Пет хиляди туристи разгледаха Перперикон само през юли

Повече от 20 хиляди туристи са разгледали археологическия комплекс Перперикон за първите шест месеца на годината. Още 6500 души са посетили изложбените зали на Регионалния исторически музей в Кърджали. От тях 350 са чужденци, а това е една интересна статистика.Това съобщи за радио Кърджали директорът на музея Даниела Коджаманова. 
Въпреки жегите, не спира туристическият поток и на Перперикон. Хората продължават да се качват и разглеждат археологическия паметник. За шестмесечието са двадесет и една хиляди души, а само за месец юли - 5000 души. Юли и август също са традиционно силни месеци, но не бива да забравяме, че това лято жегите са ужасяващи, коментира Даниела Коджаманова
Според нея тази година се отбелязва лек спад в посещенията. Причината е в дълго продължилата зима и горещото лято. 
Чуйте повече в звуковия файл.

Вижте още

Кърджали се поклони на Апостола

С поднасяне на венци и цветя и едноминутно мълчание Кърджали почете паметта на Апостола на свободата. На ритуала-поклонение пред паметника на Васил Левски в центъра на града присъстваха много граждани и ученици от различни училища. Сред официалните лица бяха кметът Хасан Азис и неговите заместници, заместник-областните управители Севда Камбурова и Леман..

публикувано на 19.02.18 в 13:52

Все повече кърджалийци възстановяват здравноосигурителните си права

През 2016 година 22 300 души са проверили осигурителния си статус. През 2017 г. те са близо 25 хиляди и това е най-търсената услуга в приходната администрация. Ръст има и в издадените удостоверения за непрекъснат здравноосигурителен статус. Елван Гюркаш, директор на офиса на НАП в Кърджали:

публикувано на 19.02.18 в 12:00

Кандидатите на ДПС в Енчец и Звиница станаха кметове

Ниази Вели от ДПС е преизбран за кмет на село Звиница, съобщиха от общинската избирателна комисия. На изборите на 18 февруари за Вели са гласували 212 души или това са 78,52%, а за опонента му Махмуд Юсейн от ГЕРБ - 58 души или това са 21,48%. Изборният ден приключи при 61,41% избирателна активност. Гласували са 293 души от общо 485 имащи право на глас...

публикувано на 19.02.18 в 11:40

58.76 на сто е избирателната активност в Звиница към 16.30 ч., в Енчец са гласували 31.56 %

58.76 на сто или 285 избиратели в кърджалийското село Звиница са дали до 16.30 часа своя вот в провеждащите се частични местни избори за кмет , съобщи за Радио Кърджали Антоанета Юрукова, председател на Общинската избирателна комисия в Кърджали. В Звиница кандидатите са двама - досегашният кмет Ниязи Вели от ДПС и Махмуд Юсеин от ГЕРБ. Право на глас..

публикувано на 18.02.18 в 17:26

КНСБ-Кърджали се подготвя за международния работнически спортен фестивал

В КНСБ в Кърджали са готови със спортния календар за тази година.Текат усилени подготовки на "Сдружение за спорт и здраве" за международния работнически спортен фестивал. Тази година той ще бъде в курортния комплекс Албена, съобщи за Радио Кърджали областният координатор на Синдиката Иванка Караколева.  "Традиционно участваме с плажен волейбол, тенис на..

публикувано на 18.02.18 в 14:03

Над 45 процента е избирателната активност в Звиница до обед

Над 45 на сто от имащите право на глас в кърджалийското село Звиница са дали до обед своя вот в провеждащите се частични местни избори за кмет в кметството. Гласували са 220 избиратели, съобщи за Радио Кърджали Иван Робов, заместник-председател на Общинската избирателна комисия в Кърджали. В Звиница кандидатите са двама - досегашният кмет Ниязи Вели от..

публикувано на 18.02.18 в 13:25

Сирни заговезни е, ден за прошка

Сирни заговезни е . Денят, в който православните християни искат и дават прошка за неволните си прегрешения през годината. Богата и разнообразна обредност има днешният празник, която може да се раздели на три момента - вземането на прошка, прескачане на огън и кукерските игри за прогонването на злото, но най-важният сред тях е прошката, казва Соня..

публикувано на 18.02.18 в 10:48