Безплатна правна помощ предлагат в библиотека в Кърджали

 Безплатна правна помощ предлага Регионална библиотека „Никола Й. Вапцаров“ в Кърджали. Новата услуга се предлага в електронен вариант. Чрез система за онлайн заявки и записвания гражданите могат да получават безплатно отговори на своите въпроси от студентите в правната клиника. Целта е да се разширят възможностите на библиотеките като информационно - образователни центрове.  Дейностите са насочени към подобряване на достъпа на българските граждани до правосъдие чрез повишаване на правната им култура и грамотност. Периодът на изпълнение на пилотните дейности е до 31 май.

Услугата  е част от  пилотен проект на фондация “Глобални библиотеки - България“ и „Правна информация в обществените библиотеки“. Той се реализира в партньорство със студентска правна клиника към юридическия факултет на Университета за национално и световно стопанство в София.Вижте още

Общината в Момчилград с инвестиционни намерения за водоснабдяване на Врело, Кос и Лале

Две инвестиционни предложения внесе  община Момчилград в Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково - за допълнително водоснабдяване на село Врело от резервоар в село Кос, и за допълнително водоснабдаване на селата Кос и Лале. Възложител и на двете намерения е общината в Момчилград. Предложенията  са взаимно свързани и реализацията им..

публикувано на 22.08.17 в 13:53

Смолян се прощава с Железния Величко Чолаков

В общините Смолян и Неделино днес е ден на траур в памет на Величко Чолаков. Националният флаг е спуснат наполовина. Родопчани, близки, приятели и щангисти се сбогуват със спортиста, прославил Родопите и страната ни. Днес се разделяме завинаги с шампиона Величко Чолаков, гордостта на Смолян и Родопите, написа в личната си фейсбук страница кметът на..

публикувано на 22.08.17 в 13:38

Завършили ученици и студенти първокурсници плащат сами здравни осигуровки за три месеца

25 август е срокът, до който всички младежи от региона, които тази година са завършили средното си образование, но все още не са започнали работа, както и новоприетите студенти в български и чуждестранни университети, трябва да подадат в офиса на НАП в Кърджали декларация Образец 7 и да платят здравната си вноски за месец юли.  " За сметка на..

публикувано на 22.08.17 в 13:27

Екоинспектори затвориха нерегламентирани сметища в Джебел и Овчево

2 наказателни постановления на стойност 1900 лева на фирми от Кърджали са издали експертите от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково. В изпълнение на дадени предписания са закрити нерегламентирани сметища в Джебелско.  Експертите от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково извършиха през юли 120 проверки на 119..

публикувано на 22.08.17 в 12:52

Деца от границата се учат да рисуват

Деца от границата се учат да рисуват Децата от пет погранични села в община Кирково бяха обучени в техниката на живописта. Това стана по време на арт работилници, организирани от кърджалийската галерия Дар и художничката Пенка Атанасова. Тази форма е изключително добра за работа с децата и те успяват да научат нещо, което не им се показва в училище,..

публикувано на 21.08.17 в 11:58

Купа "Дружба" остана в Кърджали

Купа "Дружба" остана в Кърджали. Купа "Дружба" остана в Кърджали. Ватерполистите на Арда 2008-ма спечелиха отличието и първото място в едноименния турнир, който се проведе в събота и неделя на басейн Арпезос. В събота младите състезатели на кърджалийския тим надиграха в оспорвана борба негласния лидер и миналогодишен победител Черноморец Бургас с 4 на 2...

публикувано на 21.08.17 в 11:46

Почитат паметта на отец Благой Топузлиев в Кърджали

Приятели, съмишленици и близки поднесоха цветя пред паметната плоча на отец Благой Топузлиев в Кърджали. На днешния ден се навършват 7 години от смъртта на известния кърджалийски свещеник, дисидент, политически затворник.  "За него не пише в учебниците, не се говори по телевизиите, както виждате от камерния състав, в който сме днес, за него не се..

публикувано на 20.08.17 в 10:37