Започва изкърпването на улиците в Кърджали

Снимка: Община Видин

Общината в Кърджали започва изкърпването на улици в областния център. Като приоритетни са определени няколко основни участъци, каза за радио Кърджали инженер Слави Димитров от общинската администрация.
Ремонтите започват на 25 април от ул. "Ген. Владимир Стойчев". "Това е главна улица и подход за Бърза помощ, затова трябва да е в добро състояние", коментира инж. Димитров. Предвижда се да се изкърпи и улица "Юмер Лютфи" в кв. "Боровец". Тя е натоварена през летния сезон, защото туристите, които отиват към язовир "Кърджали", минават оттам. Ще бъдат ремонтирани и ул. "Републиканска" и бул. "Христо Ботев" в локалните платна.

Вижте още

Малчугани от Бенковски с интерактивно обучение в детската градина

Първата детска градина в област Кърджали, където децата ще придобият знания със специализиран софтуер, разработен по програми за информационни и комуникационни технологии в системата на предучилищното и училищното образование, е ДГ "Мики Маус" в село Бенковски община Кирково. За да могат децата и възпитателите от детската градина в..

публикувано на 22.11.17 в 13:08

Областна администрация - домакин на семинар в подкрепа на пострадалите от домашно насилие

Сдружение „Жени и за жени“  и Фондация „Анимус“  организират семинар в подкрепа на пострадалите от домашно насилие. Форумът ще се проведе утре, 23 ноември, четвъртък, от 9,30 часа в зала 301 на областната администрация и ще бъде открит от областния управител Никола Чанев.  Събитието е част от национална инициатива за популяризиране на проекта..

публикувано на 22.11.17 в 11:57

РЗИ е съставила актове за забранени храни в ученически столове и бюфети

Регионалната здравна инспекция е съставила актове за административни нарушения на няколко фирми, които предлагат в ученически столове и бюфети забранени  храни - шоколадови десерти и газирани напитки. Проверка на радио Кърджали показа, че сред тях е и общинското предприятие "Ученическо хранене". "Има установени наличия на забранени в ученическите..

публикувано на 22.11.17 в 11:51

НАТ-2010 поиска от Бойко Борисов да се отнеме лиценза на гръцка фирма

Да се отнеме лиценза за изкупуване на суров тютюн на гръцкото дружество "Лийв Табако Михайлидис". За това настояха в писмо до премиера Бойко Борисов от Националната асоциация на тютюнопроизводителите. " Това е втората стъпка, която НАТ - 2010 предприема срещу гръцкото търговско дружество за това, че не прави нищо и продължава да дължи средства на..

публикувано на 22.11.17 в 11:39

Жители на "Веселчане" искат улично осветление

Жители на кърджалийският квартал „Веселчане“ внесоха подписка до кмета Хасан Азис заради липсата на осветление по улиците.  Над 100 обитатели на блоковете „Орфей- юг“, „Орфей-запад“ и „Орфей-север“ настояват изпълнителите  на „Водния цикъл“ да понесат отговорност за прекъсването на мрежата и да възстановят скъсаните по време на изкопните работи..

публикувано на 21.11.17 в 13:35

Сложихте ли зимни гуми?

Започна третият, последен етап от Акция "Зима", който ще продължи до края на месеца. Полицаите проверяват дали автомобилите са подготвени за движение при зимни условия. Неподготвените шофьори подлежат на санксции. 50 лева е глобата за гуми с износен протектор, а за неизправни чистачки и за светлинните устройства глобата е от 20 до 150 лева.

публикувано на 21.11.17 в 13:31
Шествие във Варна, посветено на Деня на християнското семейство

21 ноември - Ден на християнското семейство

На 21 ноември православната църква отбелязва празника Въведение Богородично, а в българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство. Според преданието на този ден се случило паметно събитие. Богородица била обречена от родителите си на Бога още преди рождението си. Когато навършила три години, те я завели в Йерусалимския храм...

публикувано на 21.11.17 в 13:29