Безплатна правна помощ предлагат в библиотека в Кърджали

 Безплатна правна помощ предлага Регионална библиотека „Никола Й. Вапцаров“ в Кърджали. Новата услуга се предлага в електронен вариант. Чрез система за онлайн заявки и записвания гражданите могат да получават безплатно отговори на своите въпроси от студентите в правната клиника. Целта е да се разширят възможностите на библиотеките като информационно - образователни центрове.  Дейностите са насочени към подобряване на достъпа на българските граждани до правосъдие чрез повишаване на правната им култура и грамотност. Периодът на изпълнение на пилотните дейности е до 31 май.

Услугата  е част от  пилотен проект на фондация “Глобални библиотеки - България“ и „Правна информация в обществените библиотеки“. Той се реализира в партньорство със студентска правна клиника към юридическия факултет на Университета за национално и световно стопанство в София.Вижте още

Политици от ДПС и ГЕРБ: Празниците са, за да обединяват, а не да разделят

Упрек към областния управител  и към ГЕРБ отправи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от трибуната на тържествената сесия на общинския съвет на Кърджали. Поводът - тържествената заря-проверка в навечерието на празника, организирана от областния управител. Според Карадайъ зарята е била организирано партийно мероприятие на ГЕРБ, на което не са били..

публикувано на 21.10.17 в 16:24

Хасан Азис: 21 октомври е денят на нашето преклонение

21 октомври е денят на нашия спомен и на нашето преклонение. Това каза в словото си кметът на Кърджали Хасан Азис по време на тържествения ритуал пред Паметника на освободителите, посветен на празника на града. "Ден, в който се връщаме назад и полагаме цвете и признателност пред подвига и саможертвата. 21 октомври е отправната точка на мечтите и..

публикувано на 21.10.17 в 15:55

Д-р Станимир Сираков получи златен почетен знак на Кърджали

Доктор Станимир Сираков беше удостоен от кмета Хасан Азис със златен почетен знак на Кърджали за изключителния  му принос  и иновации в областта на съвременната медицина. Преди дни д-р Станимир Сираков, който е роден в Кърджали, получи медицински Оскар именно за иновации в медицината. Отличието на доктор Сираков беше връчено по време на тържествената..

публикувано на 21.10.17 в 15:14

Зарята в Кърджали помрачена от съмнения за партийно мероприятие

Тържествената заря проверка по случай 105-тата годишнина от освобождението на Кърджали събра стотици жители на града на площад Освобождение в навечерието на празника. За първи път кърджалийци наблюдаваха и военния спектакъла "Искри" на представителната гвардейска част, в който бяха показани строеви упражнения и хватки с и без оръжие.  В словото си..

публикувано на 21.10.17 в 14:59

Доброволци предлагат кучета от приюта в Кърджали за осиновяване

На 20 октомври приютът за четириноги "Дай лапа" в Кърджали отваря врата за безплатна кастрация на домашни любимци.  Инициативата е на общинското предприятие "Озеленяване, чистота и благоустройство", което стопанисва приюта за безстопанствени кучета в Кърджали. Доброволците към общинския приют подкрепят днешната акция.  На 21 октомври доброволците..

публикувано на 20.10.17 в 11:25

Главният прокурор поиска прекратяване на сдружение, финансирало кампания на ДОСТ

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Окръжен съд - Кърджали искова молба за прекратяване на сдружение с нестопанска цел „Асоциация Бату платформ“, град Кърджали, чрез която незаконно е осигурено финансиране на предизборната кампания на политическата партия ДОСТ.  В хода на разследване, ръководено от Окръжна прокуратура - Добрич, са събрани..

публикувано на 20.10.17 в 11:11

Министър Каракачанов приема тържествената заря-проверка в Кърджали

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще приеме тържествената заря-проверка, която започва тази вечер на площад "Освобождение" в Кърджали. Зарята е по инициатива на областния управител Никола Чанев и е посветена на 105 години от освобождението на Кърджали. Началото е в 19 часа. В нея ще вземат участие представителните роти и духовият  оркестър..

публикувано на 20.10.17 в 09:32