Подпомагат животновъдите със 7.5 милиона лева

Животновъдите ще получат седем милиона и 500 хиляди лв. държавна помощ по схемата "Де минимис", съобщават от Фонд "Земеделие". Определен е и начинът,  по който ще се разпределя подпомагането - фермерите с над 10 млечни крави ще получат по 7 лв. на животно, стопаните на над 5 месодайни крави - също по 7 лв. на глава, а фермерите, които имат повече от 50 овце или кози, ще бъдат субсидирани с близо 4 лв. на животно. 
Таванът на сумата, която един стопанин може да получи по схемата "Де минимис", е левовата равностойност на 15 хил. евро за три години, припомнят от Фонд "Земеделие".

Вижте още

Ловците отказват да убиват животни

Нагласата на ловците за групов лов на дива свиня през лятото е за мълчалив отказ. Това заяви за Радио Кърджали Васил Дончев , председател на сдружението на ловците и риболовците в Кърджали. Парламентът увеличи ловните дни с изменения в Закона за лова и опазване на дивеча. До измененията на текстовете се стигна заради опасността от поява на..

обновено на 16.07.18 в 15:52

Елин Топузаков: С две изключения нямаме никакви контузии в отбора

Само двама са контузените футболисти в отбора на "Арда", които ще пропуснат началото на първенството във Втора лига. Димитър Алексиев се е подложил на операция на коляното, а едно от новите попълнения - Венцислав Христов - е с мускулно разтежение.  Старши треньорът Елин Топузаков каза за Радио Кърджали , че рад ващото е, че с две изключения..

публикувано на 16.07.18 в 15:05

Студент намери портфейл и го предаде в полицията

23-годишният кърджалиец Мехмед Хасан , студент  във Велико Търново, предаде в ОДМВР-Кърджали  намерен от него портфейл. На 13 юли младежът излязъл от жилищния блок, в който живее и на входа намерил дамско портмоне. Той отложил разходката, която планирал и донесъл изгубената вещ на охраната в Областната дирекция на МВР. Казал, че дори не е отворил..

публикувано на 16.07.18 в 14:43

Маскиран мъж нахлул с нож в апартамента на две жени и взел около 200 гр. злато

Извършен грабеж на златни накити от 49-годишна жена и възрастната ѝ майка беше разкрит за часове от криминалисти на РУ-Кърджали. Сигналът за престъплението е подаден в 7,10 часа вчера. Входната врата на апартамент в Кърджали била разбита, в жилището нахлул маскиран мъж, заплашил с нож двете обитателки и ограбил от тях златни накити около 200 грама, след..

публикувано на 16.07.18 в 14:20

Задържаха хиляди реплики на дрехи, чанти и парфюми на МП Капитан Андреево

6102 фалшиви текстилни изделия, парфюми, чанти и аксесоари задържаха на митническите служители на МП Капитан Андреево. Стоката е открита при проверка на автобус, с турска регистрация, влизащ в страната от Турция. Шофьорът и пътниците заявили, че не внасят лични вещи, стоки или валутни ценности за деклариране. В хода на проверката е установено, че..

публикувано на 16.07.18 в 14:09

В Момчиловци стимулират раждането и сватбите с парични награди

Всяко новородено дете в Момчиловци ще получава по 200 лв. В родопското село откриха семеен благотворителен фонд за всяко новородено и всяка двойка решила да сключи граждански брак там. Сийка Суркова, кмет на Момчиловци с подробности:  Всичко това се случва, благодарение на дарители, на много приятели на Момчиловци. Това е един семеен..

публикувано на 16.07.18 в 12:01

Купата по плажен волейбол при юношите е в ръцете на кърджалийци

Шампиони при юношите на провелия се през почивните дни републикански турнир по плажен волейбол в Кърджали станаха Иван Замфиров и Симеон Топузлиев от Кърджали.  С бронзови медали се закичиха Сонер Яшар и Димитър Гайдаджиев - също от Кърджали. Индивидуални награди получиха Димитър Димитров от София за най-борбен състезател и Октай Мехмед от..

публикувано на 16.07.18 в 11:01