Животновъди се готвят за протест в сряда

Снимка: архив

Протестни действия на земеделски стопани ще се проведат в сряда пред Министерството на земеделието и храните. Причината - забавяне на плащанията  по различни европейски програми с около два месеца към животновъди, зеленчукопроизводители, зърнопроизводители и други от сектор земеделие. Председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов:Вижте още

Цвета Караянчева е избрана за председател на Народното събрание

Цвета Караянчева, депутат от 9 многомандатен район Кърджали, беше избрана за председател на Народното събрание с гласовете на 138 народни представители. Тя е областен лидер на партия ГЕРБ и е народен представител вече четвърти мандат. Против кандидатурата гласуваха трима, а 71 депутати се въздържаха.  Кандидатурата на Караянчева беше предложена от..

публикувано на 17.11.17 в 13:01

Криптовирус "дебне" в електронните пощи

Много българи, в това число и кърджалийци, са получили електронни писма от името на кредитна институция, в която са описани несъществуващи техни задължения. Писмото включва и прикачени файлове, които, ако бъдат отворени, заразяват компютрите с криптовируси. Какво да правят потребителите, когато получат подобно писмо?  Първото и най-важно нещо - дали..

публикувано на 17.11.17 в 11:28

Три от чешмите в Кърджали са с негодна за пиене вода

Негодна за пиене е водата в три от популярните чешми от местни водоизточници в Кърджали. В пробите от Айше молла чешма на пазара, чешмата по Пътя за Ардино и тази до Въжения мос т са открити завишени количества коли форми и ешерихия коли, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Проблемите са открити след направен мониторинг за качеството..

публикувано на 17.11.17 в 11:16

Волейболна "Арда" с нов разпределител и желание за победа в Перник

Мъжкият волейболен отбор на "Арда" Кърджали тръгва за Перник с желание за победа. Мачът с "Миньор" от осмия кръг на Суперлигата е на 17 ноември вечерта. Съставът на кърджалийския тим е подсилен от нов разпределител - Владимир Лабутов, който е картотекиран преди две седмици. Това е бивш наш състезател, който не игра в последните месеци , каза за Радио..

публикувано на 17.11.17 в 10:52

ВиК Кърджали: Не пийте вода в петък, хлорирана е

Саниране на водопроводната мрежа провежда днес ВиК Кърджали. Абонатите от Кърджали, Момчилград и 33 околни села, ползващи питейна вода от язовир "Боровица", трябва да се запасят с минерална. Водата ще бъде с високо съдържание на хлор. Тя няма да е годна за пиене и готвене от 8 часа в петък, 17 ноември, до 8 часа в събота, 18 ноември. През това време..

публикувано на 17.11.17 в 10:35

Фирми от промишлена зона Изток в Кърджали искат ремонт на пътя

Представители на бизнеса поискаха съдействие от областния управител Никола Чанев заради лошата пътна инфраструктура на Промишлена зона „Изток“. Над 80 фирми развиват дейност в района, а достъпът до тях е изключително труден и понякога невъзможен заради липсата на настилка  и отводняване. Пътят не е пригоден за камиони, няма необходимата товароносимост,..

публикувано на 17.11.17 в 10:22

РЗИ с кампания срещу тютюнопушенетето

Тази година регионалната здравна инспекция в Кърджали отбелязва 16 ноември, международния ден без тютюнопушене, с кампания, насочена към най-малките ученици от Кърджали за вредата от пушенето. Повече за кампанията от Ренета Велкова от здравната инспекция:

публикувано на 16.11.17 в 13:00