Мъжът отглеждал един тон канабис в Крумовградско не е задържан

  Най-голямото количество канабис досега на територията на ОД на МВР - Кърджали беше открито през почивните дни. Това съобщиха на пресконференция директорът на Областната дирекция на МВР в Кърджали комисар Венцислав Момчилов, окръжният прокурор Желязко Стефанов и наблюдаващият прокурор по делото Петя Чотрова. 66-годишният А. А. отглеждал 950 кг. от наркотика в крумовградското село Качулка. На лицето е наложена парична гаранция от 6000 лева, и забрана за напускане пределите на страната. "Земеделецът" не е задържан поради влошено здравословно състояние, обясни прокурор Чотрова. Той се е почувствал зле при започване операцията на полицията и в момента е с високо кръвно. За здравословното си състояние е представил медицински документи. Към момента е извършен е разпит на А. А., но разследващите не пожелаха да дадат подробности за него. Комисар Венцислав Момчилов поясни, че количеството канабис се равнява на около 250 кг. суха маса. Засятата площ с канабис, недалеч от къщата на А. А.. била около 0,3 дка. В нивата са намерени 86 броя растения с височина от 2,4 до 2,7 метра. При претърсване на нивата и къщата на човека са открити и 24 торби с полусухи съцветия канабис с приблизително тегло от 12 килограма. От установените до момента данни не става ясно дали човекът е пласирал дрогата, уточни комисар Момчилов. Досъдебното производство е за отглеждане на марихуана, каза наблюдаващ прокурор Чотрова. Към момента все още А. А. не внесъл определената му гаранция от 6000 лева. Той има едноседмичен срок за обжалване на размера и пред Районен съд Крумовград. Окръжният прокурор на Кърджали Желязко Стефанов каза, че през последните две години има трикратен ръст на образуване на дела за засаждане и отглеждане на марихуана. Предстои установеното количество да бъде изсушено в рамките на десет дни, след което ще се вземат представителни проби и впоследствие унищожаване на наркотика обясни прокурор Петя Чотрова.


Вижте още

58.76 на сто е избирателната активност в Звиница към 16.30 ч., в Енчец са гласували 31.56 %

58.76 на сто или 285 избиратели в кърджалийското село Звиница са дали до 16.30 часа своя вот в провеждащите се частични местни избори за кмет , съобщи за Радио Кърджали Антоанета Юрукова, председател на Общинската избирателна комисия в Кърджали. В Звиница кандидатите са двама - досегашният кмет Ниязи Вели от ДПС и Махмуд Юсеин от ГЕРБ. Право на глас..

публикувано на 18.02.18 в 17:26

КНСБ-Кърджали се подготвя за международния работнически спортен фестивал

В КНСБ в Кърджали са готови със спортния календар за тази година.Текат усилени подготовки на "Сдружение за спорт и здраве" за международния работнически спортен фестивал. Тази година той ще бъде в курортния комплекс Албена, съобщи за Радио Кърджали областният координатор на Синдиката Иванка Караколева.  "Традиционно участваме с плажен волейбол, тенис на..

публикувано на 18.02.18 в 14:03

Над 45 процента е избирателната активност в Звиница до обед

Над 45 на сто от имащите право на глас в кърджалийското село Звиница са дали до обед своя вот в провеждащите се частични местни избори за кмет в кметството. Гласували са 220 избиратели, съобщи за Радио Кърджали Иван Робов, заместник-председател на Общинската избирателна комисия в Кърджали. В Звиница кандидатите са двама - досегашният кмет Ниязи Вели от..

публикувано на 18.02.18 в 13:25

Сирни заговезни е, ден за прошка

Сирни заговезни е . Денят, в който православните християни искат и дават прошка за неволните си прегрешения през годината. Богата и разнообразна обредност има днешният празник, която може да се раздели на три момента - вземането на прошка, прескачане на огън и кукерските игри за прогонването на злото, но най-важният сред тях е прошката, казва Соня..

публикувано на 18.02.18 в 10:48

Звиница и Енчец избират кметове

Без проблеми протича до този момент изборния процес в Звиница и Енчец, съобщиха от общинската избирателна комисия в Кърджали. Към 9.30 часа в кметство Звиница, където право на глас имат 485 избиратели, своя вот са дали 57 души или 12 процента от избирателите. В Енчец вече са гласували 13 души от 301, имащи право на глас. Това е 4 процента от..

публикувано на 18.02.18 в 10:31

Община Черноочене ще съфинансира три големи проекта в общината

Община Черноочене има проектна готовност за три големи проекта, за които ще търси пари и от национални фондове, каза по повод бюджет 2018 кметът на общината Айдън Осман. Заделени са и средства за съфинансиране. Кои са тези проекти, ще научите от кмета на общината.  Припомняме, че приетият бюджет 2018 е в размер от 8.5 млн. лева, по-висок от..

публикувано на 17.02.18 в 17:39

Деца от Смолян представят професиите от своя род

 „Професиите в моя род“ представиха четвъртокласници от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Смолян, съобщава Радостина Чернокова . Събитието е част от дейностите по кариерно ориентиране, реализирани от кариерни консултанти в Центъра за подкрепа за личностно развитие към Обединения детски комплекс в областния град . В рамките на събитието чрез презентации..

публикувано на 17.02.18 в 15:48