13 кърджалийски фирми изплатиха забавени заплати след намеса на инспектори по труда

Снимка: БГНЕС

242 000 лева забавени заплати, в това число и от минали години, са изплатени в 13 кърджалийски фирми след намеса на трудови инспектори към края на юли. Общо 238 работници и служители в тези дружества са засегнати от некоректните работодатели. На 69 процента от тях възнагражденията вече са изплатени, по информация на "Инспекцията по труда" в Кърджали. 
От началото на годината до сега Дирекция „Инспекция по труда - Кърджали” е издала 137 предписания за неизплатени заплати във фирми на територията на област Кърджали. Съставени са и 13 акта на работодатели за нарушения на условията на труд, в това число и за забавяне на трудови възнаграждения.  

Вижте още

РИОСВ - Хасково извърши 148 проверки през ноември

Здравни заведения и текстилни предприятия са били в центъра на проверките, които Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково е извършила през месец ноември. В рамките на кампанията са проверени 35 шивашки фирми, 20 лечебни и здравни заведения и 3 съоръжения за третиране на болнични отпадъци, съобщи екоинспекцията в отчета си за периода...

публикувано на 10.12.17 в 13:14

Ветераните на "Арда" спочелиха волейболния турнир

Ветераните на "Арда" спечелиха международния турнир  в Кърджали. Второ място извоюваха украинците от "Портовик" от град Измаил. Третото място остана за "Дунав" - Русе. Щастливият капитан на победителите Милко Багдасаров вдигна купата.

публикувано на 10.12.17 в 11:35

Да помогнем на Петя!

Община Кърджали направи откупка на 250 билета  за благотворителния концерт на 13 декември т.г. в подкрепа на лечението на 30-годишната наша съгражданка Петя Костова. Билетите ще се подарят на големите училища в Кърджали, за да бъдат разпределени между учениците за концерта.  Познати, близки и съграждани разгръщат кампания за животоспасяващо лечение..

публикувано на 10.12.17 в 11:31

Абсолвенти от Минно-геоложкия университет получиха дипломи

В тържествена обстановка вчера бяха връчени дипломите на петдесет абсолвенти от Минно-геоложкия университет "Свети Иван Рилски" - филиал Кърджали. Десетки млади хора и техните близки изпълниха залата на Читалище Обединение. Гости бяха управители на партньорски фирми и директори на професионални училища от града. Директорът на учебното заведение професор..

публикувано на 10.12.17 в 11:27

В тежка катастрофа загина 32-годишен кърджалиец

32-годишеният моторист е загинал в тежко пътно произшествие днес около 15,30 часа по главния път от ГКПП „Маказа” за Кърджали, след разклона за момчилградското село Загорско. Сблъсъкът е станал между мотоциклет „Сузуки” с кърджалийска регистрация и лек автомобил „Фолксваген” със смолянска регистрация. По първоначални данни след челен удар..

публикувано на 09.12.17 в 20:21
евранет Асим Адемов

Евродепутатът Асим Адемов откри информационен офис в Кърджали

Не идвам да водя война с ДПС, но идвам, за да се съревновавам с тях като част от екипа на Цвета Караянчева. Това заяви евродепутатът Асим Адемов от групата на ЕНП-ГЕРБ за Радио Кърджали при откриването на нов информационен офис в Кърджали. Ще използваме силата на аргументите, силата на идеите, добрите политики, да покажем на хората, че наистина ГЕРБ..

публикувано на 09.12.17 в 15:02

Млади червенокръстци и ротарианци в акция "Купи и дари"

За осма поредна година Българският младежки червен кръст и Интеракт към Ротари клуб провеждат благотворителната кампания "Купи и дари" за набиране на трайни хранителни продукти за нуждаещи се хора. Акцията е в рамките на един ден - 9 декември от 10 до 17.30 часа, и се осъществява пред някои от големите магазини в Кърджали.  Доброволци на БМЧК и..

публикувано на 09.12.17 в 14:51