ДПС и ДОСТ заедно в Джебел ?

 В Джебел днес започват празненствата за официалния ден на общината. Очакванията са на градския площад да се съберат хиляди хора от област Кърджали и от съседните области. Снощи в Кърджали се проведе разширено заседание на областния съвет, в което участва и председателят на ДПС  Мустафа Карадайъ.  Областният лидер на Движението Изет Шабан отказа информация какво е било коментирано на съвета както и какви са плановете за предстоящата проява в Джебел. „Ще говорим след мероприятието“, заяви за Българското национално радио той. Коментар отказа и кметът на Джебел Бахри Юмер, който се счита за дясната ръка на Лютви Местан . Според него към участниците във възпоменателния митинг е бил отправен призив събитието да не се политизира за да не се превърне то в политически сблъсък между ДПС и ДОСТ като организатор е посочен инициативен комитет, оглавяван от Исмет Паниш, един от организаторите на протестите на българските турци срещу режима на Тодор Живков. Според източници на БНР за да се избегне политическия сблъсък между ДОСТ и ДПС на митинга няма да присъства посланикът на Турция у нас Сабахатин Гьокче. Той ще изпрати поздравителен адрес , който ще бъде прочетен от Генералния консул на Република Турция в Пловдив Хюсеийн Ергани. И до момента не е ясно дали ДПС ще проведе свой митинг в Джебел. Секретарят на община Джебел Хайрие Мехмед съобщи за Националното радио, че вчера нито една партия не е направила официално искане за разрешение за провеждане на политическа проява. В Джебел още от вчера са предприети засилени мерки за сигурност. Източници на Националното радио съобщиха, че  днес към града ще бъдат насочени полицейски сили от Кърджали, Кирково и Момчилград. Готовност да се намеси при евентуални размирици има и жандармерийското поделение в Кърджали. Цялото интервю с Милан Миланов можете да чуете в звуковия фаил.print Отпечатай
Вижте още

Футболна "Арда" разгроми отбора на "Ураган" със 7:1

Футболният отбор на "Арда" Кърджали разгроми състава на "Ураган" Бояджик със 7:1. Мачът беше от 34-тия последен кръг на Югоизточна трета лига, в който кърджалийци бяха домакини. Така тимът на "Арда" завърши на 16-то място в класирането с актив от 39 точки и през следващия сезон отново ще играе трета лига.  На първото място в таблицата е отборът на..

публикувано на 28.05.17 в 15:09

Близо 100 процента от глобите, наложени от Инспекцията по труда, са потвърдени в съда

Близо 100 % от наложените от Инспекцията по труда глоби на работодателите се потвърждават от съда при тяхното обжалване.  Седем от общо осемте дела през месец май за нарушение на Кодекса на труда са завършили с потвърждаване на издадените от Инспекцията по труда наказателни постановления. Глобата за всяко от нарушенията е в размер на 1500 лева. Сред..

публикувано на 28.05.17 в 14:54

Арда с последен мач в трета лига

 Днес отборът на Арда играе последния, за сезона, мач в Югоизточна трета лига. Кърджалийският тим е домакин на осмия във временното класиране Ураган Бояджик. Срещата е от 18.00 на стадиона в Перперек. Преди този мач Арда заема 16-та позиция в класирането с актив от 36 точки, съперникът на кърджалийци е с 45 пункта. Лидер в подреждането е..

публикувано на 27.05.17 в 10:30

Индийци от селото на „Малката булка” пристигат в Минерални бани

Индийци от селото на „Малката булка” пристигат за 17-я международен етнофестивал в Минерални бани. Фестивалът стартира на 31-ви май в родопската община. Негов организатор е КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”. Гостите от Индия са от Джейтсар, мястото станало известно на света от сериала „Малката булка”. Сериалът е една от..

публикувано на 27.05.17 в 09:27

1000 лева глоба за кърджалийка гласувала в нарушение на закона

Районният съд в Кърджали наложи глоба от 1000 лева на жена, заради това, че 25 октомври 2015 г. във Кърджали е упражнила избирателно право във връзка с изборите за общински съветници и кметове, без да има такова право. Поради чистото съдебно минало на жената съдът е взел решение да я освободи от наказателна отговорност. Глобената гражданка ще трябва..

публикувано на 27.05.17 в 08:41

Продават на търг бившето училище в Неделино

 Сградният фонд на бившето училище в община Неделино е обявен за публична продан. Теренът е със площ от 9 декара. Това съобщи кметът Боян Кехайов. Освен училището редица други имоти вече са обявени за продан, а част от терените и автомобилите вече не са общинска собственост. Всичко това е следствие от влошеното финансово състояние на общината..

публикувано на 27.05.17 в 08:39

Изтича срокът за вписване в регистър на тютюнопроизводителите

Изтича срокът за вписване в регистър на тютюнопроизводителите. Той беше удължаван на два пъти от началото на годината, веднъж до 30 април, и втори път до 31 май. Три са документите, който трябва да се представят при вписването в общинска служба земеделие. Да се сдобият с договор за производство и продажба на тютюнева суровина за стопанската..

публикувано на 27.05.17 в 08:29