Кърджали е домакин на Мото Крос Ендуро


От днес Кърджали е домакин на Мото крос Ендуро. Състезанието се провежда в рамките на 2 дни. Трасето на мотопистата край село Сипей е близо 40 км, а организатори на спортната надпревара са Крос Клуб Кърджали. Стартът на първия участник в състезанието ще бъде даден днес от 10 часа. Резултатите от първият ден на надпреварата ще бъдат обявени в 20 часа.

В 9,45 часа на 16 юли започва организираното придвижване а старта на затвореното трасе, който ще бъде даден отново в 10,00 часа. състезанието за мотори в трите класа  - Профи, Експерт и Хоби, а трасето за навигация е 40 км, като трудността му е съобразена спрямо класовете.

Стартирането на навигацията ще бъде през 30 секунди по реда на временното класиране за съответните класове. Към момента 70 са записаните участници. Краят на състезанието ще бъде обявен в 13,00 часа на 16 юли, неделя, а обявяването на победителите и награждаването им ще стане в 14,00 часа, каза за радио Кърджали  Кадри Али, един от организаторите на проявата.

Мото кросът се провежда със съдействието на Община Кърджали и частни фирми.

Вижте още

Хилда Казасян ще бъде гост на джаз фестивала "Долината на Орфей"

На 9-ти юни в Кърджали ще се проведе второто издание на джаз фестивала "Долината на Орфей". Той се организира от Неправителствената организация (НПО) "Долината на Орфей" с председател Кирил Керанов : Тази година ще се опитаме да направим формата на фестивала, както е джаз феста в Банско - от 18 ч. до 22 ч. И естествено си поставихме задача, тази..

публикувано на 26.04.18 в 16:08

Зумба - забавният начин да влезете във форма

 Как можем да си починем след дългия уморителен работен ден? Много хора биха избрали зумбата - тренировка, която съчетава хореографски танци с фитнес и аеробика. Ето какво разказва зумба инструкторът Кичка Калоянова за радио Кърджали докато в залата звучи песента La Maraca. Идеи за свежо завършване на деня - в следващия репортаж на Радка Петкова...

публикувано на 26.04.18 в 10:10

Над 1000 деца преминават военно обучение край Широко поле

 Над 600 средношколци  са преминали до днес обучение в Общинския ученически център за военнно обучение и спасителни дейности край село Широко поле. Само днес във военния център бяха 260 деца от Кърджали и община Кирково.  Занятието е част от залегналите в учебните програми за 9-ти и 10-ти клас часове по военно обучение. Занятията край Широко поле..

публикувано на 24.04.18 в 16:27

За сезонната работа на нашето Черноморие

Заведенията в Кърджали масово остават без персонал. Навсякъде има обяви - търсим сервитьор, барман или готвач. Същото е и положението с хотелите и магазините. Причината е настъпването на летния сезон, като все повече хора вземат неплатен отпуск или напускат сегашната си работа, за да търсят късмета си в чужбина или по родните курорти.   В..

публикувано на 20.04.18 в 12:51

И това лято детското влакче ще вози малчуганите

Една от емблемите на град Кърджали -  детската железница в парк Простор, отново ще вози на борда си малки и големи. От няколко дни влакчето е на релсите и обикаля парка. От общинското предприятие озеленяване, чистота и благоустройство обещават билетчето да не  поскъпва, цената си остава 1 лев за деца и възрастни. Щ е работи не само през уикенда,..

публикувано на 20.04.18 в 09:38

За трети път "Славейков" е на световни ученически игри

За трета поредна година най-голямото кърджалийско училище „Петко Рачов Славейков“ изпрати днес своя представителна група на петите  Световни ученически спортно-образователни игри в гръцката столица Атина. Ученици от над 50 държави ще вземат участие, като училището за шампиони ще представя България с 4 момичета и 4 момчета. Подробности в звуковия..

публикувано на 19.04.18 в 17:24

ОДК в Кърджали се готви за изложба в Одрин

На 23 и 24 април 12 ученици от Школата по изобразително изкуство и Клуба по фотография към Общински детски комплекс гр.Кърджали за втора година ще гостуват на своите връстници от Училището по изящни изкуства ”Хасан Риза” в гр.Одрин, където ще участват в съвместната изложба „Заедно на един мост” с рисунки и фотографии.  "През първата година на проекта..

публикувано на 19.04.18 в 15:37