Няма промяна на размера на средствата за преходната национална помощ за тютюна

БГНЕС

 Запазва се размерът на средствата за преходната национална помощ за тютюна, който беше определен преди седмици и предвижда повече пари за производителите на малки количества. Съгласно взетото решение от консултативния съвет по тютюна близо 90 милиона лева ще бъдат разпределени между всички производители, които са реализирали продукция през периода 2007-2009 година. Припомняме, че предишното решение беше обжалвано от един от представителите в консултативния съвет - Националната конфедерация на тютюнопроизводителите, в която членуват лица отглеждащи количества над 2 тона, за които средствата от доплащанията са по-ниски в сравнение с тези на по-дребните производители.


Вижте още

Златаровци творят на чужд език

Водени от амбицията да побеждават, златаровци и този път доказаха своите езикови познания. Под вещото ръководство на своите преподаватели по английски език – Веселина Апостолова и Милена Моллова, възпитаниците на ПГ по туризъм в Кърджали се представиха успешно в надпревара по творческо писане на есе на английски.Учениците от VIII до XII клас..

публикувано на 24.03.18 в 11:26

Млади журналисти от ОДК представят вестник „Приятели Плюс”

В Общински детски комплекс Кърджали ще бъде представен съвместния проект на ОДК и Дружеството „Приятели на САЩ” – вестник „Приятели Плюс”. Това е трети брой на вестника, който се издава всяка година в Месеца на Америка в Кърджали. Във вестника са отразени материали за 10 годишния юбилей на Националният празник на детското изкуство „Вълшебният..

публикувано на 24.03.18 в 10:34

Над 100 хиляди лева са заделени от бюджета на община Кирково за ремонт на язовир Амбарица

Продължава да се работи по проблемния от миналата година язовир Амбарица между селата Шумнатица и Горно Кирково. Над 100 хиляди лева са заделени от бюджета на община Кирково за ремонт на язовира, който в момента е източен. "Имаме проблем с изпускателя. Имайки предвид тези проблеми заделихме от бюджета на община Кирково над сто хиляди лева за..

публикувано на 24.03.18 в 09:48

Отбелязваме "Часът на Земята" с угасяне на светлините на знакови сгради

Инициативата "Часът на Земята" за пореден път път ще обиколи света на 24 март тази година, когато милиони хора по света ще загасят светлините от 20,30 до 21,30 часа, за да привлекат вниманието към спешната нужда от действия срещу климатичните промени. Мотото на кампанията тази година е „Свържи се с природата“. Знаковото световно събитие на..

публикувано на 24.03.18 в 09:34

Полски бряст е първото вековно дърво в гр. Хасково

Дърво от вида полски бряст е обявено за първото и единствено вековно дърво в Хасково. То се намира в двора на СУ „Св. П. Хилендарски“. Обиколката на стъблото му е 3,50 м., височината 14  м. и е на възраст около 200 години.  Дървото е обявено за вековно със заповед на министъра на околната среда и водите и е..

публикувано на 24.03.18 в 09:25

Организацията на слепите в Кърджали подкрепя националния протест

Регионалната организация на слепите в област Кърджали проведе днес годишното си отчетно събрание. Членовете решиха да се присъединят към останалите хора с увреждания и да участват в подготвяния национален протест в София на 11 април. Подробности от Шукран Исмаил, председател на регионалната структура на Съюза на слепите в Кърджали.

публикувано на 23.03.18 в 16:29

Малките белоглави лешояди страдат от мартенското застудяване

Мартенското застудяване не се отразява на дивите животни в Източните Родопи. Зубрите, дивите коне-тарпани и елените не се влияят от тези природни катаклизми, още повече, че влошаването на времето е временно и отминава бързо. Ниските температури обаче могат да се отразят негативно на дивите плодни дръвчета и на малките белоглави лешояди, които се излюпват..

публикувано на 23.03.18 в 14:51