Безплатна правна помощ предлагат в библиотека в Кърджали

 Безплатна правна помощ предлага Регионална библиотека „Никола Й. Вапцаров“ в Кърджали. Новата услуга се предлага в електронен вариант. Чрез система за онлайн заявки и записвания гражданите могат да получават безплатно отговори на своите въпроси от студентите в правната клиника. Целта е да се разширят възможностите на библиотеките като информационно - образователни центрове.  Дейностите са насочени към подобряване на достъпа на българските граждани до правосъдие чрез повишаване на правната им култура и грамотност. Периодът на изпълнение на пилотните дейности е до 31 май.

Услугата  е част от  пилотен проект на фондация “Глобални библиотеки - България“ и „Правна информация в обществените библиотеки“. Той се реализира в партньорство със студентска правна клиника към юридическия факултет на Университета за национално и световно стопанство в София.Вижте още

Момчилград отбеляза 24 май с празнично шествие

Момчилград отбелязаха 24 май - Деня на българската култура и просвета и славянската писменост с празнично шествие. Ученици и учители от всички училища в града премихана през централната част на града. Ученици, учители и културни дейци бяха аплодирани от много момчилградчани, застанали от двете страни на главната улица. В шествието се включиха..

публикувано на 24.05.18 в 16:10

Ардино отбеляза 24 май

С празнично шествие учениците от Ардино и десетки граждани отбелязаха 24 май - Деня на българската просвета и култура, и на славянската писменост. Кметът Ресми Мурад поздрави всички с празника на двамата братя Кирил и Методий и връчи награди на изявени ученици от общината, заели призови места в областни и национални конкурси, олимпиади и..

публикувано на 24.05.18 в 13:29

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева: Днес отбелязваме най-сплотяващия и най-българския празник

Днес честваме делото на светите равноапостоли Кирил и Методий - създатели на славянската писменост, българската просвета и култура. Делото им се почита и в Русия, Чехия, Македония и други славянски страни.  В Румъния 24 май е Ден на българския език. В Кърджали отбелязването на Деня на българската просвета и култура и на славянската..

публикувано на 24.05.18 в 13:25

Кирково чества 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

Тържественото шествие на представителни блокове от всички учебни заведения в общината тръгна от двора на СОУ „Отец Паисий". Празничната колона от ученици и учители премина по централната част на Кирково. Тържествената церемония се състоя на площада. „24 май е специална дата за всеки един от нас, защото това е денят, в който отдаваме..

публикувано на 24.05.18 в 12:50

„Училището за шампиони“ изпрати своя випуск 2018 г.

90 абитуриенти целунаха знамето на СУ „Петко Рачов Славейков“ след тържеството послучай 24 май в двора на училището. Част от тях – ученици в досегашния 12“б“ клас, дойдоха на изпращането с бели тениски с изрисувано сърце на гърдите. Средствата, подготвени за специален тоалет за този ден, зрелостниците решили да предоставят за лечението и..

публикувано на 24.05.18 в 11:10

Без инциденти протекоха матурите в област Кърджали

Рутинно, без инциденти и анулирани работи се състояха т.нар малка матура по математика за седмокласниците  и държавният зрелостен изпит за дванайсетокласниците в област Кърджали. Колко ученици се явиха на двете матури чуйте в звуковия файл от Гроздан Колев, началник на Регионалното управление по образование в Кърджали:

публикувано на 24.05.18 в 10:23

България чества създаването на славянската писменост от светите братя Кирил и Методий

Делото на Солунските братя се почита и в Русия, Чехия, Македония и други славянски страни.  В Румъния 24 май е Ден на българския език. Ии в Армения също отбелязват 24 май. 131-во училище "Пейо Яворов" в Ереван е свързано с българската просвета и култура. България и 24 май остават са в сърцето на арменците по специален начин. В училището се пеят български..

публикувано на 24.05.18 в 10:20