Мъжът отглеждал един тон канабис в Крумовградско не е задържан

  Най-голямото количество канабис досега на територията на ОД на МВР - Кърджали беше открито през почивните дни. Това съобщиха на пресконференция директорът на Областната дирекция на МВР в Кърджали комисар Венцислав Момчилов, окръжният прокурор Желязко Стефанов и наблюдаващият прокурор по делото Петя Чотрова. 66-годишният А. А. отглеждал 950 кг. от наркотика в крумовградското село Качулка. На лицето е наложена парична гаранция от 6000 лева, и забрана за напускане пределите на страната. "Земеделецът" не е задържан поради влошено здравословно състояние, обясни прокурор Чотрова. Той се е почувствал зле при започване операцията на полицията и в момента е с високо кръвно. За здравословното си състояние е представил медицински документи. Към момента е извършен е разпит на А. А., но разследващите не пожелаха да дадат подробности за него. Комисар Венцислав Момчилов поясни, че количеството канабис се равнява на около 250 кг. суха маса. Засятата площ с канабис, недалеч от къщата на А. А.. била около 0,3 дка. В нивата са намерени 86 броя растения с височина от 2,4 до 2,7 метра. При претърсване на нивата и къщата на човека са открити и 24 торби с полусухи съцветия канабис с приблизително тегло от 12 килограма. От установените до момента данни не става ясно дали човекът е пласирал дрогата, уточни комисар Момчилов. Досъдебното производство е за отглеждане на марихуана, каза наблюдаващ прокурор Чотрова. Към момента все още А. А. не внесъл определената му гаранция от 6000 лева. Той има едноседмичен срок за обжалване на размера и пред Районен съд Крумовград. Окръжният прокурор на Кърджали Желязко Стефанов каза, че през последните две години има трикратен ръст на образуване на дела за засаждане и отглеждане на марихуана. Предстои установеното количество да бъде изсушено в рамките на десет дни, след което ще се вземат представителни проби и впоследствие унищожаване на наркотика обясни прокурор Петя Чотрова.


Вижте още

Селскостопанските райони предразполагат по-малко към алергии

Селскостопанските райони са по-добри и благоприятни за живот по отношение на алергичните състояния, каза за радио Кърджали специалистът д-р Мони Турналиев. Той е от Смолян и преглежда два пъти месечно в кърджалийската болница, защото в областта няма лекар алерголог. Бактериите, които виреят около домашните животни са всъщност полезни...

публикувано на 18.06.18 в 14:23

Около 200 талона дневно издават за гишето на Паспортна служба в Кърджали

Напливът от желаещи да подменят личните си документи в паспортна служба в Кърджали до момента е по-малък от очаквания . По информация на регионалния пресцентър на МВР от 11 до 14 юни в сектор "Български документи за самоличност" са приети 540 заявления за лични карти и 1224 заявления за паспорти за областта. За сравнение от 4 до 8 юни броят..

публикувано на 18.06.18 в 13:55

76-годишна жена почина след удар от товарна кола в Кърджали

76-годишна жена е починала в болницата, след като била блъсната от товарен „Форд“ с великотърновска регистрация, управляван от 38-годишен. Произшествието е станало в петък, около 12,30 часа на кръстовището между улиците „Крайбрежна“ и „Алада“ в Кърджали, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР.  Шофьорът предприел маневра на заден ход, без да се..

публикувано на 18.06.18 в 13:47

Безплатни прегледи за туберкулоза от днес до 22 юни в кърджалийската болница

  „Седмица на отворените врати“ със скрининг за риска от туберкулоза се провежда от днес до 22 юни в многопрофилната болница в Кърджали. В рамките на кампанията ще се извършват безплатни медицински консултации , като на пациентите със съмнение за наличие на заболяването ще бъдат направени допълнителни изследвания. Акцията е част от Националната..

публикувано на 18.06.18 в 11:13

Една различна лятна занималня за децата в Кърджали

Много родители се сблъскват с основния проблем през лятото , а именно как да запълнят времето на своите деца или на кого да поверят детето си , докато те са на работа. В Кърджали за поредна година работи детска лятна занималня с изпълваща деня програма. Мария Ширяева с подробности. "Всяка сутрин сме в парка, правим гимнастика, упражнения и..

публикувано на 18.06.18 в 10:33

Приключи първото класиране за прием в детските градини в Кърджали

Приключи първото класиране за прием в детските градини в Кърджали . До 20 юни родителите трябва да заявят с декларация в коя детска градина ще запишат детето си. Старши експертът в дирекция "Хуманитарни дейности" Венета Бошняшка с подробностите. "Декларацията по образец е качена в сайта на общината като приложение номер 2 към Наредбата за..

публикувано на 18.06.18 в 10:25

Странни алергии морят родопчани

Случаите на алергичен конюнктивит в област Кърджали нарастват спрямо лятото на миналата година. Това са наблюденията на семейния лекар д-р Невин Садъкова, която има 3700 пациента в листата си. Тя е установила и няколко случая на усложнения. Преди дни случаите са били по три седмично. Според д-р Садъкова замърсеният въздух също..

публикувано на 18.06.18 в 09:57