Желание за диалог между областен управител и кметове

 Желание за полагане на основите на добър диалог изрази, назначеният миналата седмица, областен управител на Кърджали, Никола Чанев на първата си среща със шест от седемте кмета на общини от областта.  От своя страна кметовете, заявиха че за тях срещата е акт на добронамереност и готовност за партньорство между държавата и местната власт и изразиха надежда за ползотворно взаимодействие в интерес на хората.
На срещата Никола Чанев подчерта, че от следващия месец тръгва на обиколка из региона, за да се запознае с проблемите по места.  Част от въпросите за решаване бяха набелязани в хода на разговора, а именно - затрудненият достъп до здравно обслужване в отдалечените райони, финансирането на пострадали при бедствия обекти, от Комисията за възстановяване и подпомагане към Министерски Съвет, изпълнението на проекти по европейските програми и др.


Вижте още

Арда Кърджали разгроми Верея 2 с 11 гола

Арда Кърджали постигна невероятен успех с 11:0 над втория отбор на Верея, в среща от 12-ия кръг в Югоизточната Трета лига.  "Това, към което се стремим, да растем като отбор с всеки изминал мач, с постоянството в нашата игра и благодарение на усилията на момчетата, вчера се получи тази изразителна победа, но пътят е дълъг. И с тези победи не можем да..

публикувано на 22.10.17 в 11:42

34 годишен ще лежи в затвор за шофиране в нетрезво състояние

По обвинителен акт на Районна прокуратура - Кърджали е осъден  мъж, на 34 г., за това, че управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда. Районен съд-Кърджали му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 2 месеца при първоначален „строг“ режим на изтърпяване, както и глоба в размер на 200 лева...

публикувано на 22.10.17 в 11:29

Бюст- паметник на Апостол Кисьов ще открият в смолянското село Стойките

Апостол Кисьов, наричан обединителят на родопските гайди е основател на Ансамбъл за автентичен фолклор към читалището в родното му село и оркестър „100 каба гайди”., съобщава  Радостина  Чернокова През 1961 г. Апостол Кисьов основава и ръководи повече от четвърт век уникалния оркестър „Сто каба гайди”, който за първи път се изявява..

публикувано на 22.10.17 в 11:25

Кметове информират областните управители за осигуреното финансиране на мероприятията по подготовката за зимата

Кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер е готов с доклада си до областния управител на Хасково Станислав Дечев, относно подготовката и превантивните мерки за зимния сезон. Според изискванията кметовете на общини са длъжни да докладват за създадената организация по планирането на защитата при бедствия и готовността на съответните общински..

публикувано на 22.10.17 в 11:21

40 години от първото околосветско пътешествие на родения в Кърджали морски капитан Георги Георгиев

Тази година се навършват 40 години от първо околосветско пътешествие на родения в Кърджали морски капитан Георги Георгиев. По инициатива на Радио Кърджали, Радио Варна и Артдвижение Кръг събитието ще бъде отбелязано в Кърджали с изложбата "От Хавана до Хавана", която вече беше показана във Варна. Изложбата в Кърджали ще бъде открита на 20 декември,..

публикувано на 22.10.17 в 11:10

Политици от ДПС и ГЕРБ: Празниците са, за да обединяват, а не да разделят

Упрек към областния управител  и към ГЕРБ отправи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от трибуната на тържествената сесия на общинския съвет на Кърджали. Поводът - тържествената заря-проверка в навечерието на празника, организирана от областния управител. Според Карадайъ зарята е била организирано партийно мероприятие на ГЕРБ, на което не са били..

публикувано на 21.10.17 в 16:24

Хасан Азис: 21 октомври е денят на нашето преклонение

21 октомври е денят на нашия спомен и на нашето преклонение. Това каза в словото си кметът на Кърджали Хасан Азис по време на тържествения ритуал пред Паметника на освободителите, посветен на празника на града. "Ден, в който се връщаме назад и полагаме цвете и признателност пред подвига и саможертвата. 21 октомври е отправната точка на мечтите и..

публикувано на 21.10.17 в 15:55