Радио Кърджали стана на една година

Радио Кърджали стана на една година. На 9 май 2016 г. най-новата регионална радиостанция на Българското национално радио започна своя ефирен живот. За това време тя успя да се наложи на медийния пазар в Източните Родопи и достигна до сърцата на десетки хиляди слушатели. 
Радио Кърджали вече е емблема в ефира - гласът ни се чува из цялата планина, ценят ни, търсят ни и ни вярват. Защото казваме истината, без да я украсяваме. И както по стара българска традиция на бебето се прави прощъпулник, така и ние ще го направим за първия ни рожден ден. И от многото предложени варианти ще изберем един - да останем верни на слушателите с точна, бърза, обективна и безпристрастна информация. 
Как започна Радио Кърджали преди една година, чуйте в звуковия файл. 

Вижте още

Лекари от "Пирогов" ще преглеждат деца по повод 1-и юни

Профилактични прегледи на деца от 0 до 18 години ще извършват в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" в Кърджали. Инициативата е по случай 1-и юни, Деня на детето и в рамките на кампанията "Национална програма Детско здраве - Пирогов". Целта на кампанията е профилактика и ранна диагностика на хроничните заболявания на горните дихателни пътища и ушите, на..

публикувано на 23.05.19 в 17:42

Фотоконкурсът "Ардино - душата на Родопите" приключи

Приключи фотоконкурсът "Ардино - душата на Родопите", който продължи близо два месеца. Участие в него взеха хора от цялата страна. Имената на победителите ще бъдат обявени в официалния сайт на община Ардино, каза за Радио Кърджали Танер Чобанов, уредник в музея в родопското градче и допълни:   "Журито взе своето решение. Една част от всички..

публикувано на 23.05.19 в 16:55

ФК Арда излиза срещу Ботев Гълъбово в Стара Загора

Днес, АРДА излиза срещу Ботев Гълъбово. Срещата е от 17:00 часа на стадион Трейс Арена в Стара Загора. В редиците на АРДА няма контузени играчи и всички футболисти ще бъдат на разположение на треньорския щаб. Старши треньорът на АРДА Стамен Белчев взе със себе си група от 18 футболисти. Главен рефер на последния мач, преди баражите, днес ще бъде..

публикувано на 23.05.19 в 15:07

Увеличават се исканията за наемане на непълнолетни на работа

От началото на 2019 година до момента Инспекцията по труда в Кърджали е издала 37 разрешения за наемане на работа на непълнолетни лица. Очакваме след приключване на учебните занятия исканията за разрешения за наемане на непълнолетни лица да се увеличат. Това е и законовият ред да се назначават на работа лица под 18 години, съобщи Ангелина Бабунска,..

публикувано на 23.05.19 в 14:45

Паспортната служба в Кърджали ще работи през почивните дни

Сектор „Български документи за самоличност“ в Кърджали и паспортните звена в РУ на МВР в областта ще работят на 24, 25 и 26 май. Работното време на 24 и 25 май ще бъде от 8,30 до 17,30 часа, а   на 26 май 2019 г. от 08.30 до 19.30 часа.  Гражданите, които нямат валидни документи /лична карта или личен /зелен/ паспорт/, ще могат да..

публикувано на 23.05.19 в 12:02

Паметен знак откриват на поета Давид Овадия в Кърджали

Паметен знак за поета Давид Овадия, почетен гражданин на Кърджали, ще бъде поставен на входа на родната му къща, която се намира до Регионалния исторически музей, на ул. „Екзарх Йосиф” 1. Паметният знак ще бъде открит на 23 май от 12 ч. Събитието е в рамките на „Мултикултурният град” по инициатива на 11 организации, сред които Историческият музей,..

публикувано на 23.05.19 в 10:12

Клубът по борба "Буря" Караманци с два медала от шампионат в Горна Оряховица

Отборът на Клуба по борба „Буря” от село Караманци, община Минерални бани участва в  Детския личен и отборен шампионат по борба в Горна Оряховица. Мурад Иляз завоюва първото място в своята категория, а Беркай Тефик се класира втори. Останалите състезатели на „Буря” Караманци не успяха да достигнат до призови места, но се бориха достойно, информира..

публикувано на 23.05.19 в 10:03