90 деца от Кърджали ще участват в програмата "Научи се да плуваш"

Снимка: БГНЕС

 90 деца от Кърджали ще участват през това лято в програмата "Научи се да плуваш". Тя се финансира от Министерството на младежта и спорта, с нейната реализация в Кърджали е ангажиран спортният клуб по водна топка "Арда 2008". В продължение на три месеца децата ще бъдат обучавани от треньорите Иван Кръстев, Величко Карабоюков и Тодор Радев. Кърджали печели проект по програмата "Научи се да плуваш" за седма поредна година. За това време над 7000 деца са се научили да плуват, много от тях сега са състезатели в отборите по водна топка и плувни спортове. През това лято тренировките ще започнат от 5 ти юни и ще се провеждат до 20 ти август в  общинския открит басейн. По програмата ще се обучават деца от училищата "Отец Паисий" и "Петко Рачов Славейков". Тренировките ще се провеждат сутрин и след обяд. Курсът ще завърши с изпит и децата ще получат дипломи. За реализира на програмата в Кърджали Министерството на младежта и спорта е отпуснало 7 800 лева.


Вижте още

Осигурени са 3 млн. лева за нова спортна зала в Кърджали

Осигурено е финансиране за над 3 млн. лева за изграждане на нова спортна зала в Кърджали. Строителството ще започне в края на тази или началото на 2019 година, съобщиха Цвета Каранчева, депутат от Кърджали и председател на Народното събрание, и областния управител Никола Чанев. "Предвидили сме тази спортна зала да бъде изградена в..

публикувано на 21.05.18 в 16:27
Никола Чанев

Прехвърлят терен от 21 дка на община Кърджали за модерен кучешки приют

Министерството на земеделието и храните е дало съгласие терен с площ 21 дка край село Седловина да бъде прехвърлен на Община Кърджали . Това съобщи областният управител Никола Чанев. Идеята на общината е там да бъде изграден най-модерният у нас приют за кучета. "Имаме предварително съгласие от Министерството на земеделие и храните за..

публикувано на 21.05.18 в 13:49

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева: Участието на ГЕРБ в частичните избори за кмет на Мост е успех

Участието на ГЕРБ в частичните избори за кмет на село Мост е успех. Това коментира днес Цвета Караянчева, депутат от нашия избирателен район ,  пред журналисти. "Ние повишихме резултата си. Да кажа, че през миналата година за ГЕРБ е гласувал всеки 20-и гражданин, а сега всеки 5-и в селото. Ако някой трябва да се замисли какво се случва, то това..

публикувано на 21.05.18 в 13:41

Зам.-председателят на ДПС Хасан Азис: Получихме ясна и категорична подкрепа за кмета на село Мост

След като стана известно, че кандидатът на ДПС Лятиф Расим победи на изборите за кмет на село Мост, той получи поздравления от заместник-председателя на спечелилата партия Хасан Азис, който е роден във въпросното село . Ето и първите политически коментари от него: "В числово изражение 80 % е подкрепата за Движението и за кмета Лятиф Расим...

публикувано на 21.05.18 в 13:31
бюлетина

Жителите на девинското село Беден не успяха да си изберат кмет на изборите вчера

Жителите на девинското село Беден не успяха да си изберат кмет на провелите се частични местни избори вчера. От имащите право на глас 351 избиратели са гласували 231 . По данни на Общинската избирателна комисия в Девин недействителните гласове са общо шест . На балотаж следващата седмица ще бъдат Николай Димов от БСП, който е събрал подкрепата на 105..

публикувано на 21.05.18 в 10:10

1321 дванадесетокласници в област Кърджали на матура по български език и литература днес

1321 дванадесетокласници в цялата област Кърджали се явяват днес на матура по български език и литература . Изпитът за зрелостниците вече започна и ще продължи четири астрономически часа . Повече информация ни дава Ангелина Костова, началник отдел Организационно-методическа дейност и контрол в Регионалното управление по образованието в..

публикувано на 21.05.18 в 10:07

Театрален маратон за патронния празник на Езиковата гимназия "Христо Ботев" в Кърджали

Няколко постановки подготвят театралите от Езиковата гимназия "Христо Ботев" с режисьора Атанас Атанасов. Пиесите ще бъдат играни една след друга за патронния празник на училището в Театрално-музикалния център "Димитър Димов" в Кърджали. С френския театър пиесата ще бъде "С крака висящи във въздуха", насочена към младите хора. Театралите от..

публикувано на 21.05.18 в 09:46