Кърджали с обходен път до 2020 година


Тромави са процедурите по направата на обходния път на Кърджали, но до края на септември месец парцеларният план на пътя трябва да бъде готов и приет , каза за радио Кърджали областният управител Никола Чанев. Това, което предстои са съгласувателните процедури, но поради изключително сложният процес, ако това не се случи до края на септември, със сигурност ще приключи до края на годината и отчуждителните процедури по земите ще започнат. Най-късно Кърджали ще има своят обходен път до 2020 година, прогнозира още областният управител. Ще припомним, че Пет виадукта са заложени в технически проект за обходния път на Кърджали към прохода Маказа. Общата дължина на трасето е 15 километра. Проектът включва и 900 м мостово съоръжение, което ще минава над язовир Студен кладенец.Обходният път е част от общоевропейски транспортен коридор №9. С изграждането му ще се решат важни проблеми, свързани с отклоняване трафика на моторни превозни средства от Кърджали, повишаване скоростта на транзитното движение, намаляване времето на връзка, както и безопасността и сигурността на гражданите. Към момента липсата на обходен път натоварва движението в Кърджали по бул. "Беломорски", който е част от републиканския път I-5 и поема целия автотрафик към и от Гърция през Маказа.
print Отпечатай
Вижте още

Деца футболисти получиха нови екипи

42-годишният Мартин Стойчев от Ардино дари нови спортни екипи на местния детски футболен отбор „Юнак“, който стана областен първенец по „Футбол 5“. Екипите са специално изработени за най-малките футболисти и бяха официално връчени от съпругата на бизнесмена Айлин Стойчева. „Масовият спорт има нужда от подкрепа. Децата са бъдещето на Ардино и заслужават..

публикувано на 26.07.17 в 12:14

Продължава подписката срещу сватбите в "Боровец"

В Кърджали продължава недоволството срещу шумните сватбени тържества на открито, които се провеждат в квартал "Боровец". На различни места в града се събират подписи, като до момента техният брой надхвърля 400. Към подписката се присъединяват и живеещи във "Възрожденци" в района на пасарелката, чиито вечери също са гарнирани със силна сватбарска музика...

публикувано на 26.07.17 в 12:06

Автобусът по линията Момчилград - Павел баня вече ще спира и в Хасково

 Областната транспортна комисия се събра на заседание днес под ръководството на заместник областния управител Севда Камбурова.  Като точка единствена в дневния ред членовете на комисията гласуваха  предложение на община Момчилград за допълване маршрута на съществуваща автобусна линия Момчилград - Павел баня, която се изпълнява целогодишно, с включване на..

публикувано на 25.07.17 в 14:20

Регионалната библиотека в Кърджали отбелязва 75-тата годишнина от разстрела на Никола Вапцаров

  С изложба на книги, спомени и фотографии за Никола Вапцаров и от великия поет, регионалната библиотека в Кърджали отбелязва 75-тата годишнина от разстрела на своя патрон. Експозициите са три - една постоянна, друга, предоставена от музея на Вапцаров, и трета от книги, подбрани от хранилищата на библиотеката. Могат да бъдат разгледани на третия..

публикувано на 25.07.17 в 12:48

Боеприпасът, намерен преди дни в Ардинско, беше взривен от специалисти

 Снарядът, намерен в района на туристически обект в община Ардино, беше обезопасен вчера в землището на село Дядовско. Взривяването на корозиралия боеприпас беше извършен от експерти на военно формирование в гр. Хасково. Припомняме, че боеприпасът беше намерен преди дни от 44-годишен мъж в близост до туристически обект „Орлови скали". Взривното..

публикувано на 25.07.17 в 10:51

Близо 400 са свободните работни места в община Кърджали

 Бюрото по труда в Кърджали обяви свободни работни места за близо 40 шивачи, 12 лекари, 20 машинни оператори на каучукови изделия. Търсят се също работници в строителството, сметосъбирачи, общи работници. Свободни работни места има и за шофьори на тежкотоварни автомобили. През лятото се търсят повече работници в сферата на туризма  - по 20 работни места..

публикувано на 25.07.17 в 10:35

Двама от школата на Белите брези ще участват на конференция за млади таланти в Естония

 Двама от участниците в лятната астрономическа школа, която се провежда за 47-ма поредна година на Белите брези, ще представят свои проекти на предстоящата конференция за млади таланти в Естония. Това са Теодор Алексиев и Симона Христова. Своите разработки участниците са развили по време на лагера тази година, като те са плод, предимно на..

публикувано на 25.07.17 в 10:29