КЗП ще проведе приемна за граждани в Кърджали

БГНЕС

 Комисията за защита на потребителите ще има изнесена приемна в Кърджали. В петък,15 септември, на входа на градската градина в областния град, откъм страната на театъра, гражданите и гостите на града ще могат за получат полезни съвети за безопасно пазаруване, както и да подадат сигнали за нелоялни търговски практики. Приемната започва работа от 11.00 часа и ще продължи до 13.00. Възможно е приемната да продължи работа и до по-късен час, ако има интерес от страна на потребители. Това обяви в предаването на радио Кърджали "След първото кафе" председателят на институцията Димитър Маргаритов. "Ще сме готови да реагираме на всякакви сигнали и разбира се да отговорим на всички потребителски въпроси, които вълнуват гражданите", каза Маргаритов. Той подчерта, че експертите ще са готови да дадат разяснения по конкретни казуси. За всички посетили приемната ще има кратки разяснителни материали. "Надявам се, че ще бъде интересно, и че нашите екипи ще бъдат максимално полезни на хората, които ще ни потърсят", допълни Димитър Маргаритов. „Виждаме как потребителската култура на гражданите все повече се повишава. Надявам се, че това е и в резултат на информационните кампании като тези приемни, които от няколко месеца разкриваме в различни градове от страната. Те имат по-скоро превантивна цел - да популяризират потребителските права, да насочат гражданите към разбирането, че трябва да реагират, когато усетят, че към тях се адресира нелоялна търговска практика”, каза Маргаритов.
Председателят потвърди, че Комисията вече активно следи пазара на стоките за ученика, включително рекламите и анонсите. „Сега си давам сметка, че е знаково нашето присъствие в Кърджали точно в първия учебен ден, защото ние трябва да полагаме много сериозна грижа за това децата и учениците също да са наясно със своите права, когато пазаруват. Тук отваряме нова голяма тема, свързана с образоваността на най-младите потребители и с необходимостта те да получават базови знания за своята потребителска защита още в класната стая”, допълни Маргаритов. Цялото интервю с председателя на КЗП можете да чуете в звуковия файл.
Вижте още

Европейски медал по бокс за младежи за Ергюнал Сабри от Кърджали

България спечели 2 златни, 6 сребърни и 2 бронзови медала на еворпейско първенство по бокс за юноши в курорта Албена. Титлата в категория 46 килограма стана притежание на Ергюнал Сабри. 4-кратният републикански шампион на страната при юношите Ергюнал за първи път донесе европейското отличие в  Кърджали. Той победи с 4:1 съдийски гласа на финала  Лука..

публикувано на 26.09.17 в 13:42

Балканската купа по офроуд отново в Кърджали

Най-бързите състезатели в Офроуд шампионата на Балканския полуостров за 2017 са Валентин Пенев / Ангел Костадинов от Кърджали.  Носителят на Балканската купа за миналата година Слави Чавдаров остана на 3-то място в крайното класиране, с доста проблеми по автомобила по време на трите състезания от надпреварите, съобщи председателят на КИНЕКС Рейсинг..

публикувано на 26.09.17 в 11:23

101-ви Алпийски батальон в Смолян става полк

101-ви Алпийски батальон в Смолян става полк. Със заповед на министъра на отбраната Красимир Кракачанов е разкрита процедура по обявяване на 73 войнишки длъжности за приемане на военна служба в Смолян. Това каза командирът на поделението подполковник Димитър Кацаров:

публикувано на 26.09.17 в 10:27

Общинският съвет в Ардино актуализира бюджета за 2017 г.

Седемнайсет точки са включени в дневния ред на редовното заседание на Общинския съвет в Ардино, което ще се проведе в сряда, 27 септември.  Актуализация на бюджета за 2017 г., промени в Програмата за капиталови разходи и приемане на бюджетна прогноза за периода 2018-2020 година на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности. Това..

публикувано на 26.09.17 в 10:09

Наим Сюлейманоглу е в критично състояние

Европейският, световен и олимпийски шампион по борба Наим Сюлейманоглу е в критично състояние.  Съществува опасност за живота на известния спортист, който е роден в кърджалийското село Птичар. Той е настанен в болница в истанбулския квартал Бакъркьой в отделение с интензивно наблюдение заради чернодробна недостатъчност, съобщи „Хюррийет“...

публикувано на 26.09.17 в 10:00

Над 13 млн. лв. получават училища в Кърджалийско

Над 13 милиона лева отпусна държавата за обновяване на училища в района на Кърджали. Парите са част от предвидения за образование общ бюджет от 600 милиона лева, заявени в Оперативната програма „Региони в растеж". С парите ще бъдат санирани няколко училища, като броят им ще е ясен на по-късен етап. Ще се извърши и цялостен ремонт на затворената преди..

публикувано на 26.09.17 в 09:48

Ергюнал Сабри в спор за европейското злато по бокс за младежи

Ергюнал Сабри се класира на финал на Европейското първенство по бокс за младежи. Възпитаникът на "Арда бокс" Кърджали постигна трудна победа срещу румънския си съперник Тави Добре на полуфинала. Днес след 13 часа в борбата за златото Ергюнал Сабри ще срещне грузинския състезател Лука Брашвили. Как е преминал полуфиналът и какви са очакванията на..

публикувано на 25.09.17 в 12:05