Ден на отворените врати за превенция на туберкулозата в Кърджали

  Ден на отворените врати за превенция на туберкулозата обявява Многопрофилната болница за активно лечение "Доктор Атанас Дафовски" в Кърджали. На 24 март в целия свят се отбелязва деня за борба с туберкулозата. Изследванията са част от националната програма  за превенция и контрол на болестта, която предвижда периодични прегледи през цялата година. Акцията се организира от 20 до 24 март. Хората, които страдат от продължителна кашлица, често повишаване на температурата, необяснима загуба на тегло или са диабетици, могат да посетят пневмо-физиатричното отделение на болницата. Там ще попълнят безплатна анкета. Тя ще покаже дали са заболели от туберкулоза. По преценка на лекарите-специалисти ще се извършва рентгеново изследване, проба Манту или храчка, съобщават от лечебното заведение. Изследванията ще се правят от 10 до 12 часа.


print Отпечатай
Вижте още

Три опита за телефонни измами са били предотвратени вчера в Кърджали

 На домашните телефони на възрастни хора се обаждал мъж, който се представял за следовател, работещ по разкриването и задържането на телефонни измамници. Мнимият следовател искал пари от събеседниците си, като обещавал сумите да бъдат върнати след приключване на операцията. Няма предадени пари. След подаването на сигнала в дежурната част, на хората..

публикувано на 22.06.17 в 11:20

Все още не са ясни причините за пожара в търговски обект на бившия областен управител на Кърджали

 Няма яснота около причините за пожара в търговски обект на бившия областен управител на Кърджали Илия Илиев. По първоначални данни щетите са значителни. Продължава изясняването на случая, както и стойността на изгорялото имущество. Пожарът е станал през изминалата нощ. Илия Илиев не пожела да коментира случая.

публикувано на 22.06.17 в 10:52

Никола Чанев: Общината да се погрижи за необитаемите сгради в Кърджали

 "Изоставените сгради на закритите училища - „Никола Йонков Вапцаров“ в кв. „Веселчане“ и „Георги Бенковски“ на ул. „Републиканска“ в Кърджали следва да запазят общественото си предназначение и да бъдат предоставени за социални или образователни цели, защото от години са обречени на саморазрушение", каза за радио Кърджали областният управител..

публикувано на 22.06.17 в 10:10

Наближава крайният срок за обявяване на годишните финансови отчети на търговците

 Всички търговци по смисъла на Търговския закон трябва да обявят в търговския регистър своя годишен финансов отчет  за 2016 г. до края на юни 2017 г. Това напомниха от офиса на приходната администрация в Кърджали.  В същия срок останалите предприятия трябва да публикуват финансовия си отчет чрез икономическо издание или чрез интернет. От администрацията..

публикувано на 22.06.17 в 09:29

Важни промени гласуват депутатите

  Парламентът днес ще гледа на първо четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Част от тях предвиждат след две години плащанията над 1000 лева задължително да стават по банков път. Министерският съвет предлага промяната с мотива борбата със сивата икономика. На първо четене депутатите ще обсъдят и въвеждането на мълчаливото..

публикувано на 22.06.17 в 09:25

Депутатите приеха единодушно на първо четене увеличение на минималната пенсия

Депутатите приеха единодушно на първо четене минималната пенсия да стане 180 лева от 1 юли. 200 лева ще бъде тя от 1-ви октомври. Параметрите бяха договорени още по време на преговорите между ГЕРБ и Обединените патриоти за съставяне на правителство. От БСП разкритикуваха мярката, защото по този начин само една група пенсионери ще получат увеличение. От..

публикувано на 21.06.17 в 15:54

Днес точно в 7,24 минути настъпи астрономическото лято

Днес точно в 7,24 минути настъпи астрономическото лято. Днес е най-дългият ден в годината. Какви ще бъдат юли и август, какво време ни очаква през лятото - чуйте доц. д-р Илиян Господинов от Националния институт по метеорология и хидрололия към Българската академия на науките.

публикувано на 21.06.17 в 10:35