В Момчилград се проведоха Дни на диалога

Дни на диалога организираха през почивните дни в Момчилград Сдружение „Омега“ и Младежки информационно-консултантски център – Кърджали. Обучението бе част от проекта "Младежко презареждане", финансиран по Програма Еразъм +, който цели да събере гледните различните гледни точки за реформиране на младежките политики на национално, регионално и местно ниво. 30 младежи от Кърджали се запознаха и общуваха със свои връстници от ПГ по ТХВП "Св.Св. Кирил и Методий" и ги поканиха за участие в програмата. Проведоха беседи и дебати за предстоящото европейско председателство на България, за младежкото овластяване и възможностите, които предлагат институциите за кариерно развитие на младите хора в региона и др. Като лектори в обучението се включиха общинските съветници – Веселина Юрукова от Кърджали и Димитър Кадиев от Момчилград, които обясниха как функционира местната власт. За първи път в дните на диалога в Момчилград се включиха и младежи от Защитеното жилище в Кърджали. Всички участници получиха сертификат Youthpass, който е признат в Европа и може да бъде използван в бъдещето им професионално развитие. В рамките на проекта ще се реализират общо 5 дни на диалога, 5 обучителни семинара и 3 кръгли маси. Ще бъдат засегнати и проблемите на младежите с увреждания. Очакваните резултати са да се повиши ефективността на младежките политики, да се засили гражданското доверие към тях и да се приобщят младите хора към активности в обществена полза. 


Вижте още

Карнавалът в Ксанти достига кулминацията си

Всяка година на Сирни Заговезни карнавалът в Ксанти достига своята връхна точна с провеждането на голям парад по улиците на града. Кулминацията е 18 февруари, когато участниците дефилират на фона на музика и танци. Това е най-големия карнавал в Северна Гърция. Само участниците му наброяват 20 хиляди.  Карнавалът  продължава около 15 дни. В него..

публикувано на 18.02.18 в 13:02

Районната прокуратура в Смолян проверява случаите на гурбетчии, твърдящи за измама с работа в Англия

Районната прокуратура в Смолян проверява случая с гурбетчиите, които твърдят, че са били измамени с работа в Англия, съобщава Радостина Чернокова. Какво точно казва тя, чуйте в звуковия файл.

обновено на 17.02.18 в 17:33

Награждават победителите в конкурса "Левски и Европа днес" на общоградско тържество в Кърджали

За четвърта поредна година ще бъдат наградени победителите от обявения конкурс за есе, посветено на Васил Левски . Това ще стане на общоградско поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата. Ритуалът ще се състои пред паметника на Васил Левски на 19 февруари /понеделник/ от 11 часа, каза за радио Кърджали Уляна..

публикувано на 16.02.18 в 13:50

В Неделино ще се проведат безплатни прегледи и консултации на страдащи от сърдечно-съдови заболявания

По инициатива на кмета на община Неделино - Боян Кехайов и Български кардиологичен център, съвместно с БНТ и Националното сдружение на общините, през този месец  ще се проведат безплатни прегледи и консултации на страдащи от сърдечно-съдови заболявания. Към Момента 300 жители от родопската община са се записали в списъците за прегледи, каза за..

публикувано на 13.02.18 в 16:10

За последните десет години населението в село Ненково е намаляло наполовина

  В градска среда у нас живеят около 5,2 млн. души, които обитават 2,6 млн. броя жилища. Това показват данни  на Евростат.  Анализът акцентира върху някои от проблемите на европейците, които живеят в градска среда. Специално за страната ни е отбелязана тенденцията за обезлюдяване на селските райони и миграцията на хората към големите градове...

публикувано на 13.02.18 в 15:52

Болниците в Кърджали и Комотини работят по общ проект

 560 хиляди евро ще получи многопрофилната болница "Д-р Атанас Дафовски " по Програмата за сътрудничество INTERREG Гърция - България за 2 години, за да подобри спешната помощ.   84 хиляди евро от тях представляват национално финансиране. Партньор по проекта е болницата в Комотини, Гърция.  С редствата, които болницата в Кърджали ще получи са 560..

публикувано на 13.02.18 в 15:06
подготвяне на разсад тютюн

Приключва почивката за земеделските стопани и започва стопанската година

  През февруари приключва почивката за земеделските стопани и започва  стопанската година. Засяването на семената за разсадите на пипер и патладжан  за най-топлите райони вече започна. Градинарите от по-северните райони на страната трябва да изчакат още няколко дни.  От третата десетдневка на февруари може да се засяват ранните домати.  В..

публикувано на 13.02.18 в 14:23