Вече пет години Радио Бинар създава нова градска класика

Снимка: binar.bg

Радио Бинар - Интернет радиото на Българското национално радио, навърши прекрасната възраст от 5 години. Създадено, за да отговаря на новите предизвикателства на времето в обществената медия, днес екипът му не се страхува да мисли, твори, експериментира и показва и другия вид на радиото - този на модерната онлайн платформа, в която звук, снимка, видео и текст правят едно цяло. 
Бинар представя съдържанието на радиото в различни варианти - не само като текст и снимков материал, но и чрез видео, директни излъчвания, лайф стрийм. Това са много възможности, които се надявам да използваме все по-пълноценно и във все по-широки формати, за да стигнем до повече хора. Това каза в интервю за Радио Кърджали главният редактор на Радио Бинар Милен Димитров.
В Радио Бинар обичат да казват, че пускат новите градски песни. А това пък е част от новата градска класика, която включва и нов начин на употреба на информацията, създадена от радиото.

Слушателите ни са едни и същи с "класическото радио", казва Милен Димитров. Това, което отличава едни медии от други, е селекцията, която прави всеки слушател или читател по качеството на това съдържание, което медията е подбрала и представя на аудиторията, смята Димитров.

Повече за музикалните канали на Радио Бинар, за Детското.БНР, за 5-годишния полуюбилей и концерта, с който беше отбелязан рождения ден на медията, може да чуете в цялото интервю на Станислава Георгиева с главния редактор на Радио Бинар Милен Димитров 

Вижте още

В Хасково на "Хайдушка софра" се събират любителите на български хора

В Хасково на 24 март ще си дадат среща любителите на  българските хора на фестивала "Хайдушка софра". Гостите ще се насладят на изпълнения на "Джуниър Българка" квартет. След края на задължителната част участниците ще имат възможност да се запознаят с автентичния каракачански танцов фолклор и носии , представени от танцов състав към федерацията..

публикувано на 19.03.18 в 11:59

Комисар Сергей Заимов: Предстои и в Кърджали да основем доброволно формирование за защита от пожари и бедствия

Единствено община Кърджали от всички общини в областта все още няма доброволно формирование  за защита от пожари, бедствия и извънредни ситуации . Доброволческите структури са залегнали в законодателството на нашата страна и се създават на териториален принцип. Началото им е положено през 2012 година. Каква е ситуацията към днешна дата ...

публикувано на 19.03.18 в 11:44

Милко Багдасаров: Няма неудобни въпроси за БСП

Изпълнителното бюро на БСП започва пореден тур с обиколка из различни партийни организации в страната. Този понеделник ръководството на БСП ще заседава в Кърджали. Областният лидер на социалистите Милко Багдасаров даде подробности за заседанието в разговор по пряката телефонна линия в сутрешния блок на радио Кърджали. С него разговаря..

публикувано на 19.03.18 в 10:43

Ръководството и фенклубът на футболна "Арда" си подадоха ръце

Ръководството и фенклубът на футболна "Арда" си подадоха ръце. Президентът Петър Пешев се срещна вчера с управителния съвет на Фенклуба с председател Тодор Николов и с някои от най-упоритите запалянковци. Те обсъдиха редица въпроси, свързани с взаимоотношенията между организираните фенове и спортния клуб, изграждане на фенклубове из целия регион...

обновено на 16.03.18 в 15:37

Община Кирково отбелязва 104 години от създаването си

С различни прояви Община Кирково отбелязва 104 години от създаването си като общински център. Началото ще бъде дадено на 20 март с волейболна среща между "Кирково 2015" и "Арда" - Кърджали. Кулминацията ще е на 26 март с богата фолклорна програма на самодейци от общината и гости.  Чуйте повече в разговора на Божидар Чолаков със Стела Димитрова..

публикувано на 16.03.18 в 15:11

Емил Йотовски: Не трябва да се мъчим да правим чужд хумор, а по-скоро да се стремим да запазим нашият

Театърът в Кърджали готви премиера на комедията "Няма места", с участието на Мая Бежанска в главната роля. Комедията ще види за първи път бял свят на сцена и е написана от младия български автор Емил Йотовски . Той е завършил медицина, но професионалният му път е свързан с писане - работи във вестник, сценарист е на хумористични телевизионни..

публикувано на 16.03.18 в 14:27
Декаризация

Вече има случай на ухапване от кърлежи

Въпреки, че сезонът на кърлежите все още не е дошъл, вече има случай на ухапване. Дарина Стоянова разговаря с жена от областния град, която след градинарство в двора си е пострадала от ухапване на кърлеж. Оказва се, че това не й се случва за първи път. Преди години отново в началото на пролетта е открила кърлеж на себе си.  Животни наблизо не..

публикувано на 16.03.18 в 14:15