Желание за диалог между областен управител и кметове

 Желание за полагане на основите на добър диалог изрази, назначеният миналата седмица, областен управител на Кърджали, Никола Чанев на първата си среща със шест от седемте кмета на общини от областта.  От своя страна кметовете, заявиха че за тях срещата е акт на добронамереност и готовност за партньорство между държавата и местната власт и изразиха надежда за ползотворно взаимодействие в интерес на хората.
На срещата Никола Чанев подчерта, че от следващия месец тръгва на обиколка из региона, за да се запознае с проблемите по места.  Част от въпросите за решаване бяха набелязани в хода на разговора, а именно - затрудненият достъп до здравно обслужване в отдалечените райони, финансирането на пострадали при бедствия обекти, от Комисията за възстановяване и подпомагане към Министерски Съвет, изпълнението на проекти по европейските програми и др.


Вижте още

Общината в Момчилград с инвестиционни намерения за водоснабдяване на Врело, Кос и Лале

Две инвестиционни предложения внесе  община Момчилград в Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково - за допълнително водоснабдяване на село Врело от резервоар в село Кос, и за допълнително водоснабдаване на селата Кос и Лале. Възложител и на двете намерения е общината в Момчилград. Предложенията  са взаимно свързани и реализацията им..

публикувано на 22.08.17 в 13:53

Смолян се прощава с Железния Величко Чолаков

В общините Смолян и Неделино днес е ден на траур в памет на Величко Чолаков. Националният флаг е спуснат наполовина. Родопчани, близки, приятели и щангисти се сбогуват със спортиста, прославил Родопите и страната ни. Днес се разделяме завинаги с шампиона Величко Чолаков, гордостта на Смолян и Родопите, написа в личната си фейсбук страница кметът на..

публикувано на 22.08.17 в 13:38

Завършили ученици и студенти първокурсници плащат сами здравни осигуровки за три месеца

25 август е срокът, до който всички младежи от региона, които тази година са завършили средното си образование, но все още не са започнали работа, както и новоприетите студенти в български и чуждестранни университети, трябва да подадат в офиса на НАП в Кърджали декларация Образец 7 и да платят здравната си вноски за месец юли.  " За сметка на..

публикувано на 22.08.17 в 13:27

Екоинспектори затвориха нерегламентирани сметища в Джебел и Овчево

2 наказателни постановления на стойност 1900 лева на фирми от Кърджали са издали експертите от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково. В изпълнение на дадени предписания са закрити нерегламентирани сметища в Джебелско.  Експертите от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково извършиха през юли 120 проверки на 119..

публикувано на 22.08.17 в 12:52

Деца от границата се учат да рисуват

Деца от границата се учат да рисуват Децата от пет погранични села в община Кирково бяха обучени в техниката на живописта. Това стана по време на арт работилници, организирани от кърджалийската галерия Дар и художничката Пенка Атанасова. Тази форма е изключително добра за работа с децата и те успяват да научат нещо, което не им се показва в училище,..

публикувано на 21.08.17 в 11:58

Купа "Дружба" остана в Кърджали

Купа "Дружба" остана в Кърджали. Купа "Дружба" остана в Кърджали. Ватерполистите на Арда 2008-ма спечелиха отличието и първото място в едноименния турнир, който се проведе в събота и неделя на басейн Арпезос. В събота младите състезатели на кърджалийския тим надиграха в оспорвана борба негласния лидер и миналогодишен победител Черноморец Бургас с 4 на 2...

публикувано на 21.08.17 в 11:46

Почитат паметта на отец Благой Топузлиев в Кърджали

Приятели, съмишленици и близки поднесоха цветя пред паметната плоча на отец Благой Топузлиев в Кърджали. На днешния ден се навършват 7 години от смъртта на известния кърджалийски свещеник, дисидент, политически затворник.  "За него не пише в учебниците, не се говори по телевизиите, както виждате от камерния състав, в който сме днес, за него не се..

публикувано на 20.08.17 в 10:37