Известен общественик от Смолян загина в района на Бенковски

Лек автомобил е убил доц. Христо Гиневски от Смолян в района на село Бенковски, област Кърджали. Водачът на автомобила, който ударил пешеходеца,  е 76-годишен. Той е бил задържан в полицейското управление за срок до 24 часа.  Доц. Христо Гиневски е смолянски общественик, историк и преподавател във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, съобщава Радостина Чернокова:


Вижте още

Наши изселници се връщат в Турция за изборите в неделя

Наши изселници в Турция ще гласуват на извънредните избори в южната ни съседка в неделя. Повечето от завърналите се у нас за лятото отпътуваха обратно, за да участват във вота. Тази година броят на изселниците, избрали да почиват по родните места са по-малко от предишни лета. Причината е обезценката на турската лира, което прави престоя им в България..

публикувано на 22.06.18 в 17:30

Кърджали приема две Държавни първенства по плажен волейбол

Кърджали ще бъде домакин на две Държавни първенства по плажен волейбол. Първата надпревара е в средата на следващия месец - на 14 и 15 юли. То е за момичета и момчета до 20 години. Турнирът за Купата на кмета ще се проведе в първите дни на август, от 3-ти до 5-ти, той е със статут на държавно първенство за мъже и жени. Това съобщи за Радио Кърджали..

публикувано на 22.06.18 в 14:24

16-годишната Кайра Сър с роля в турски топ сериал

16-годишна потомка на изселници от Кърджали участва в топ сериала на Турция "Чукур". Кайра Сър е родена в Истанбул, но корените й са от Източните Родопи и Кърджали. В момента изучава актьорско майсторство в Академията по изкуствата "Пера" край Босфора. Ролята в сериала е първата за Кайра Сър. От агенцията, в която е записана, са се обадили да се яви на..

публикувано на 22.06.18 в 14:13

За шум от строежи в почивни дни звънете на 112

Кърджалийци се оплакват от шум и съобщават в Радио Кърджали, че много строители не спазват Наредбата на общината за обществения ред. Те продължават да извършват шумни строително-монтажни работи от 14 до 17 часа в почивните дни и от 14 до 16 в делничните, когато това не е редно.  Как в събота и неделя да алармираме в реално време Инспекцията по труда..

публикувано на 22.06.18 в 12:47

Започват археологическите разкопки на Перперикон

На 25 юни започва археологическото лято на комплекс Перперикон. Разкопките се провеждат за 18-та поредна година. За експедицията през 2018 година е отпусната субсидия от 250 хиляди лева.  Преди две години открихме една изключителна монументална и интересна раннохристиянска базилика. През 2017 година проучихме некропола, който се развива около нея в..

публикувано на 22.06.18 в 09:46

Община и министерство в кореспонденция за бъдещия кучешки приют в Кърджали, в Хасково готови до месец

Парцелът, предвиден за общински приют за кучета, край село Седловина, който община Кърджали иска да придобие от държавата, е все още на ниво писмена кореспонденция между общината и Министерството на регионалното развитие и благоустройство. Това съобщи за Радио Кърджали Галина Делчева, юрисконсулт в общинската администрация. Към настоящия момент..

публикувано на 22.06.18 в 09:28

Хлябът в Кърджали поскъпна

С 10 стотинки по-скъп хляб купуват кърджалийци от близо седмица. Увеличението е наложено от фирми-производители от съседната област Хасково без предупреждение, в един ден и с обяснението, че са поскъпнали горивата и предстои увеличение на тока. Това разказа за Радио Кърджали Кадир Аптикадир, собственик на магазин за хранителни стоки...

публикувано на 21.06.18 в 14:35