Кърджали с обходен път до 2020 година


Тромави са процедурите по направата на обходния път на Кърджали, но до края на септември месец парцеларният план на пътя трябва да бъде готов и приет , каза за радио Кърджали областният управител Никола Чанев. Това, което предстои са съгласувателните процедури, но поради изключително сложният процес, ако това не се случи до края на септември, със сигурност ще приключи до края на годината и отчуждителните процедури по земите ще започнат. Най-късно Кърджали ще има своят обходен път до 2020 година, прогнозира още областният управител. Ще припомним, че Пет виадукта са заложени в технически проект за обходния път на Кърджали към прохода Маказа. Общата дължина на трасето е 15 километра. Проектът включва и 900 м мостово съоръжение, което ще минава над язовир Студен кладенец.Обходният път е част от общоевропейски транспортен коридор №9. С изграждането му ще се решат важни проблеми, свързани с отклоняване трафика на моторни превозни средства от Кърджали, повишаване скоростта на транзитното движение, намаляване времето на връзка, както и безопасността и сигурността на гражданите. Към момента липсата на обходен път натоварва движението в Кърджали по бул. "Беломорски", който е част от републиканския път I-5 и поема целия автотрафик към и от Гърция през Маказа.
Вижте още

150 чевермета завъртат в Златоград

Над 150 чевермета ще се завъртят на 5 май в Златоград по повод празника на златоградското чеверме. Агнетата са закупени от местни фермери, като по този начин се стимулират дребните фермери да развиват животновъдството в региона, каза кметът на община Златоград Мирослав Янчев.  За поредна година Златоград ще посрещне гости на 5 май на традиционния..

публикувано на 27.04.18 в 10:40

Асфалтират още един километър до Дяволския мост

Около един километър от пътя до Дяволския мост ще бъде асфалтиран още тази година. Общинската администрация на Ардино обмисля и нови идеи за създаване на атракции около забележителностите, както и за реконструкция на туристическата хижа в курорта Белите брези.  Обсъждаме идеи за туристическата инфраструктура, свързана с екопътеки и атракции до..

публикувано на 27.04.18 в 10:27

Режат лентата на покрития басейн в събота

Общинският покрит плувен басейн в Кърджали ще бъде открит официално на 28 април от 14 часа. Това съобщи кметът на Кърджали Хасан Азис. "Прерязването на лентата" беше отлагано във времето.  Дългото отлагане на официалното откриване беше и по независещи от нас причини, но и заради едно обещание, което направих като кмет на общината, че жителите на..

публикувано на 27.04.18 в 10:19

ВАС: Правилно са прекратени пълномощиятга на кмета на Мост

Насрочените на 20 май избори за кмет на село Мост ще се състоят, съобщи Антоанета Юрукова, председател на Общинската избирателна комисия в Кърджали. Състав на Върховният административен съд потвърждава решението на Административния съд в Кърджали и мотивите на  комисията, която предсрочно прекрати пълномощията на досегашния кмет Лятиф Расим.  Това се..

публикувано на 25.04.18 в 15:22
Канабис

Наркотици дадоха старт на две бързи прозводства срещу водач

Две бързи производства за незаконно притежаване на наркотици и управление на автомобил след употреба на наркотично вещество са образувани в РУ-Кърджали.Около 15 часа вчера на ул.“Джордж Вашингтон“ в областния център бил спрян лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 29-годишен. Направеният тест на шофьора за употреба на наркотик отчел положителен..

публикувано на 25.04.18 в 11:08

Съветниците в Крумовград обсъждат промени по бюджета

Общинският съвет в Крумовград провежда редовното си заседание днес. В дневния ред са включени 15 точки. Съветниците ще приемат отчетите за миналата година  и програмите за тази за подкрепа на личностното развитие на децата, за закрилата на детето, за читалищата и за развитието на социалните услуги.  Част от въпросите, които ще се разглеждат, са..

публикувано на 25.04.18 в 11:03

Съветниците в Джебел приемат програма за имотите

Общинските съветници в Джебел днес заседават в 27-та си редовна сесия. Точките в дневния ред са девет. Общинският съвет ще приеме плана за действие на община Джебел за подкрепа на интеграционните политики за 2018-2020 година. Ще бъде одобрен проект за подробен устройствен план на река Джебелска в урбанизираната част на града и в землището на село Тютюнче...

публикувано на 25.04.18 в 10:59