Кърджалийските полицаи на четвърто място в страната в турнир по волейбол

Отборът по волейбол на ОД на МВР-Кърджали се класира на четвърто място в републиканското първенство за служители на МВР, което се проведе от 9 до 12 април в СОК „Камчия“. След зонални състезания във финалния етап участваха 9 отбора, сред които и този на кърджалийските волейболисти-полицаи. За първи път състезател от кърджалийския тим – Петър Карагяуров от РУ-Кърджали, след селекция е определен да участва в сборния национален отбор на служителите в МВР, който ще се състезава на европейското полицейско първенство по волейбол на 25 май във Варна.


Вижте още

Арда Кърджали победи Загорец с 3:1

Футболна Арда Кърджали се наложи с 3:1 над вторият във временното класиране Загорец. Тимът от Нова Загора поведе в първото полувреме, но във второто момчетата на Елин Топузаков бързо наваксаха и поведоха в  58 та минута. Последният гол бе отбелязан във вратата на гостите от Нова Загова в 89 минута на стадиона в Момчилград. След два жълти картона Арда..

публикувано на 24.03.18 в 16:56

Златаровци - готови за матурата по БЕЛ

В мултимедийния кабинет на Професионална гимназията по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” се проведе публичната изява на групата за преодоляване на обучителни затруднения „Успешна матура”.   Групата функционира за първа година и e в изпълнение на дейностите по проект „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене..

публикувано на 24.03.18 в 11:29

Малките художници от ОДК с престижни награди

Малките художници от Школата по изобразително изкуство към ОДК гр.Кърджали с ръководител Севинч Еминова се завърнаха с награди от ХХІ Национален конкурс за весела детска рисунка "Малките нашенци" в гр.Казанлък. Специалната награда на ОДК гр.Казанлък бе присъдена на Есра Юсеин на 13 г., а второ място в първа възрастова група бе за Дамла Мюмюн на 10..

публикувано на 24.03.18 в 11:22

Заключителният документ на Европейски съвет, който осъжда поведението на Анкара спрямо Кипър, предизвика остри реакции в Турция

Заключителният документ, приет на вчерашния Европейски съвет, който осъжда поведението на Анкара спрямо Кипър, предизвика остри реакции в Турция. Остри реакции на турската страна предизвика заключителният документ, приет на вчерашния Европейски съвет. В ябълка на раздора се превърна приетият в Брюксел документ, осъждащ поведението..

публикувано на 24.03.18 в 09:17

Ниските температури фатални за овошките

Ниските температури и продължителното застудяване ще бъдат фатални за овошките, прогнозира за Радио Кърджали агрономът Антон Русчуклиев. Топлата зима и рязкото застудяване са най-неблагоприятни за костилковите плодни дръвчета. Ще бъде ли компрометирана реколтата тази година, подробности от Антон Русчуклиев:

публикувано на 22.03.18 в 14:54

Кърджалийският театър представя премиерно заглавие в София

Днес кърджалийският театър гостува в Столичния сатиричен тетър "Алеко Константинов", където ще представи премиерното си заглавие "Няма места" от Емил Йотовски. Режисьор е директорът на театъра Гълъб Бочуков, а главната роля е поверена на Мая Бежанска. Тя си партнира на сцената с известните кърджалийски актьори Борислав Христов и Атанас Атанасов...

публикувано на 21.03.18 в 14:32

Хасан Азис: Кърджали е една от малкото общини, която въвеждаме иновации в осветлението

Започва подмяната на старите лампи по основните улици на Кърджали с лед лампи. Около 6 хиляди стари лампи ще бъдат подменени с нови.  Тази седмица се очаква одобрение на Агенцията за обществени поръчки на процедурата и ще започне да тече срокът за избор на изпълнител. Хасан Азис каза:  Очакваме до четвъртък да получим съответното  одобрение или..

публикувано на 20.03.18 в 12:58