Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Златни накити за близо 52 хиляди лева задържаха на Капитан Андреево

Снимка: БГНЕС

 Контрабандни  златни накити за близо 52 хиляди лева задържаха митническите служители от пункт Капитан Андреево при проверка на два автомобила. При един от случаите контрабандни златни накити са открити при проверка на лек автомобил с румънска регистрация, влизащ в страната от Турция. Шофьорът и пътуващите в колата мъж, жена и непълнолетният и син заявили, че не пренасят ценности и валута за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При личен преглед на жената, по тялото и е открита торбичка от плат, пълна с близо 342 грама златни пръстени, гривни и колие, както и една златна корона. Според направената от вещото лице експертиза златните бижута и короната са от 14-каратово злато, а два от пръстените са от 22-каратово злато. У мъжа, в джобовете на якето и на панталона му са открити 17 златни изделия, сред които 12 златни медальона. Според експертизата на вещото лице стойността на задържаните златни бижута е близо 27 хиляди лева.  При проверка на друг румънски лек автомобил, влизащ в страната от Турция, митническите служители откриват, укрити в долното бельо на румънски гражданин, златни накити  на стойност над 25 хиляди лева. Контрабандно пренасяните златни изделия  са иззети с протоколи и  подлежат на отнемане в полза на държавата. На тримата нарушители са съставени актове по Валутния закон като им е иззета сумата от общо 1540 евро за обезпечение на евентуални вземания по съставените актове.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

110 дръвчета ще бъдат засадени в Кирково по случай 110-ата годишнина от създаването на общината

Общо 110 дръвчета ще бъдат засадени в учебно-възпитателни заведения, читалища, кметства и паркове на територията на община Кирково по случай 110-ата годишнина от създаването на общината. Това каза за БТА кметът на пограничната община Шинаси Сюлейман. За годишнината, която се навършва на 26 март, в малката родопска община са поканени приятели от съседна..

публикувано на 18.03.24 в 18:00

В пъти по-малко вандалски прояви след поставянето на камери за видеонаблюдение в Момчилград

След поставяне на повече от 20 камери за видеонаблюдение на възлови обществени места в град Момчилград, случаите на вандалски прояви са намалели в пъти и към днешна дата те вече са единични. Това каза пред БТА инж. Севдалин Огнянов, директор на дирекция „Устройство на територията, кадастър и регулация и европейски програми и проекти“. Той припомни, че..

публикувано на 18.03.24 в 17:41

Милко Багдасаров: Правителство ще има

Правителство ще има. Това коментира за Радио Кърджали Милко Багдасаров от БСП след като Мария Габриел от ГЕРБ-СДС получи от президента Румен Радев проучвателен мандат за съставяне на нов кабинет. Милко Багдасаров: „Мисля, че това, което се случва е сериозен пазарлък за много лични неща, а не за обществени интереси. Правителство ще има. В..

публикувано на 18.03.24 в 17:20

Радослав Милев: Най-разумното е да има правителство за още 9 месеца

Българският народ не се нуждае от нови избори, а от работещо правителство. Това мнение изрази Радослав Милев- общинският съветник от ПП-ДБ в Кърджали по повод връчения от президента мандат на ГЕРБ-СДС. Радослав Милев: „Най-разумното нещо, което могат да направят българските политици, които взимат решението в момента е да съставят..

публикувано на 18.03.24 в 17:06

Радостина Лулова зае пето място на престижния турнир по силов трибой Арнолд Спорт Фестивал

С пето място в трибоя, но с най-добър личен резултат приключи участието на кърджалийката Радостина Лулова в престижното състезание Арнолд Спорт Фестивал. То се проведе през почивните дни в Бирмингам, Великобритания, и събра най-добрите атлети в силовия трибой.  „Тази година състезанието беше наистина много оспорвано и аз съм щастлива и доволна, че..

публикувано на 18.03.24 в 16:57

За ден 271 кърджалийци подадоха онлайн годишни данъчни декларации

Само за ден 271 кърджалийци пуснаха онлайн предварително попълнени годишни данъчни декларации, отчетоха от офиса на приходната агенция в Кърджали.  Формуляри са достъпни  в портала за електронни услуги на НАП.  Потребителите, които имат персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП), могат да се възползват от..

публикувано на 18.03.24 в 16:54

Откриват новоизградения планетариум към Астрономическа обсерватория „Славей Златев“ в Кърджали

Планетариумът към Астрономическа обсерватория „Славей Златев“ в град Кърджали ше бъде открит официално на 20 март т.г. Кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн и директорът на Астрономическа обсерватория „Славей Златев“ Агоп Узунбохосян ще прережат лентата.  на новоизградения планетариум.  Новоизграденият планетариум към обсерваторията е..

публикувано на 18.03.24 в 14:57