Гъбари от цялата страна се събраха в Пампорово

Снимка: Радио Шумен

Гъбари от цялата страна се събраха на  традиционната си есенна среща в Пампорово. Любители и познавачи на гъбите подредиха изложба с около 90 диворастящи гъби, събрани от Родопите. Репортаж на Радостина Чернокова:


Вижте още

Волейболният отбор на Нефтохимик надигра Арда-Кърджали с 3:0 гейма

Волейболният отбор на Нефтохимик постигна победа в Суперлигата, след като надигра безапелационно Арда-Кърджали с 3:0 в двубой от девети кръг на мъжкото първенство. Така шампионите заемат четвъртата позиция с 20 точки, а "Арда" е на последно място с 5 точки и 9 поражения.

публикувано на 25.11.17 в 11:27

Обучение на предприемачи в сферата на туризма

Предприемачи в сферата на туризма се запознаха  с добри примери и идеи от страната и чужбина за новаторски места за настаняване. Това стана  в рамките на семинар на тема "Създаване и управление на туристически продукти с фокус върху природното наследство и ключови моменти в обслужването на клиенти". В обучението се включиха водачи на туристи,..

публикувано на 25.11.17 в 11:22

67-годишна пътничка е пострадала при произшествие с градски автобус

67-годишна пътничка е пострадала при произшествие с градски автобус на бул.“Беломорски“ в Кърджали вчера около 17 часа. Жената пътувала като правостояща, 66-годишният водач рязко натиснал спирачките, за да избегне удар с движещо се пред него превозно средство и пътничката паднала върху таблото на автобуса. Пострадалата била отведена в Центъра за..

публикувано на 24.11.17 в 10:26

Полицаи от Момчилград провериха 114 лица за два часа

97 автомобила и 114 лица са били проверени в специализирана операция на територията на РУ-Момчилград вчера от 14 до 16 часа с цел контрол върху правоспособността на водачите, употреба на алкохол или наркотични вещества. За констатираните 9 нарушения на ЗДвП са съставени 9 фиша.

публикувано на 22.11.17 в 12:07

Ученици от Чакаларово с кампания "Имам добро сърце"

Ученици от ОУ „Иван Вазов“ в кирковското село Чакаларово организираха дарителска кампания "Имам добро сърце". В рамките на дарителската акция ще бъдат събрани детски дрехи, играчки и книги, които ще бъдат подарени на нуждаещи се деца. Малчуганите, организатори на благотворителната кампания от Чакаларово, и ръководителят им Бойка Арабаджиева..

публикувано на 22.11.17 в 12:02

Български граждани са арестувани в Одрин

Трима български граждани са отведени в затвора в Одрин, след като бяха задържани при опит да прехвърлят в Гърция три турски семейства с деца. Българските граждани с инициали Н.М.К., Г.Й.М. и С.Х.В. са обвинени в опит за подпомагане на нелегалното пресичане на границата. След разпити в полицията са отведени с белезници на ръцете в..

публикувано на 22.11.17 в 11:23

Седем златни и диамантени сватби отбелязаха в Момчиловци

По установена вече традиция в навечерието на Деня на християнското семейство в смолянското село Момчиловци почетоха семействата с дългогодишни бракове. Седем златни и диамантени сватби тържествено отбелязаха в кметството в родопското село, каза кметът Сийка Суркова.

публикувано на 19.11.17 в 11:28