Над 40 институции ще участват в кампанията "Да изчистим България заедно"

Над 40 институции и организации от област Кърджали досега са заявили участие в кампанията "Да изчистим България заедно", съобщи за радио Кърджали областният управител Никола Чанев. Той призова всички жители от областта да се включат в деня на голямото почистване.  Денят на инициативата е 16 септември. В нея ще участват и областният управител и служители на областната администрация. 
Самата областна администрация, заедно с Държавно горско стопанство "Женда" и Държавен фонд "Земеделие" ще чистим екопътека край село Болярци, каза областният управител Никола Чанев. Избрахме тази екопътека, тъй като това е едно място, което обединява и трите администрации - пътеката води към Перперикон, минава през държавен горски фонд, а част от нея и през земеделски земи, обоснова избора Чанев.
Той е убеден, че за поредна година кампанията "Да изчистим България заедно" ще има голям успех. В акцията ще се включат и всички общини в област Кърджали. 

Вижте още

Над 70 състезатели по канадска борба от страната мерят сили в Кърджали

В Кърджали днес ще премерят сили най-здравите спортисти по канадска борба за хора с увреждания от цялата страна. За златото, среброто и бронза ще спорят над 70 състезатели, представители на елитни спортни клубове в страната.  Благотворителният турнир е с ранг на национално първенство по канадска борба, а организатори са  община Кърджали,..

публикувано на 24.09.17 в 11:28

Ергюнал Сабри на полуфинал днес

Кърджалийският боксьор Ергюнал Сабри играе днес следобед полуфинал срещу румънеца Тави Добре на европейското първенство по бокс за юноши, което се провежда в курортния комплекс Албена. Срещата е от 16 часа, съобщи треньорът на "Арда Бокс" Кърджали Стоян Узунов. Повече за предстоящата среща чуйте в звуковия файл.

публикувано на 24.09.17 в 11:21

Депутатът Александър Симов бе гост на Националния тракийски събор в Аврен

Народният представител от „БСП за България” Александър Симов   започна четиридневна поредица от срещи с жители на общини от област Кърджали. Последната му приемна ще бъде в  Кърджали в понеделник  от 16.00 до 18.00ч. в клуб „ Червеното”. Заедно с областния председател на БСП Милко Багдасаров, председателите на младежкото и женско..

публикувано на 24.09.17 в 11:17

Кърджали ще бъде домакин на Европейския екологичен фестифал

За седма поредна година, в края на септември Кърджали ще бъде домакин на Европейския екологичен фестивал „Зелена вълна-21 век”. Това е 12-то издание на екофестивала "Зелена вълна 21 век". Той ще се проведе на 28 и 29 септември. Организатори са Фондация „Европейски Екологичен Фестивал” и Представителството на Европейската комисия в България.В рамките..

публикувано на 24.09.17 в 11:10

Лодка потъна край турското Черноморие, най-малко 19 мигранти загинаха

Поне 19 души са загинали, след като лодка, превозваща мигранти, потъна край турския черноморски бряг.  Трагедията се е разиграла на около 100 километра от бреговете на гр. Кефкен, област Коджаели. Потънала е рибарска лодка, превозваща мигранти към Румъния. По последни данни, загинали са поне 19 души. Спасени са били около 40 корабокрушенци,..

публикувано на 23.09.17 в 11:30

Търси се име за куклата-символ на фестивала на баницата в Кърджали

Кукла ще бъде символът на Фестивала „Бъдеще с традиции 2017“ в Кърджали. Предложения за нейното име се събират в социалната мрежа, каза за радио Кърджали областният управител Никола Чанев.    "Това се оказа една доста добра инициатива във Фейсбук. До момента имаме над 5000 преглеждания, над 100 предложения за името на нашата мома. Румена, мома..

публикувано на 23.09.17 в 11:26

Жители на село Татул блокираха пътя

Жители на момчилградското село Татул излязоха на протест и блокираха пътя към светилището. Хората протестират, че нямат питейна вода. Търпението им е изчерпано, защото години наред са лъгани, че в селото ще бъде прокаран водопровод. И до този момент водоснабдяването с питейна вода става от кладенци, които през лятото пресъхват, съобщиха за радио..

публикувано на 23.09.17 в 11:17