Няма промяна на размера на средствата за преходната национална помощ за тютюна

БГНЕС

 Запазва се размерът на средствата за преходната национална помощ за тютюна, който беше определен преди седмици и предвижда повече пари за производителите на малки количества. Съгласно взетото решение от консултативния съвет по тютюна близо 90 милиона лева ще бъдат разпределени между всички производители, които са реализирали продукция през периода 2007-2009 година. Припомняме, че предишното решение беше обжалвано от един от представителите в консултативния съвет - Националната конфедерация на тютюнопроизводителите, в която членуват лица отглеждащи количества над 2 тона, за които средствата от доплащанията са по-ниски в сравнение с тези на по-дребните производители.


Вижте още

Европейски медал по бокс за младежи за Ергюнал Сабри от Кърджали

България спечели 2 златни, 6 сребърни и 2 бронзови медала на еворпейско първенство по бокс за юноши в курорта Албена. Титлата в категория 46 килограма стана притежание на Ергюнал Сабри. 4-кратният републикански шампион на страната при юношите Ергюнал за първи път донесе европейското отличие в  Кърджали. Той победи с 4:1 съдийски гласа на финала  Лука..

публикувано на 26.09.17 в 13:42

Балканската купа по офроуд отново в Кърджали

Най-бързите състезатели в Офроуд шампионата на Балканския полуостров за 2017 са Валентин Пенев / Ангел Костадинов от Кърджали.  Носителят на Балканската купа за миналата година Слави Чавдаров остана на 3-то място в крайното класиране, с доста проблеми по автомобила по време на трите състезания от надпреварите, съобщи председателят на КИНЕКС Рейсинг..

публикувано на 26.09.17 в 11:23

101-ви Алпийски батальон в Смолян става полк

101-ви Алпийски батальон в Смолян става полк. Със заповед на министъра на отбраната Красимир Кракачанов е разкрита процедура по обявяване на 73 войнишки длъжности за приемане на военна служба в Смолян. Това каза командирът на поделението подполковник Димитър Кацаров:

публикувано на 26.09.17 в 10:27

Общинският съвет в Ардино актуализира бюджета за 2017 г.

Седемнайсет точки са включени в дневния ред на редовното заседание на Общинския съвет в Ардино, което ще се проведе в сряда, 27 септември.  Актуализация на бюджета за 2017 г., промени в Програмата за капиталови разходи и приемане на бюджетна прогноза за периода 2018-2020 година на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности. Това..

публикувано на 26.09.17 в 10:09

Наим Сюлейманоглу е в критично състояние

Европейският, световен и олимпийски шампион по борба Наим Сюлейманоглу е в критично състояние.  Съществува опасност за живота на известния спортист, който е роден в кърджалийското село Птичар. Той е настанен в болница в истанбулския квартал Бакъркьой в отделение с интензивно наблюдение заради чернодробна недостатъчност, съобщи „Хюррийет“...

публикувано на 26.09.17 в 10:00

Над 13 млн. лв. получават училища в Кърджалийско

Над 13 милиона лева отпусна държавата за обновяване на училища в района на Кърджали. Парите са част от предвидения за образование общ бюджет от 600 милиона лева, заявени в Оперативната програма „Региони в растеж". С парите ще бъдат санирани няколко училища, като броят им ще е ясен на по-късен етап. Ще се извърши и цялостен ремонт на затворената преди..

публикувано на 26.09.17 в 09:48

Ергюнал Сабри в спор за европейското злато по бокс за младежи

Ергюнал Сабри се класира на финал на Европейското първенство по бокс за младежи. Възпитаникът на "Арда бокс" Кърджали постигна трудна победа срещу румънския си съперник Тави Добре на полуфинала. Днес след 13 часа в борбата за златото Ергюнал Сабри ще срещне грузинския състезател Лука Брашвили. Как е преминал полуфиналът и какви са очакванията на..

публикувано на 25.09.17 в 12:05