Служебният премиер предава въпроса с околовръстния път на Кърджали на следващия кабинет

Липсата на околовръстен път на областния град и малките пропускателни възможности на ГКПП “Маказа“ ще бъдат включени в папката, която служебният премиер Огнян Герджиков ще предаде на следващият министър председател. Това стана ясно вчера при визитата на проф. Герджиков в Кърджали и срещата му с кметовете на общините от областта.
Пред медиите служебният премиер  изрази надежда, че бъдещото правителство ще работи за по-доброто икономическо развитие на страната, като изведе като приоритет образованието. Огнян Герджиков е на двудневно посещение в областният град. Днес той ще разгледа неделното училище и средновековния храм "Свети Йоан Предтеча", където се изгражда голям православен комплекс. Ще посети и църквата "Св. Успение Богородично" в кв. "Гледка" на Кърджали. Чуйте повече от изявлението на Огнян Герджиков в звуковия файл. 


Вижте още

Малчугани от Бенковски с интерактивно обучение в детската градина

Първата детска градина в област Кърджали, където децата ще придобият знания със специализиран софтуер, разработен по програми за информационни и комуникационни технологии в системата на предучилищното и училищното образование, е ДГ "Мики Маус" в село Бенковски община Кирково. За да могат децата и възпитателите от детската градина в..

публикувано на 22.11.17 в 13:08

Областна администрация - домакин на семинар в подкрепа на пострадалите от домашно насилие

Сдружение „Жени и за жени“  и Фондация „Анимус“  организират семинар в подкрепа на пострадалите от домашно насилие. Форумът ще се проведе утре, 23 ноември, четвъртък, от 9,30 часа в зала 301 на областната администрация и ще бъде открит от областния управител Никола Чанев.  Събитието е част от национална инициатива за популяризиране на проекта..

публикувано на 22.11.17 в 11:57

РЗИ е съставила актове за забранени храни в ученически столове и бюфети

Регионалната здравна инспекция е съставила актове за административни нарушения на няколко фирми, които предлагат в ученически столове и бюфети забранени  храни - шоколадови десерти и газирани напитки. Проверка на радио Кърджали показа, че сред тях е и общинското предприятие "Ученическо хранене". "Има установени наличия на забранени в ученическите..

публикувано на 22.11.17 в 11:51

НАТ-2010 поиска от Бойко Борисов да се отнеме лиценза на гръцка фирма

Да се отнеме лиценза за изкупуване на суров тютюн на гръцкото дружество "Лийв Табако Михайлидис". За това настояха в писмо до премиера Бойко Борисов от Националната асоциация на тютюнопроизводителите. " Това е втората стъпка, която НАТ - 2010 предприема срещу гръцкото търговско дружество за това, че не прави нищо и продължава да дължи средства на..

публикувано на 22.11.17 в 11:39

Жители на "Веселчане" искат улично осветление

Жители на кърджалийският квартал „Веселчане“ внесоха подписка до кмета Хасан Азис заради липсата на осветление по улиците.  Над 100 обитатели на блоковете „Орфей- юг“, „Орфей-запад“ и „Орфей-север“ настояват изпълнителите  на „Водния цикъл“ да понесат отговорност за прекъсването на мрежата и да възстановят скъсаните по време на изкопните работи..

публикувано на 21.11.17 в 13:35

Сложихте ли зимни гуми?

Започна третият, последен етап от Акция "Зима", който ще продължи до края на месеца. Полицаите проверяват дали автомобилите са подготвени за движение при зимни условия. Неподготвените шофьори подлежат на санксции. 50 лева е глобата за гуми с износен протектор, а за неизправни чистачки и за светлинните устройства глобата е от 20 до 150 лева.

публикувано на 21.11.17 в 13:31
Шествие във Варна, посветено на Деня на християнското семейство

21 ноември - Ден на християнското семейство

На 21 ноември православната църква отбелязва празника Въведение Богородично, а в българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство. Според преданието на този ден се случило паметно събитие. Богородица била обречена от родителите си на Бога още преди рождението си. Когато навършила три години, те я завели в Йерусалимския храм...

публикувано на 21.11.17 в 13:29