90 деца от Кърджали ще участват в програмата "Научи се да плуваш"

БГНЕС

 90 деца от Кърджали ще участват през това лято в програмата "Научи се да плуваш". Тя се финансира от Министерството на младежта и спорта, с нейната реализация в Кърджали е ангажиран спортният клуб по водна топка "Арда 2008". В продължение на три месеца децата ще бъдат обучавани от треньорите Иван Кръстев, Величко Карабоюков и Тодор Радев. Кърджали печели проект по програмата "Научи се да плуваш" за седма поредна година. За това време над 7000 деца са се научили да плуват, много от тях сега са състезатели в отборите по водна топка и плувни спортове. През това лято тренировките ще започнат от 5 ти юни и ще се провеждат до 20 ти август в  общинския открит басейн. По програмата ще се обучават деца от училищата "Отец Паисий" и "Петко Рачов Славейков". Тренировките ще се провеждат сутрин и след обяд. Курсът ще завърши с изпит и децата ще получат дипломи. За реализира на програмата в Кърджали Министерството на младежта и спорта е отпуснало 7 800 лева.


Вижте още

Общината в Момчилград с инвестиционни намерения за водоснабдяване на Врело, Кос и Лале

Две инвестиционни предложения внесе  община Момчилград в Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково - за допълнително водоснабдяване на село Врело от резервоар в село Кос, и за допълнително водоснабдаване на селата Кос и Лале. Възложител и на двете намерения е общината в Момчилград. Предложенията  са взаимно свързани и реализацията им..

публикувано на 22.08.17 в 13:53

Смолян се прощава с Железния Величко Чолаков

В общините Смолян и Неделино днес е ден на траур в памет на Величко Чолаков. Националният флаг е спуснат наполовина. Родопчани, близки, приятели и щангисти се сбогуват със спортиста, прославил Родопите и страната ни. Днес се разделяме завинаги с шампиона Величко Чолаков, гордостта на Смолян и Родопите, написа в личната си фейсбук страница кметът на..

публикувано на 22.08.17 в 13:38

Завършили ученици и студенти първокурсници плащат сами здравни осигуровки за три месеца

25 август е срокът, до който всички младежи от региона, които тази година са завършили средното си образование, но все още не са започнали работа, както и новоприетите студенти в български и чуждестранни университети, трябва да подадат в офиса на НАП в Кърджали декларация Образец 7 и да платят здравната си вноски за месец юли.  " За сметка на..

публикувано на 22.08.17 в 13:27

Екоинспектори затвориха нерегламентирани сметища в Джебел и Овчево

2 наказателни постановления на стойност 1900 лева на фирми от Кърджали са издали експертите от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково. В изпълнение на дадени предписания са закрити нерегламентирани сметища в Джебелско.  Експертите от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково извършиха през юли 120 проверки на 119..

публикувано на 22.08.17 в 12:52

Деца от границата се учат да рисуват

Деца от границата се учат да рисуват Децата от пет погранични села в община Кирково бяха обучени в техниката на живописта. Това стана по време на арт работилници, организирани от кърджалийската галерия Дар и художничката Пенка Атанасова. Тази форма е изключително добра за работа с децата и те успяват да научат нещо, което не им се показва в училище,..

публикувано на 21.08.17 в 11:58

Купа "Дружба" остана в Кърджали

Купа "Дружба" остана в Кърджали. Купа "Дружба" остана в Кърджали. Ватерполистите на Арда 2008-ма спечелиха отличието и първото място в едноименния турнир, който се проведе в събота и неделя на басейн Арпезос. В събота младите състезатели на кърджалийския тим надиграха в оспорвана борба негласния лидер и миналогодишен победител Черноморец Бургас с 4 на 2...

публикувано на 21.08.17 в 11:46

Почитат паметта на отец Благой Топузлиев в Кърджали

Приятели, съмишленици и близки поднесоха цветя пред паметната плоча на отец Благой Топузлиев в Кърджали. На днешния ден се навършват 7 години от смъртта на известния кърджалийски свещеник, дисидент, политически затворник.  "За него не пише в учебниците, не се говори по телевизиите, както виждате от камерния състав, в който сме днес, за него не се..

публикувано на 20.08.17 в 10:37