Подпомагат животновъдите със 7.5 милиона лева

Животновъдите ще получат седем милиона и 500 хиляди лв. държавна помощ по схемата "Де минимис", съобщават от Фонд "Земеделие". Определен е и начинът,  по който ще се разпределя подпомагането - фермерите с над 10 млечни крави ще получат по 7 лв. на животно, стопаните на над 5 месодайни крави - също по 7 лв. на глава, а фермерите, които имат повече от 50 овце или кози, ще бъдат субсидирани с близо 4 лв. на животно. 
Таванът на сумата, която един стопанин може да получи по схемата "Де минимис", е левовата равностойност на 15 хил. евро за три години, припомнят от Фонд "Земеделие".

Вижте още

Питбул нахапа жестоко дете на година и половина

51-годишен собственик на питбул е задържан за срок до 24 часа в полицията в Кърджали, след като кучето му нападнало дете на година и половина. Инцидентът станал в района на пазара в областния център в петък около 19 часа. Детето било с баба си на разходка, кучето се появило внезапно и захапало момиченцето в седалищната област. Детето е..

публикувано на 16.10.17 в 12:57

Земеделски производители с подкрепа срещу вредители

Земеделските производители, които произвеждат овощни култури, могат да получат подкрепа по Национална програма за борба с вредителите през зимата. Заявленията се подават във фонд "Земеделие" този месец, до 30 октомври. Това съобщи експертът по растителна защита Соня Новодрянова. " Фонд "Земеделие" поема разходите за препарати за растителна защита през..

публикувано на 16.10.17 в 11:28

Тържествена заря - проверка по случай 105 години от Освобождението на Кърджали

В навечерието на Деня на Кърджали, на 20 октомври, петък, на площад „Освобождение“ по инициатива на областния управител Никола Чанев ще се проведе Тържествена заря - проверка по случай  105 години от Освобождението на града ни. В нея ще вземат участие представителните роти и духовият  оркестър на Националната гвардейска част с командир бригаден..

публикувано на 16.10.17 в 10:41

Все още грип не е засечен

През този сезон циркулират вируси,  които предвикват инфекции на гърлото и хрема, но още не е засечен грип, съобщи проф. д-р Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразигни болести.  Много е важно да се контролира питейната вода, защото заради дъждовете е възможно в нея да попаднат патогенни бактерии. Хората трябва да..

публикувано на 16.10.17 в 10:38

Днес е Международен ден за безопасност на слепите

Днес е Международния ден за безопасност на слепите. От Съюза на слепите в Кърджали алармираха за опасни стълбове, разбити  плочки по тротоарите, трудната достъпност до институции и опасното преминаване по булевардите в облатния град за незрящите хора. "Искали сме табели за безопасност на движението, насочени към шофьорите да бъдат поставени на..

публикувано на 15.10.17 в 12:36

Кърджали е домакин на Международен турнир по тенис на корт

В продължение на два дни  областният град е  домакин на Международен турнир по тенис на корт, който  се провежда на червените кортовете в комплекс „Арпезос”. Турнирът е част от спортните прояви на община Кърджали посветени на Деня на Кърджали - 21 октомври, а в него вземат участие близо 40 деца от тенис клубове в Комотини - Гърция и Люлебургаз и Одрин..

публикувано на 15.10.17 в 10:25

Пенсионерските клубове от Ардино и Смолян се сприятелиха

Пенсионери от Ардино и смолянския квартал „Горно Райково“ създадоха приятелски взаимоотношения. Това стана в топла приятелска атмосфера в събота в Пенсионерски клуб „Родопи“ в квартал „Горно Райково“. Домакините посрещнаха своите гости с питка. „Радваме се да възродим мостове на дружески връзки между пенсионерските клубове в Ардино и..

публикувано на 15.10.17 в 10:15