Изграждат лаборатория за нитрати и пестициди на Пазара в Кърджали

До края на годината на "Пазара на производителите" в Кърджали ще започне строежа на лаборатория за изследване на плодовете и зеленчуците за нитрати, пестициди и други вредни вещества в зеленчуците. Това обяви за радио Кърджали изпълнителният му директор Рамадан Вели. На последното си заседание Общинският съвет в Кърджали даде съгласието си Дружеството да кандидатства с проект по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 г. В момента е отворена процедурата за подбор на проекти „Разработване на продуктови и производствени иновации”. 

"Самият проект ще бъде в рамките от 100 до 500 хиляди лева, в зависимост от проектната стойност, а нашето участие в него ще бъде 20% от цялата стойност. Аз съм подписал вече договор за изготвянето на този проект, който ще бъде съвместен с Община Кърджали и с участието на научна организация в лицето на Икономическия университет във Варна. Предполагам, че проектът ще бъде готов до 2-3 месеца или най-късно до края на годината изграждането на лабораторията ще започне", каза още Рамадан Вели. 

Вижте още

Кърджали се поклони на Апостола

С поднасяне на венци и цветя и едноминутно мълчание Кърджали почете паметта на Апостола на свободата. На ритуала-поклонение пред паметника на Васил Левски в центъра на града присъстваха много граждани и ученици от различни училища. Сред официалните лица бяха кметът Хасан Азис и неговите заместници, заместник-областните управители Севда Камбурова и Леман..

публикувано на 19.02.18 в 13:52

Все повече кърджалийци възстановяват здравноосигурителните си права

През 2016 година 22 300 души са проверили осигурителния си статус. През 2017 г. те са близо 25 хиляди и това е най-търсената услуга в приходната администрация. Ръст има и в издадените удостоверения за непрекъснат здравноосигурителен статус. Елван Гюркаш, директор на офиса на НАП в Кърджали:

публикувано на 19.02.18 в 12:00

Кандидатите на ДПС в Енчец и Звиница станаха кметове

Ниази Вели от ДПС е преизбран за кмет на село Звиница, съобщиха от общинската избирателна комисия. На изборите на 18 февруари за Вели са гласували 212 души или това са 78,52%, а за опонента му Махмуд Юсейн от ГЕРБ - 58 души или това са 21,48%. Изборният ден приключи при 61,41% избирателна активност. Гласували са 293 души от общо 485 имащи право на глас...

публикувано на 19.02.18 в 11:40

58.76 на сто е избирателната активност в Звиница към 16.30 ч., в Енчец са гласували 31.56 %

58.76 на сто или 285 избиратели в кърджалийското село Звиница са дали до 16.30 часа своя вот в провеждащите се частични местни избори за кмет , съобщи за Радио Кърджали Антоанета Юрукова, председател на Общинската избирателна комисия в Кърджали. В Звиница кандидатите са двама - досегашният кмет Ниязи Вели от ДПС и Махмуд Юсеин от ГЕРБ. Право на глас..

публикувано на 18.02.18 в 17:26

КНСБ-Кърджали се подготвя за международния работнически спортен фестивал

В КНСБ в Кърджали са готови със спортния календар за тази година.Текат усилени подготовки на "Сдружение за спорт и здраве" за международния работнически спортен фестивал. Тази година той ще бъде в курортния комплекс Албена, съобщи за Радио Кърджали областният координатор на Синдиката Иванка Караколева.  "Традиционно участваме с плажен волейбол, тенис на..

публикувано на 18.02.18 в 14:03

Над 45 процента е избирателната активност в Звиница до обед

Над 45 на сто от имащите право на глас в кърджалийското село Звиница са дали до обед своя вот в провеждащите се частични местни избори за кмет в кметството. Гласували са 220 избиратели, съобщи за Радио Кърджали Иван Робов, заместник-председател на Общинската избирателна комисия в Кърджали. В Звиница кандидатите са двама - досегашният кмет Ниязи Вели от..

публикувано на 18.02.18 в 13:25

Сирни заговезни е, ден за прошка

Сирни заговезни е . Денят, в който православните християни искат и дават прошка за неволните си прегрешения през годината. Богата и разнообразна обредност има днешният празник, която може да се раздели на три момента - вземането на прошка, прескачане на огън и кукерските игри за прогонването на злото, но най-важният сред тях е прошката, казва Соня..

публикувано на 18.02.18 в 10:48