Животновъди се готвят за протест в сряда

Снимка: архив

Протестни действия на земеделски стопани ще се проведат в сряда пред Министерството на земеделието и храните. Причината - забавяне на плащанията  по различни европейски програми с около два месеца към животновъди, зеленчукопроизводители, зърнопроизводители и други от сектор земеделие. Председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов:Вижте още

Днес е общественото обсъждане на Бюджет 2018 на община Кърджали

Днес от 17,30ч. в залата на Бизнесинкубатора ще се проведе публичното обсъждане на Проектобюджета на община Кърджали за тази година. Материали по Проекта са представени на електронната страница на общината. Общественият съвет към местния парламент днес ще поиска да бъдат заделени двойно повече средства за рехабилитация на пътната мрежа в град Кърджали...

публикувано на 18.01.18 в 14:02

Жълт код е обявен за силен вятър в цялата страна

90 километра в час достигат поривите на вятъра в района на Кърджали. Има много счупени клони, паднали рекламни табели, счупени стъкла на входни врати. Тази нощ около 1 часа спасителен екип от Кърджали е отстранил паднали дърво и електрически стълб от платното за движение на ул.“Металург. В Крумовград двама пожарникари са премахнали паднало дърво на..

публикувано на 18.01.18 в 13:57

Атанасовден е

Днес православните християни почитат Свети Атанас, наречен Безсмъртни. Той е господар на зимните студове, ледове и снегове, на зимните облаци и ветрове. Ветровете държи заключени в една пещера, а зимните облаци и мъгли са опашките на страшни змейове, с които те пият вода от езера и реки и грабят момите от хорото. Според поверието на Атанасовден..

публикувано на 18.01.18 в 13:49

Днес се отварят офертите за пътя Ксанти - Рудозем

Днес в Гърция ще бъдат отворени офертите за строителство на пътя от Ксанти до българската граница, съобщава гръцкият вестник Траки. Стойността на проекта е близо 45 милиона евро. Очаква се изграждането на новата транспортна връзка между България и Гърция да приключи до две години. Дължината на трасето, което е част от трансевропейската пътна мрежа, е..

публикувано на 18.01.18 в 13:44

Наградиха спортистите от волейболния клуб в Кирково

С решение на Общинския съвет в Кирково бяха връчени грамоти и парични награди на спортистите от волейболен клуб “Кирково-15“.  Наградите бяха връчени от кмета на Кирково Шинаси Сюлейман.  Момичетата от отбора, с треньор Динко Николов, са носители на над 5 медала от републикански ученически и републикански държавни игри по волейбол. “Кирково-15“..

публикувано на 17.01.18 в 17:02

Жена падна от деветия етаж и загина

Жена на 30 години e паднала от 9-ия етаж на блок "Балатон" 3 в кърджалийския квартал "Веселчане" днес, потвърдиха от полицията в Кърджали. Предполага се, че става дума за нещастен случай. Сигналът за инцидента е подаден в 10.57 часа. Криминални полицаи са  направили оглед на мястото на инцидента. Тялото на младата жена е  в съдебна медицина в болницата в..

публикувано на 17.01.18 в 14:23

Пожар избухнал в апартамент, изгорели печка и скара

Пожар е избухнал в апартамент в Момчилград вчера около 10 часа. Неправилно използване на електрически уред станало причина за запалването. Изгорели са електрическа печка и електрическа скара. Екип на службата в Момчилград загасил пламъците. 10 кв. м покривна конструкция на къща в село Бенковски изгорели при пожар снощи около 18,30 часа. Огънят..

публикувано на 17.01.18 в 13:30