Над 40 институции ще участват в кампанията "Да изчистим България заедно"

Над 40 институции и организации от област Кърджали досега са заявили участие в кампанията "Да изчистим България заедно", съобщи за радио Кърджали областният управител Никола Чанев. Той призова всички жители от областта да се включат в деня на голямото почистване.  Денят на инициативата е 16 септември. В нея ще участват и областният управител и служители на областната администрация. 
Самата областна администрация, заедно с Държавно горско стопанство "Женда" и Държавен фонд "Земеделие" ще чистим екопътека край село Болярци, каза областният управител Никола Чанев. Избрахме тази екопътека, тъй като това е едно място, което обединява и трите администрации - пътеката води към Перперикон, минава през държавен горски фонд, а част от нея и през земеделски земи, обоснова избора Чанев.
Той е убеден, че за поредна година кампанията "Да изчистим България заедно" ще има голям успех. В акцията ще се включат и всички общини в област Кърджали. 

Вижте още

На 23 февруари връчват наградите на първенците в конкурса за превод

Утре, 23 февруари, връчват наградите на първенците в ученическия конкурс за превод, организиран от дружество "Приятели на САЩ" в Кърджали. Включиха се над 100 средношколци от училища в Кърджали. Членовете на комисията вече са оценили преводите. Работите са анонимни и победителите ще станат известни на самата церемония от 18 часа в Дома на културата..

публикувано на 22.02.18 в 13:31

Соломон Паси представи своята книга пред жителите на Кърджали

Кърджалийци се срещнаха със Соломон Паси снощи в Бизнесинкубатора, където беше представена книгата му  "Статии, мнения, коментари, интервюта - Извън протокола". Той пристигна в Кърджали по покана на дружество "Приятели на САЩ", за да участва в Месеца на Америка. С него дойде и директорът на БТА Максим Минчев, съставител и редактор на книгата...

публикувано на 22.02.18 в 10:28

ДПС отбеляза Международния ден на майчиният език

Движението за права и свободи отбеляза Международния ден на майчиният език снощи в Дома на културата. В тържеството се изявиха фолклорни и танцови групи от Момчилград, Ардино и Кирково. Програмата продължи близо два часа. Председателят на партията Мустафа Карадайъ не успя да дойде, затова тържеството откри заместникът му Хасан Азис .  Чуйте..

публикувано на 22.02.18 в 10:22

Нешко Нешев ще свири с Оркестъра за народна музика на БНР

Класици на българската сватбарска музика ще свирят с Оркестъра за народна музика на БНР тази вечер в Първо студио на радиото от 19.30 часа. Сред гост солистите ще е и нашият съграждани - виртуозът на акордеон Нешко Нешев.  Диригентът на оркестъра за народна музика към БНР Димитър Христов за концертната програма каза: Това е 4-то издание на..

публикувано на 22.02.18 в 09:49

30 души от сектор "Арести" и сектор "Охрана" в Кърджали заминават на национален протест в София

30 души от сектор "Арести" и сектор "Охрана" в Кърджали заминават на национален протест на охранителите в София в събота пред министерството на правосъдието. Заминаваме всички, които не сме на работа , съобщи Наско Атанасов , председател на синдикалното дружество в сектор "Арести". Снощи охранителите се събраха на протест в Кърджали пред..

публикувано на 22.02.18 в 09:29

Младежка акция в международния ден на езика в Кърджали

Младежка акция, посветена на Международния ден на майчиния език и езиковото многообразие, привлече днес вниманието на кърджалийци. Тя бе организирана за трета поредна година от Арт движение КРЪГ. Под надслов „Почит към езика” 21 деца и тийнейджъри от 7 до 13 години поздравиха екипа на Община Кърджали с изложба, посветена на езиковото..

публикувано на 21.02.18 в 15:30
Корнелия Нинова

Лидерът на БСП идва в Кърджали

На посещение в Кърджали, по покана на Областния съвет на БСП, ще бъде Корнелия Нинова, Председател на Изпълнителното бюро на Националния съвет на Българската социалистическа партия. На 26 февруари,понеделник, от 18:00 часа в Дома на културата Лидерът на БСП ще се срещне с жители на града и симпатизанти на партията.

публикувано на 21.02.18 в 14:51