Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търсят нови извори в Джебел

  Община Джебел ще извърши 12 сондажа за питейна вода, за да реши проблемът с безводието в летните месеци. В момента три села - Припек, Мишевско и Лебед, са на постоянен воден режим. Община Джебел е възложила експертиза къде трябва да се направят сондажите и ако бъдат открити подходящи водоизточници, ще се пристъпи към изграждането на водопреносни системи в селата, които нямат. Експертите препоръчват да се сондира на 80 метра дълбочина, като в две от посочените полета за проучване има голям шанс за откриване на питейна вода, съобщи за Радио Кърджали инженер Веса Димитрова, експерт в общинската администрация в Джебел.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Любомир Колев се класира за националния кръг на олимпиадата по история и цивилизация

Любомир Колев: "Той разглежда три основни проблема - единият със замърсяването на околната среда , вторият с вандализма и третият с агресията при младите хора. Едни хора се събират на едно място и започват да мърсят. Но у единият герой се поражда това, че казва: "Защо да мърсим, ние се събираме тук често, защо да мърсим. Не е ли по-добре да..

публикувано на 24.04.24 в 17:15

РЗИ: Водата в четирите села е вече годна за пиене

Четирите села в Кърджалийска област Секирка и с.Гривяк в общ. Кирково и с.Богатино и с. Боровица в общ. Ардино, чиито вода беше заразена с бактерията ешерихия коли в момента е годна за косумация. Д-р Виктор Кирчев: " Пуснали сме предписание към ВиК-оператора, водата е дезинфекцирана допълнително, взети са нови проби и всичко вече е в..

публикувано на 24.04.24 в 16:34

Една от най-търсените услуги в НАП е уточняване на здравен статус

Близо 16 000 граждани са посетили офиса на НАП в Кърджали от началото на тази година до края на март. Една от най-търсена услуга в НАП е уточняване на здравен статос, за койото са изтеглени 2 700 билета, съобщават от офиса на местната приходна агенция. Какви са другите услуги, които отчитат ръст, съобщава Нериман Сали, директора на офиса на НАП в..

публикувано на 24.04.24 в 15:10

Кметовете на села със заразена вода не са уведомени за това

Жителите на селата Боровица и Богатино, община Ардино и на Гривяк, община Кирково, не са уведомени, че пият заразена вода.  Нито една институция не е предупредила за наличието на бактерията.  Кметицата на Боровица Айел Мехмед: "Да ви кажа аз нямам такава информация, поне на мен не ми се обадиха. Ей сега ще звънна на ВиК. Към кметството имаме шест..

публикувано на 24.04.24 в 14:35

РЗИ: Четири села в Кърджалийско са със заразена питейна вода

Четири села в Кърджалийска област пият заразена с бактерията ешерихия коли вода според извършения мониторинг на качеството на питейната вода. Регионалната здравна инспекция в Кърджали направиха предписания срещу евентуални чревни инфекции. Селата са Секирка и сeло Гривяк в община Кирково и село Богатино и село Боровица в община Ардино...

публикувано на 24.04.24 в 13:50

Сиделя Мутлу е сред най-добрите 16 на Световната купа в Люксембург

Състезателката на СКТМ „Юнак“ - Ардино Сиделя Мулту се класира сред 16-те най-добри девойки до 17 години в оспорвания турнир за Световната купа по тенис (WTT Youth Contender), който се проведе в Люксембург. Треньорът на „Юнак“ и на националния отбо р Бейхан Емин отбеляза, че сред 16-те най-силни има само три състезателки от европейски държави, като..

публикувано на 24.04.24 в 13:47

Раздават хранителните пакети в 9 временни пункта в областта

618 хиляди души в страната ще получат хранителни пакети чрез БЧК. За помощите в област Кърджали информация дава Светломира Димитрова, директор на Областния съвет на БЧК - Кърджали. "Пакетите съдържат 15 вида продукти - олио, ориз, брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр и 7 вида консерви - риба, пиле фрикасе, гювеч, зелен фасул,..

публикувано на 24.04.24 в 13:40