Мъжът отглеждал един тон канабис в Крумовградско не е задържан

  Най-голямото количество канабис досега на територията на ОД на МВР - Кърджали беше открито през почивните дни. Това съобщиха на пресконференция директорът на Областната дирекция на МВР в Кърджали комисар Венцислав Момчилов, окръжният прокурор Желязко Стефанов и наблюдаващият прокурор по делото Петя Чотрова. 66-годишният А. А. отглеждал 950 кг. от наркотика в крумовградското село Качулка. На лицето е наложена парична гаранция от 6000 лева, и забрана за напускане пределите на страната. "Земеделецът" не е задържан поради влошено здравословно състояние, обясни прокурор Чотрова. Той се е почувствал зле при започване операцията на полицията и в момента е с високо кръвно. За здравословното си състояние е представил медицински документи. Към момента е извършен е разпит на А. А., но разследващите не пожелаха да дадат подробности за него. Комисар Венцислав Момчилов поясни, че количеството канабис се равнява на около 250 кг. суха маса. Засятата площ с канабис, недалеч от къщата на А. А.. била около 0,3 дка. В нивата са намерени 86 броя растения с височина от 2,4 до 2,7 метра. При претърсване на нивата и къщата на човека са открити и 24 торби с полусухи съцветия канабис с приблизително тегло от 12 килограма. От установените до момента данни не става ясно дали човекът е пласирал дрогата, уточни комисар Момчилов. Досъдебното производство е за отглеждане на марихуана, каза наблюдаващ прокурор Чотрова. Към момента все още А. А. не внесъл определената му гаранция от 6000 лева. Той има едноседмичен срок за обжалване на размера и пред Районен съд Крумовград. Окръжният прокурор на Кърджали Желязко Стефанов каза, че през последните две години има трикратен ръст на образуване на дела за засаждане и отглеждане на марихуана. Предстои установеното количество да бъде изсушено в рамките на десет дни, след което ще се вземат представителни проби и впоследствие унищожаване на наркотика обясни прокурор Петя Чотрова.


Вижте още

Волейболистът Димитър Калчев води в класацията за спортист на годината в Кърджали

Гласуването за спортист на годината в Кърджали, което се провеждаше в продължение на месец на сайта на общината, приключи. При мъжете любимецът на гражданите е волейболистът Димитър Калчев с 382 гласа, следван от гребецът Георги Пройков и футболистът Ахмед Осман. При юношите двойката гребци Галин Урумов - Симеон Камбуров води с голяма преднина от 780..

публикувано на 11.12.17 в 10:15

Стартира кампания за събиране на книги за бесарабските българи в Украйна

От днес стартира кампанията за събиране на детски книги за бесарабските българи в Украйна, съобщи един от основните организатори на благотворителната акция Камелия Чолакова, секретар на читалище на "Обединение" в Кърджали.  Всички събрани книги до края на декември месец ще бъдат изпратени с контейнер  на организацията на бесарабските българи в..

публикувано на 11.12.17 в 10:07

Разрешиха проблем с питейната вода в кирковското село Здравчец

Проблемът с питейната вода в кирковското село Здравчец е решен. Хората от селото от няколко години насам имаха проблеми със доставянето на вода за битови нужди.Източниците им бяха пресъхнали. Община Кирково доставяше вода в селото с цистерни. Общинска администрация реши проблема със сонда. "Пуснахме сонда и намерихме вода. Със специална..

публикувано на 11.12.17 в 09:58

Утре част от Кърджали остава без вода

Поради наложителна подмяна на спирателен кран на ул. „Струма” в Кърджали ще бъде прекъснато водоподаването от 8.00 часа до 18.00 часа на 12.12.2017 год. /вторник/. Районите, които ще останат без вода в областния град са – Централна градска част; кв. Студен кладенец; кв. „Възрожденци” – ниска зона – блокове от 21 до 41 /с изключение на бл. от 32..

публикувано на 11.12.17 в 09:56

РИОСВ - Хасково извърши 148 проверки през ноември

Здравни заведения и текстилни предприятия са били в центъра на проверките, които Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково е извършила през месец ноември. В рамките на кампанията са проверени 35 шивашки фирми, 20 лечебни и здравни заведения и 3 съоръжения за третиране на болнични отпадъци, съобщи екоинспекцията в отчета си за периода...

публикувано на 10.12.17 в 13:14

Ветераните на "Арда" спочелиха волейболния турнир

Ветераните на "Арда" спечелиха международния турнир  в Кърджали. Второ място извоюваха украинците от "Портовик" от град Измаил. Третото място остана за "Дунав" - Русе. Щастливият капитан на победителите Милко Багдасаров вдигна купата.

публикувано на 10.12.17 в 11:35

Да помогнем на Петя!

Община Кърджали направи откупка на 250 билета  за благотворителния концерт на 13 декември т.г. в подкрепа на лечението на 30-годишната наша съгражданка Петя Костова. Билетите ще се подарят на големите училища в Кърджали, за да бъдат разпределени между учениците за концерта.  Познати, близки и съграждани разгръщат кампания за животоспасяващо лечение..

публикувано на 10.12.17 в 11:31