложена от..

публикувано на 17.11.17 в 13:01

Криптовирус "дебне" в електронните пощи

Много българи, в това число и кърджалийци, са получили електронни писма от името на кредитна институция, в която са описани несъществуващи техни задължения. Писмото включва и прикачени файлове, които, ако бъдат отворени, заразяват компютрите с криптовируси. Какво да правят потребителите, когато получат подобно писмо?  Първото и най-важно нещо - дали..

публикувано на 17.11.17 в 11:28

Три от чешмите в Кърджали са с негодна за пиене вода

Негодна за пиене е водата в три от популярните чешми от местни водоизточници в Кърджали. В пробите от Айше молла чешма на пазара, чешмата по Пътя за Ардино и тази до Въжения мос т са открити завишени количества коли форми и ешерихия коли, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Проблемите са открити след направен мониторинг за качеството..

публикувано на 17.11.17 в 11:16

Волейболна "Арда" с нов разпределител и желание за победа в Перник

Мъжкият волейболен отбор на "Арда" Кърджали тръгва за Перник с желание за победа. Мачът с "Миньор" от осмия кръг на Суперлигата е на 17 ноември вечерта. Съставът на кърджалийския тим е подсилен от нов разпределител - Владимир Лабутов, който е картотекиран преди две седмици. Това е бивш наш състезател, който не игра в последните месеци , каза за Радио..

публикувано на 17.11.17 в 10:52

ВиК Кърджали: Не пийте вода в петък, хлорирана е

Саниране на водопроводната мрежа провежда днес ВиК Кърджали. Абонатите от Кърджали, Момчилград и 33 околни села, ползващи питейна вода от язовир "Боровица", трябва да се запасят с минерална. Водата ще бъде с високо съдържание на хлор. Тя няма да е годна за пиене и готвене от 8 часа в петък, 17 ноември, до 8 часа в събота, 18 ноември. През това време..

публикувано на 17.11.17 в 10:35

Фирми от промишлена зона Изток в Кърджали искат ремонт на пътя

Представители на бизнеса поискаха съдействие от областния управител Никола Чанев заради лошата пътна инфраструктура на Промишлена зона „Изток“. Над 80 фирми развиват дейност в района, а достъпът до тях е изключително труден и понякога невъзможен заради липсата на настилка  и отводняване. Пътят не е пригоден за камиони, няма необходимата товароносимост,..

публикувано на 17.11.17 в 10:22

РЗИ с кампания срещу тютюнопушенетето

Тази година регионалната здравна инспекция в Кърджали отбелязва 16 ноември, международния ден без тютюнопушене, с кампания, насочена към най-малките ученици от Кърджали за вредата от пушенето. Повече за кампанията от Ренета Велкова от здравната инспекция:

публикувано на 16.11.17 в 13:00