Децата от школата по футбол, Арда 1924 Кърджали, заминават на международен турнир в Гърция

 От 20 -ти до 23 -ти април децата от школата по футбол Арда 1924 Кърджали заминават на международен турнир в Гърция. В него ще участват отбори от школата на Панатинайкос, АЕК, Паниониос, Краснодар и много други отбори. "Надявам се че ще представим нашия отбор, града ни и държавата ни", каза старши треньорът в школата Васил Визев. За втора поредна година отборът от Кърджали ще участва в турнир от такъв ранг.


Вижте още

Министър Каракачанов приема тържествената заря-проверка в Кърджали

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще приеме тържествената заря-проверка, която започва тази вечер на площад "Освобождение" в Кърджали. Зарята е по инициатива на областния управител Никола Чанев и е посветена на 105 години от освобождението на Кърджали. Началото е в 19 часа. В нея ще вземат участие представителните роти и духовият  оркестър..

публикувано на 20.10.17 в 09:32

Млада жена от кърджалийско село почина от кучешка тения

Млада 34-годишна жена от кърджалийско село  почина внезапно при спукване на киста от кучешка тения.  Директорът на Регионалната здравна инспекция в Кърджали д-р Виктор Кирчев съобщи, че кучешката тения е била локализирана в сърцето, което е много рядка локализация. Смъртта е настъпила внезапно, след спукване на кистата на тенията.

публикувано на 19.10.17 в 15:41

200 тона картофи отгледаха в село Еньовче

200 тона е тазгодишната реколта от картофи в село Еньовче, а според кметът Недко Узунов реколтата е повече от добра.  Село Еньовче в област Кърджали е разположено в Южен Централен планов регион на България. То е част от община Ардино.  В китното родопско селце в момента живеят около 120 души. Един от основните поминъци на населението там е..

публикувано на 19.10.17 в 15:22
Национално сдружение на общините в Република България

Кметове със 7 мандата бяха отличени за получено доверие

Кметовете на ардинските села Китница, Русалско и Сухово бяха отличени от Националното сдружение на общините. Сали Мюмюн, Исмет Мустафа и Фикрет Байрам получиха наградата за Личност на изборна длъжност, спечелила доверието на гражданите в категория "Общинско доверие". И тримата управляват кметствата за седми мандат. Те получиха отличията си по време..

публикувано на 19.10.17 в 10:09

Златен почетен знак за д-р Станимир Сираков

Със заповед на кмета на община Кърджали Хасан Азис д-р Станимир Сираков е удостоен с почетен знак на община Кърджали - златен, за изключителния  му принос  и иновации в областта на съвременната  интервенционална неврорентгенология . Младият лекар е роден в град Кърджали и чрез успехите си в медицината спасява не само човешки животи, но и прославя името..

публикувано на 19.10.17 в 09:29

Откриват туристическа борса в Смолян

В Смолян ще бъде открито XІV Международно туристическо изложение „Планините на България - гостоприемство в четири сезона”. За туристическата борса в перлата на Родопите - Смолян,  пристигат представители на бранша от Гърция, Естония, Молдова, Унгария. Варна, Добрич, Велико Търново, град Елена, София.  Репортаж на Радостина Чернокова:  

публикувано на 19.10.17 в 09:23

Ученици тръгват по стъпките на българската армия

Над 300 ученици от цялата област тръгват в този час на двудневен поход по стъпките на българската армия в Източните Родопи. Проявата е посветена на 105 години от Освобождението на Кърджали. 10 училищни отряда от Кърджали, Черноочене, Ардино, Кирково и Крумовград, Гвардейците на езиковата гимназия и военно-патриотичните съюзи ще вземат участие в..

публикувано на 19.10.17 в 09:15