Огнян Герджиков е в Кърджали на двудневно посещение

Снимка: БТА

Министър-председателят на Република България проф. Огнян Герджиков е на посещение в Кърджали в четвъртък и петък по покана на областния управител Начо Ковачев. 
Премиерът ще разговаря с Ковачев и кметовете на седемте общини в областната администрация. На срещата ще бъдат обсъдени важни за региона инфраструктурни проекти и проблеми, които се отнасят до взаимодействието между държавната и местната власт. След срещата Герджиков ще бъде гост на кмета на Кърджали Хасан Азис.  По-късно служебният премиер ще отпътува за ГКПП „Маказа“, където ще се запознае с проблемите на трафика. 
В петък, 21 април, проф. Герджиков ще разгледа неделното училище и средновековния храм „Свети Йоан Предтеча“, където се изгражда голям православен комплекс. Ще посети и църквата „Св.Успение Богородично“ в кв. „Гледка" в Кърджали.

print Отпечатай
Вижте още

Три опита за телефонни измами са били предотвратени вчера в Кърджали

 На домашните телефони на възрастни хора се обаждал мъж, който се представял за следовател, работещ по разкриването и задържането на телефонни измамници. Мнимият следовател искал пари от събеседниците си, като обещавал сумите да бъдат върнати след приключване на операцията. Няма предадени пари. След подаването на сигнала в дежурната част, на хората..

публикувано на 22.06.17 в 11:20

Все още не са ясни причините за пожара в търговски обект на бившия областен управител на Кърджали

 Няма яснота около причините за пожара в търговски обект на бившия областен управител на Кърджали Илия Илиев. По първоначални данни щетите са значителни. Продължава изясняването на случая, както и стойността на изгорялото имущество. Пожарът е станал през изминалата нощ. Илия Илиев не пожела да коментира случая.

публикувано на 22.06.17 в 10:52

Никола Чанев: Общината да се погрижи за необитаемите сгради в Кърджали

 "Изоставените сгради на закритите училища - „Никола Йонков Вапцаров“ в кв. „Веселчане“ и „Георги Бенковски“ на ул. „Републиканска“ в Кърджали следва да запазят общественото си предназначение и да бъдат предоставени за социални или образователни цели, защото от години са обречени на саморазрушение", каза за радио Кърджали областният управител..

публикувано на 22.06.17 в 10:10

Наближава крайният срок за обявяване на годишните финансови отчети на търговците

 Всички търговци по смисъла на Търговския закон трябва да обявят в търговския регистър своя годишен финансов отчет  за 2016 г. до края на юни 2017 г. Това напомниха от офиса на приходната администрация в Кърджали.  В същия срок останалите предприятия трябва да публикуват финансовия си отчет чрез икономическо издание или чрез интернет. От администрацията..

публикувано на 22.06.17 в 09:29

Важни промени гласуват депутатите

  Парламентът днес ще гледа на първо четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Част от тях предвиждат след две години плащанията над 1000 лева задължително да стават по банков път. Министерският съвет предлага промяната с мотива борбата със сивата икономика. На първо четене депутатите ще обсъдят и въвеждането на мълчаливото..

публикувано на 22.06.17 в 09:25

Депутатите приеха единодушно на първо четене увеличение на минималната пенсия

Депутатите приеха единодушно на първо четене минималната пенсия да стане 180 лева от 1 юли. 200 лева ще бъде тя от 1-ви октомври. Параметрите бяха договорени още по време на преговорите между ГЕРБ и Обединените патриоти за съставяне на правителство. От БСП разкритикуваха мярката, защото по този начин само една група пенсионери ще получат увеличение. От..

публикувано на 21.06.17 в 15:54

Днес точно в 7,24 минути настъпи астрономическото лято

Днес точно в 7,24 минути настъпи астрономическото лято. Днес е най-дългият ден в годината. Какви ще бъдат юли и август, какво време ни очаква през лятото - чуйте доц. д-р Илиян Господинов от Националния институт по метеорология и хидрололия към Българската академия на науките.

публикувано на 21.06.17 в 10:35