Пет хиляди туристи разгледаха Перперикон само през юли

Повече от 20 хиляди туристи са разгледали археологическия комплекс Перперикон за първите шест месеца на годината. Още 6500 души са посетили изложбените зали на Регионалния исторически музей в Кърджали. От тях 350 са чужденци, а това е една интересна статистика.Това съобщи за радио Кърджали директорът на музея Даниела Коджаманова. 
Въпреки жегите, не спира туристическият поток и на Перперикон. Хората продължават да се качват и разглеждат археологическия паметник. За шестмесечието са двадесет и една хиляди души, а само за месец юли - 5000 души. Юли и август също са традиционно силни месеци, но не бива да забравяме, че това лято жегите са ужасяващи, коментира Даниела Коджаманова
Според нея тази година се отбелязва лек спад в посещенията. Причината е в дълго продължилата зима и горещото лято. 
Чуйте повече в звуковия файл.

Вижте още

Барелеф на Захарий Зограф беше открит в Златоград

Барелеф на Захарий Зограф беше открит на стената на входа на църквата „Успение Богородично“ в Златоград по повод 165-години от смъртта на българския живописец. Автор на барелефа е склуптурът Веселин Ламбрев. Захарий Зограф е един от художниците, изписали храма. В църквата в Златоград има три изработени от него икони - храмовата "Успение..

публикувано на 25.06.18 в 10:49

Безработицата в област Кърджали намалява за пореден месец

За пореден месец берзаботицата в област Кърджали намалява. Общо 5802-ма са регистрираните в Бюрата по труда в региона към 31 май. Броят им е с 220 по-малък от безработните през април, а сравнено с месец май миналата година намалението е с 807 души. "Сезонната заетост в момента е критерии, по който има такава тенденция за намаляване, но не е само..

публикувано на 25.06.18 в 10:39

Проведе се 12-ти Международен фестивал "Нощта на Орфей"

Вчера в подножието на Татул се събраха стотици хора за 12-ия Международен фестивал "Нощта на Орфей", организиран от община Момчилград. С програма, наситена на песни от златните години на Д 2 и на българския рок, на сцената се качи Дичо с групата си The Band.  Празникът започна с дегустация на вино. Кметът на община Момчилград Сунай Хасан подчерта,..

обновено на 24.06.18 в 13:46

Гугъл Дигитален гараж в България организира безплатен семинар в Кърджали

Безплатен семинар организира в Кърджали инициативата Гугъл (Google) Дигитален гараж в България.  Кърджали е един от 37-те градове в страната, в които ще се проведе инициативата за популяризиране на он-лайн рекламата. Проектът стартира в България на 14 май, в сътрудничество със Софтуни Диджитъл (SoftUni Digital) и в партньорство с Българската промишлена..

публикувано на 24.06.18 в 10:50

Антон Дончев е новият кондиционен треньор на ФК "Арда" Кърджали

ФК "Арда" Кърджали избра човекът, който ще се грижи за физическата подготовка на отбора. Антон Дончев е новият кондиционен треньор на Арда . Той е бивш лекоатлет от Благоевргад, на 34 години и има завидна кариера зад гърба си. Бил е треньор по лека атлетика на Спортен Клуб Елит Благоевград, кондиционен треньор на ДЮШ ОФК "Пирин" Благоевград и на Мъжкия..

публикувано на 24.06.18 в 09:39

Еньовден - един от най-магичните дни

Днес,  24 юни народът отбелязва един от най-магичните дни в българския обреден календар - Еньовден . Празникът идва от езически времена и е свързан с живителната сила на природата, разказа за Радио Кърджали Соня Костадинова , етнограф в Регионалния исторически музей в Кърджали. Рано сутринта на Еньовден се берат билки, от които се увива венец...

публикувано на 24.06.18 в 09:29

Десет двойки се включиха в турнира по плажен волейбол в подкрепа на деца от Дом "Майка и дете"

Десет двойки участваха в благотворителния турнир по плажен волейбол на пясъка в комплекс "Арпезос" днес. Инициатори са  Николай Колев и Димитър Калчев . Купата при професионалистите грабнаха кърджалийците Спас Байрев и Станко Радев, втори станаха софиянците Митко и Митко, а на трето място се класира соченият за фаворит отбор на Милко Багдасаров и..

публикувано на 23.06.18 в 17:21