Мъжът отглеждал един тон канабис в Крумовградско не е задържан

  Най-голямото количество канабис досега на територията на ОД на МВР - Кърджали беше открито през почивните дни. Това съобщиха на пресконференция директорът на Областната дирекция на МВР в Кърджали комисар Венцислав Момчилов, окръжният прокурор Желязко Стефанов и наблюдаващият прокурор по делото Петя Чотрова. 66-годишният А. А. отглеждал 950 кг. от наркотика в крумовградското село Качулка. На лицето е наложена парична гаранция от 6000 лева, и забрана за напускане пределите на страната. "Земеделецът" не е задържан поради влошено здравословно състояние, обясни прокурор Чотрова. Той се е почувствал зле при започване операцията на полицията и в момента е с високо кръвно. За здравословното си състояние е представил медицински документи. Към момента е извършен е разпит на А. А., но разследващите не пожелаха да дадат подробности за него. Комисар Венцислав Момчилов поясни, че количеството канабис се равнява на около 250 кг. суха маса. Засятата площ с канабис, недалеч от къщата на А. А.. била около 0,3 дка. В нивата са намерени 86 броя растения с височина от 2,4 до 2,7 метра. При претърсване на нивата и къщата на човека са открити и 24 торби с полусухи съцветия канабис с приблизително тегло от 12 килограма. От установените до момента данни не става ясно дали човекът е пласирал дрогата, уточни комисар Момчилов. Досъдебното производство е за отглеждане на марихуана, каза наблюдаващ прокурор Чотрова. Към момента все още А. А. не внесъл определената му гаранция от 6000 лева. Той има едноседмичен срок за обжалване на размера и пред Районен съд Крумовград. Окръжният прокурор на Кърджали Желязко Стефанов каза, че през последните две години има трикратен ръст на образуване на дела за засаждане и отглеждане на марихуана. Предстои установеното количество да бъде изсушено в рамките на десет дни, след което ще се вземат представителни проби и впоследствие унищожаване на наркотика обясни прокурор Петя Чотрова.


Вижте още

Европейски медал по бокс за младежи за Ергюнал Сабри от Кърджали

България спечели 2 златни, 6 сребърни и 2 бронзови медала на еворпейско първенство по бокс за юноши в курорта Албена. Титлата в категория 46 килограма стана притежание на Ергюнал Сабри. 4-кратният републикански шампион на страната при юношите Ергюнал за първи път донесе европейското отличие в  Кърджали. Той победи с 4:1 съдийски гласа на финала  Лука..

публикувано на 26.09.17 в 13:42

Балканската купа по офроуд отново в Кърджали

Най-бързите състезатели в Офроуд шампионата на Балканския полуостров за 2017 са Валентин Пенев / Ангел Костадинов от Кърджали.  Носителят на Балканската купа за миналата година Слави Чавдаров остана на 3-то място в крайното класиране, с доста проблеми по автомобила по време на трите състезания от надпреварите, съобщи председателят на КИНЕКС Рейсинг..

публикувано на 26.09.17 в 11:23

101-ви Алпийски батальон в Смолян става полк

101-ви Алпийски батальон в Смолян става полк. Със заповед на министъра на отбраната Красимир Кракачанов е разкрита процедура по обявяване на 73 войнишки длъжности за приемане на военна служба в Смолян. Това каза командирът на поделението подполковник Димитър Кацаров:

публикувано на 26.09.17 в 10:27

Общинският съвет в Ардино актуализира бюджета за 2017 г.

Седемнайсет точки са включени в дневния ред на редовното заседание на Общинския съвет в Ардино, което ще се проведе в сряда, 27 септември.  Актуализация на бюджета за 2017 г., промени в Програмата за капиталови разходи и приемане на бюджетна прогноза за периода 2018-2020 година на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности. Това..

публикувано на 26.09.17 в 10:09

Наим Сюлейманоглу е в критично състояние

Европейският, световен и олимпийски шампион по борба Наим Сюлейманоглу е в критично състояние.  Съществува опасност за живота на известния спортист, който е роден в кърджалийското село Птичар. Той е настанен в болница в истанбулския квартал Бакъркьой в отделение с интензивно наблюдение заради чернодробна недостатъчност, съобщи „Хюррийет“...

публикувано на 26.09.17 в 10:00

Над 13 млн. лв. получават училища в Кърджалийско

Над 13 милиона лева отпусна държавата за обновяване на училища в района на Кърджали. Парите са част от предвидения за образование общ бюджет от 600 милиона лева, заявени в Оперативната програма „Региони в растеж". С парите ще бъдат санирани няколко училища, като броят им ще е ясен на по-късен етап. Ще се извърши и цялостен ремонт на затворената преди..

публикувано на 26.09.17 в 09:48

Ергюнал Сабри в спор за европейското злато по бокс за младежи

Ергюнал Сабри се класира на финал на Европейското първенство по бокс за младежи. Възпитаникът на "Арда бокс" Кърджали постигна трудна победа срещу румънския си съперник Тави Добре на полуфинала. Днес след 13 часа в борбата за златото Ергюнал Сабри ще срещне грузинския състезател Лука Брашвили. Как е преминал полуфиналът и какви са очакванията на..

публикувано на 25.09.17 в 12:05