Наши звезди се включиха в кампанията "Великден за всеки"

Попзвездата Миро, рапърът Криско, фолкдивата Анелия, актрисата от хитови сериали Деси Бакърджиева, баскетболният треньор Тити Папазов и омбудсманът Мая Манолова заснеха клип на Националната кампания „Великден за всеки“ - „Дари празник на баба и дядо“. Във видеото, лицата на инициативата призовават хората с добри сърца да дарят средства за възрастните хора, така че те да посрещнат достойно големия християнски празник.  Това е второто издание на Националната кампания „Великден за всеки“. „Дари празник на баба и дядо“ е мотото и тази година  отново  се набират парични средства и храни за възрастните хора, които няма да получат надбавка за Великден. Правителството отпуска по 40 лева допълнително на тези, които получават до 314 лева. Идеята на кампанията е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг. Тази година партньори на инициативата са Българският Червен кръст, Българската православна църква, Националният алианс за работа с доброволци, хранителният бранш и др. 


print Отпечатай
Вижте още

Три опита за телефонни измами са били предотвратени вчера в Кърджали

 На домашните телефони на възрастни хора се обаждал мъж, който се представял за следовател, работещ по разкриването и задържането на телефонни измамници. Мнимият следовател искал пари от събеседниците си, като обещавал сумите да бъдат върнати след приключване на операцията. Няма предадени пари. След подаването на сигнала в дежурната част, на хората..

публикувано на 22.06.17 в 11:20

Все още не са ясни причините за пожара в търговски обект на бившия областен управител на Кърджали

 Няма яснота около причините за пожара в търговски обект на бившия областен управител на Кърджали Илия Илиев. По първоначални данни щетите са значителни. Продължава изясняването на случая, както и стойността на изгорялото имущество. Пожарът е станал през изминалата нощ. Илия Илиев не пожела да коментира случая.

публикувано на 22.06.17 в 10:52

Никола Чанев: Общината да се погрижи за необитаемите сгради в Кърджали

 "Изоставените сгради на закритите училища - „Никола Йонков Вапцаров“ в кв. „Веселчане“ и „Георги Бенковски“ на ул. „Републиканска“ в Кърджали следва да запазят общественото си предназначение и да бъдат предоставени за социални или образователни цели, защото от години са обречени на саморазрушение", каза за радио Кърджали областният управител..

публикувано на 22.06.17 в 10:10

Наближава крайният срок за обявяване на годишните финансови отчети на търговците

 Всички търговци по смисъла на Търговския закон трябва да обявят в търговския регистър своя годишен финансов отчет  за 2016 г. до края на юни 2017 г. Това напомниха от офиса на приходната администрация в Кърджали.  В същия срок останалите предприятия трябва да публикуват финансовия си отчет чрез икономическо издание или чрез интернет. От администрацията..

публикувано на 22.06.17 в 09:29

Важни промени гласуват депутатите

  Парламентът днес ще гледа на първо четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Част от тях предвиждат след две години плащанията над 1000 лева задължително да стават по банков път. Министерският съвет предлага промяната с мотива борбата със сивата икономика. На първо четене депутатите ще обсъдят и въвеждането на мълчаливото..

публикувано на 22.06.17 в 09:25

Депутатите приеха единодушно на първо четене увеличение на минималната пенсия

Депутатите приеха единодушно на първо четене минималната пенсия да стане 180 лева от 1 юли. 200 лева ще бъде тя от 1-ви октомври. Параметрите бяха договорени още по време на преговорите между ГЕРБ и Обединените патриоти за съставяне на правителство. От БСП разкритикуваха мярката, защото по този начин само една група пенсионери ще получат увеличение. От..

публикувано на 21.06.17 в 15:54

Днес точно в 7,24 минути настъпи астрономическото лято

Днес точно в 7,24 минути настъпи астрономическото лято. Днес е най-дългият ден в годината. Какви ще бъдат юли и август, какво време ни очаква през лятото - чуйте доц. д-р Илиян Господинов от Националния институт по метеорология и хидрололия към Българската академия на науките.

публикувано на 21.06.17 в 10:35