Проведоха се технически проби на язовир "Кърджали"

Областният управител Никола Чанев наблюдава есенния технически преглед на язовир „Кърджали“. От хранилището бяха изпуснати 0,580 млн куб.м водни маси към яз. „Студен кладенец“. По време на функционалните проби с облекчителните съоръжения на язовирната стена последователно бяха отворени двата изпускателя при максимално достигнато водно количество от 209 куб.м /сек. за всяка от тръбите. 
“Впечатлен съм от видяното, язовир „Кърджали“ е стратегически хидротехнически обект за региона, с висока степен на защита, а манипулациите са изключително зрелищни“, коментира областният управител, който разговаря с ръководството на ВЕЦ-а и се запозна с експлоатационния режим на централата. 

Вижте още

Волейболният отбор на Нефтохимик надигра Арда-Кърджали с 3:0 гейма

Волейболният отбор на Нефтохимик постигна победа в Суперлигата, след като надигра безапелационно Арда-Кърджали с 3:0 в двубой от девети кръг на мъжкото първенство. Така шампионите заемат четвъртата позиция с 20 точки, а "Арда" е на последно място с 5 точки и 9 поражения.

публикувано на 25.11.17 в 11:27

Обучение на предприемачи в сферата на туризма

Предприемачи в сферата на туризма се запознаха  с добри примери и идеи от страната и чужбина за новаторски места за настаняване. Това стана  в рамките на семинар на тема "Създаване и управление на туристически продукти с фокус върху природното наследство и ключови моменти в обслужването на клиенти". В обучението се включиха водачи на туристи,..

публикувано на 25.11.17 в 11:22

67-годишна пътничка е пострадала при произшествие с градски автобус

67-годишна пътничка е пострадала при произшествие с градски автобус на бул.“Беломорски“ в Кърджали вчера около 17 часа. Жената пътувала като правостояща, 66-годишният водач рязко натиснал спирачките, за да избегне удар с движещо се пред него превозно средство и пътничката паднала върху таблото на автобуса. Пострадалата била отведена в Центъра за..

публикувано на 24.11.17 в 10:26

Полицаи от Момчилград провериха 114 лица за два часа

97 автомобила и 114 лица са били проверени в специализирана операция на територията на РУ-Момчилград вчера от 14 до 16 часа с цел контрол върху правоспособността на водачите, употреба на алкохол или наркотични вещества. За констатираните 9 нарушения на ЗДвП са съставени 9 фиша.

публикувано на 22.11.17 в 12:07

Ученици от Чакаларово с кампания "Имам добро сърце"

Ученици от ОУ „Иван Вазов“ в кирковското село Чакаларово организираха дарителска кампания "Имам добро сърце". В рамките на дарителската акция ще бъдат събрани детски дрехи, играчки и книги, които ще бъдат подарени на нуждаещи се деца. Малчуганите, организатори на благотворителната кампания от Чакаларово, и ръководителят им Бойка Арабаджиева..

публикувано на 22.11.17 в 12:02

Български граждани са арестувани в Одрин

Трима български граждани са отведени в затвора в Одрин, след като бяха задържани при опит да прехвърлят в Гърция три турски семейства с деца. Българските граждани с инициали Н.М.К., Г.Й.М. и С.Х.В. са обвинени в опит за подпомагане на нелегалното пресичане на границата. След разпити в полицията са отведени с белезници на ръцете в..

публикувано на 22.11.17 в 11:23

Седем златни и диамантени сватби отбелязаха в Момчиловци

По установена вече традиция в навечерието на Деня на християнското семейство в смолянското село Момчиловци почетоха семействата с дългогодишни бракове. Седем златни и диамантени сватби тържествено отбелязаха в кметството в родопското село, каза кметът Сийка Суркова.

публикувано на 19.11.17 в 11:28