Филм за Гена Димитрова ще покажат в Кърджали

Снимка: архив


На 11 октомври, сряда, в Кърджали ще бъде показан филм, посветен на един от най-големите оперни гласове на България - Гена Димитрова. "Обич за Гена" е наречена лентата, нейн автор е Димитър Сотиров, а оператор и продуцент - Милена Стойкова, племеница на примата. Прожекцията на филма "Обич за Гена" е от 18 часа в читалище Обединение и е част от културната програма, посветена на деня на Кърджали. Филмът припомня знакови изпълнения на великото драматично сопрано на сцени по цял свят, които се редуват със спомени за нея от приятели и колеги. Какво още ще видим в лентата "Обич за Гена" казва авторът Димитър Сотиров.
Вижте още

Карнавалът в Ксанти достига кулминацията си

Всяка година на Сирни Заговезни карнавалът в Ксанти достига своята връхна точна с провеждането на голям парад по улиците на града. Кулминацията е 18 февруари, когато участниците дефилират на фона на музика и танци. Това е най-големия карнавал в Северна Гърция. Само участниците му наброяват 20 хиляди.  Карнавалът  продължава около 15 дни. В него..

публикувано на 18.02.18 в 13:02

Районната прокуратура в Смолян проверява случаите на гурбетчии, твърдящи за измама с работа в Англия

Районната прокуратура в Смолян проверява случая с гурбетчиите, които твърдят, че са били измамени с работа в Англия, съобщава Радостина Чернокова. Какво точно казва тя, чуйте в звуковия файл.

обновено на 17.02.18 в 17:33

Награждават победителите в конкурса "Левски и Европа днес" на общоградско тържество в Кърджали

За четвърта поредна година ще бъдат наградени победителите от обявения конкурс за есе, посветено на Васил Левски . Това ще стане на общоградско поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата. Ритуалът ще се състои пред паметника на Васил Левски на 19 февруари /понеделник/ от 11 часа, каза за радио Кърджали Уляна..

публикувано на 16.02.18 в 13:50

В Неделино ще се проведат безплатни прегледи и консултации на страдащи от сърдечно-съдови заболявания

По инициатива на кмета на община Неделино - Боян Кехайов и Български кардиологичен център, съвместно с БНТ и Националното сдружение на общините, през този месец  ще се проведат безплатни прегледи и консултации на страдащи от сърдечно-съдови заболявания. Към Момента 300 жители от родопската община са се записали в списъците за прегледи, каза за..

публикувано на 13.02.18 в 16:10

За последните десет години населението в село Ненково е намаляло наполовина

  В градска среда у нас живеят около 5,2 млн. души, които обитават 2,6 млн. броя жилища. Това показват данни  на Евростат.  Анализът акцентира върху някои от проблемите на европейците, които живеят в градска среда. Специално за страната ни е отбелязана тенденцията за обезлюдяване на селските райони и миграцията на хората към големите градове...

публикувано на 13.02.18 в 15:52

Болниците в Кърджали и Комотини работят по общ проект

 560 хиляди евро ще получи многопрофилната болница "Д-р Атанас Дафовски " по Програмата за сътрудничество INTERREG Гърция - България за 2 години, за да подобри спешната помощ.   84 хиляди евро от тях представляват национално финансиране. Партньор по проекта е болницата в Комотини, Гърция.  С редствата, които болницата в Кърджали ще получи са 560..

публикувано на 13.02.18 в 15:06
подготвяне на разсад тютюн

Приключва почивката за земеделските стопани и започва стопанската година

  През февруари приключва почивката за земеделските стопани и започва  стопанската година. Засяването на семената за разсадите на пипер и патладжан  за най-топлите райони вече започна. Градинарите от по-северните райони на страната трябва да изчакат още няколко дни.  От третата десетдневка на февруари може да се засяват ранните домати.  В..

публикувано на 13.02.18 в 14:23