Животновъди се готвят за протест в сряда

Снимка: архив

Протестни действия на земеделски стопани ще се проведат в сряда пред Министерството на земеделието и храните. Причината - забавяне на плащанията  по различни европейски програми с около два месеца към животновъди, зеленчукопроизводители, зърнопроизводители и други от сектор земеделие. Председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов:Вижте още

Инспекцията по труда в Кърджали организира семинар за земеделските производители

За 14 часа днес е насрочена информационна среща семинар, организирана от Дирекция „Инспекция по труда” . Т я ще се проведе в залата на Търговско-промишлената палата в Кърджали.   Там земеделските производители и фермерите ще бъдат запознати как да спазват трудовото законодателство при наемане на хора на краткосрочни договори. Подробности от..

публикувано на 28.05.18 в 09:32

Община Кърджали с искане две дървета да бъдат обявени за вековни

Община Кърджали подготвя документация с искане две дървета в областния център да бъдат обявени за вековни . Това ще стане след проверка и оглед от експертите на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково и съгласно закона за биологичното разнообразие. Това съобщи за Радио Кърджали главният специалист в общинската..

публикувано на 28.05.18 в 09:26

Кърджали на 15-то място сред 28-те области в България по ниво на безработица

По ниво на безработица Кърджали се нарежда на 15-то място сред 28-те области в България. През април тя 9,91 на сто при 6,43 % в страната.  Нивото на безработицата в края на април в област Кърджали е 6022 безработни, като от предходния месец те са намалели с 176 души. С най-ниска  безработица са общините Кърджали 5.2% и Момчилград с 8.2%...

публикувано на 27.05.18 в 11:43
работници строители

475 са неспазилите Закона за здравословни и безопасни условия на труд за един месец

През последните години нарушенията по спазване на Закона за здравословни и безопасни условия на труд са малко повече от тези по трудовите правоотношения, констатира Ангелина Бабунска,  директор на Дирекция „Инспекция по труда” в Кърджали. За април нарушенията на този закон са 475, а нарушенията по трудово-правните отношения са 337. От началото на..

публикувано на 27.05.18 в 10:33

4 хиляди души събра стадионът в Кърджали

Председателят на НС и депутат от Кърджали Цвета Караянчева и министърът на спорта Красен Кралев заедно с още 4 хиляди привърженици на Арда - Кърджали присъстваха на официалното откриване  на стадиона днес в областния център. Настроението е празнично, съобщиха нашите репортери. Всички очакват Арда да излезе в първия си домакински мач на обновения..

публикувано на 26.05.18 в 17:24

Лекари обобщиха изследвания за кучешката тения

Eдно от най-авторитетното медицински списания - Лансет, публикува статия, обобщаваща данни от. ехографски скрининг за кистна ехинококоза (кучешка тения) при хората.  Един от съавторите е кърджалийският гастроентеролог д-р Марин Мухтаров.    Скринингът е осъществен в България, Румъния и Турция.  У нас той обхвана населението на областите Благоевград,..

публикувано на 26.05.18 в 14:50

Официално откриваме обновения стадион в Кърджали

Днес  ще се състои официалното откриване и освещаване на обновения стадион "Дружба" в Кърджали. На прерязването на лентата се очаква да присъства и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.  Ще бъдат връчени грамоти на ветераните на футболен клуб Арда - Кърджали от сезон 1987/88 година, след което момчетата на Елин Топузаков ще излезнат на терена..

публикувано на 26.05.18 в 14:33