Започва изкърпването на улиците в Кърджали

Снимка: Община Видин

Общината в Кърджали започва изкърпването на улици в областния център. Като приоритетни са определени няколко основни участъци, каза за радио Кърджали инженер Слави Димитров от общинската администрация.
Ремонтите започват на 25 април от ул. "Ген. Владимир Стойчев". "Това е главна улица и подход за Бърза помощ, затова трябва да е в добро състояние", коментира инж. Димитров. Предвижда се да се изкърпи и улица "Юмер Лютфи" в кв. "Боровец". Тя е натоварена през летния сезон, защото туристите, които отиват към язовир "Кърджали", минават оттам. Ще бъдат ремонтирани и ул. "Републиканска" и бул. "Христо Ботев" в локалните платна.

Вижте още
Никола Чанев

Никола Чанев настоява за изготвяне на нова Наредба за общинските жилища

Съдът да насрочи заседание и да се произнесе по основателността на мотивите, които са изложени за оспорването на Наредбата за общинските жилища . Това е, което очаква областният управител Никола Чанев, след като миналата седмица оспорва в съда Наредбата за условията и реда за придобиване, управление и разпореждане с общински жилища. Според..

публикувано на 23.06.18 в 15:06

Селата по горното течение на Арда празнуват с фестивал на дивите цветя

Днес и утре в селата в горното течение на Арда - Смилян, Могилица, Сивино и Арда се провежда фолклорен фестивал "Изворен глас" . Съборът е част от програмата на първия в България фестивал на дивите цветя. Фолклорни певчески и инструментални групи, танцови ансамбли и индивидуални изпълнители  ще покажат своите фолклорни умения.  Ето какво,..

публикувано на 23.06.18 в 14:36

Нямо дете проговаря от чудодейната вода на аязмото в Момчиловци

Всяка събота и неделя безбройните туристи в Момчиловци идват да пият от водите на аязмото, привлечени от изцелителната му сила. Потокът от желаещи да се облеят с лечебната вода или пият от нея не секва. Възрастните хора разказват за някои от чудесата, станали край чешмата   Златка Кисьова, която живее до аязмото в село Момчиловци за..

публикувано на 23.06.18 в 14:24

Ердоган посвети последните дни от кампанията си за спечелване на избирателите в Истанбул

Д нес е последният ден на предизборната кампания в Турция преди предстоящите утре президентски и парламентарни избори в страната. Президентът Реджеб Ердоган посвети последните дни от кампанията си за спечелване на избирателите в Истанбул. В града живеят около една пета от гласоподавателите в Турция. Вчера държавният глава проведе 7 митинга в..

публикувано на 23.06.18 в 13:36

Кърджалийско участие в националния фолклорен фестивал "Девин денс фест"

В Девин се провежда петият Национален фолклорен фестивал "Девин денс фест".  "Танцови групи от цялата страна ще представят великолепието на фолклора ни. Откриването на фестивала ще стане с гайдари от Девин. Ще се проведе открит урок по разучаване на два народни танца". Гостуващи преподаватели от ЮЗУ-Благоевград ще покажат шопско и северняшко..

публикувано на 23.06.18 в 13:27

Съветниците от БСП и ГЕРБ ще решат окончателно за преименуването на стадиона в Кърджали след допитване до гражданите

Общинските съветници от ГЕРБ и от БСП в Кърджали ще решат окончателно дали да подкрепят предложението за промяна на името на стадиона в Кърджали - от стадион "Дружба" на Арена "Арда" след общественото обсъждане, за да чуят позициите на кърджалийци. То е насрочено от общината на 27 юни  от  17.30 в залата на Бизнесинкубатора. Въпроса..

публикувано на 23.06.18 в 13:18

Наши изселници се връщат в Турция за изборите в неделя

Наши изселници в Турция ще гласуват на извънредните избори в южната ни съседка в неделя. Повечето от завърналите се у нас за лятото отпътуваха обратно, за да участват във вота. Тази година броят на изселниците, избрали да почиват по родните места са по-малко от предишни лета. Причината е обезценката на турската лира, което прави престоя им в България..

публикувано на 22.06.18 в 17:30