Нов опит за контрабанда на цигари спрян на Капитан Андреево

9800 къса контрабандни цигари извадиха от вратите на лек автомобил митническите служители на Капитан Андреево.  Колата е с турска регистрация, влиза в страната ни от Турция. Цигарите и автомобилът са задържани, а на шофьора - 66-годишен мъж от Одрин, е съставен акт, съобщи Диана Маркова от пресцентъра на Агенция Митници. 
216 800 къса (10 840 кутии) цигари задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево от началото на месеца. 7643 кутии цигари, закупени от Република Турция, са иззети от 323 преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. За същия период, по метода на анализа на риска, при щателни митнически проверки митническите служители са открили 3197 кутии цигари, за които са съставени  33 акта. 

print Отпечатай
Вижте още

6 катастрофи през почивните дни, двама в болница

През почивните дни са възникнали са 6 пътно-транспортни произшествия. При 3 от тях са пострадали граждани. Двама от пострадалите са настанени за лечение в болница без опасност за живота. Алкохолните проби на водачите са отрицателни.  По други случаи в полицията Кърджали за срок до 24 часа са задържани три лица, които през почивните дни са извършили..

публикувано на 26.06.17 в 12:44
МВР

Съвещание на ръководството на МВР заради протестите

 За днес е предвидено национално съвещание на ръководството на МВР. Предполага се, че основната тема ще са предстоящите полицейски протести. Председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов заяви, че работещите във вътрешното ведомство излизат на протест на 5 юли. Техните искания са за 20% увеличение на заплатите, нови..

публикувано на 26.06.17 в 12:35

1000 лева глоба за неистински документ

 Районният съд в Кърджали наказа с 1000 лева глоба технически секретар в кметство Кьосево за това, че съставил неистински документи - 2 броя адресни карти. Те били употребени от него, за да докаже че  посочените в адресните карти лица имат регистрация по настоящ адрес в селото. Техническият секретар е освободен от наказателна отговорност, той ще плати,..

публикувано на 26.06.17 в 12:32

Кметове поискаха прошка по време на Рамазан Байрама

Кметове от района на Кърджали поискаха прошка от местните хора навръх мюсюлманския празник Рамазан Байрям. Той се празнува три дни, а в района вече пристигнаха стотици наши изселници от Турция.

публикувано на 26.06.17 в 12:25

Цените на едро на храните са се понижили с 2,68 на сто

От началото на юни цените на едро на хранителните стоки са се понижили с 2,68 на сто, сочат данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.  Най-­много са поевтинели морковите - с 11 процента. ­ С около 9 -­10 % по-евтини са зелето, пресните картофи и оранжерийните домати. Поевтиняват, но с по-­малко, черешите и зрелия кромид лук...

публикувано на 26.06.17 в 11:59

Община Ардино иска бившето военно поделение

Над 20 писма са изпратени от Общинска администрация Ардино до Министерство на отбраната с искане бившето поделение в града да им бъде представено за стопанисване. Теренът е 70 декара, а от 22-те сгради, 6 вече са напълно разрушени. Кметът на родопския град Ресми Мурад с подробности:  

публикувано на 26.06.17 в 11:55

Откриват летния сезон в Пампорово

С Байк Фест и безплатни лифтове откриват летния сезон в планинския курорт Пампорово - Мечи чал. В рамките на три дни Пампорово е домакин на Международно състезание по спускане, Втори кръг от Българските даунхил серии, Национален шампионат по форкрос и Втори кръг от детските серии по спускане, съобщава Радостина Чернокова. 

публикувано на 25.06.17 в 11:32