Тази сутрин журналисти протестират пред МС

Снимка: Ани Петрова

Заради репликите на Антон Тодоров към журналиста Виктор Николаев и ултиматума на вицепремиера Валери Симеонов да получи извинение от четирите най-големи национални медии в страната журналисти протестират пред сградата на Министерския съвет. Организаторите от Асоциацията на европейските журналисти са призовали да се носят столове, с които символично да се покаже, че журналистите не се страхуват от закани, че столовете на работните им места ще останат празни. Вече час продължават техните протестни действия. Има много журналисти, както известни лица от екрана, от радиото, от печатните издания, така и млади колеги, които тепърва прохождат в журналистиката. Те са донесли столове, които са подредили пред МС, за да покажат, че липсва страх в гилдията на журналистите и че могат да останат празни, а политиците са онези, които трябва да се страхуват от истинските журналисти. Организаторите подчертават, че събитието е гражданско, няма политически характер и има за цел да обедини българските журналисти в защита на тяхното право да работят свободно и да задават въпроси, без да се притесняват, че това може да им коства стола.

Вижте още

Секунда след 12 - магичният свят на Христина Мачикян

А сега нека да ви представя една магична книга, която завладя умовете и сърцата на кърджалийци със своите фини светове на прага на реалното и съня. Секунда след 12 - първият отпечатан сборник на Христина Макичян с 33 магични разказа бе представен пред отбрани ценители на словото. За топлата среща със световете на Мачикян ще ви разкажем..

публикувано на 24.09.18 в 14:21

Две призови места за РК "Спорт и здраве" в Черна гора

С призови места се върнаха и двата отбора на Работнически клуб „Спорт и здраве“, които бяха в Черна гора за участие в международно състезание . Надпреварата бе до 23 септември. Новината за успеха на кърджалийци съобщи председателят на Регионалния координационен съвет на КНСБ в Кърджали Иванка Караколева: "Бяхме в Черна гора благодарение на..

публикувано на 24.09.18 в 14:11

Правят мандра за производство на кисело мляко с марката Момчиловци

В Момчиловци през фестивалните дни на киселото мляко се проведе церемония по първа копка за построяването на мандра , която ще произвежда млечния продукт с марката Момчиловци. Кметът Сийка Суркова: " То ще бъде за българския пазар, ще задоволява вътрешния пазар тук, в региона и вече и ще имаме огледалната марка Момчиловци в Момчиловци. Това..

публикувано на 24.09.18 в 13:24

Скок на цените на доматите

С близо 26 процента или 27 стотинки за килограм скочи цената на едро на доматите от открити площи през последната седмица. Данните са от Държавната комисия по стоковите борси и тържища. Цените скачат сезонно през есента, твърдят производители от Кърджалийско.  Как реагират цените на дребно на пазара в  Кърджали  - коментира Ерджан Осман,..

публикувано на 24.09.18 в 10:44

Вицепрезидентът Илияна Йотова в Аврен: Силна България се гради със силни и работещи институции

Институциите да работят за нова смесена турско-българска имуществена комисия за обезщетяваните на тракийци . Това призова вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова при посещението си на Националния женски национален събор-поклонение в Аврен. Тя беше почетен патрон на събитието по повод 85-ата годишнина от основаването на националния..

публикувано на 24.09.18 в 09:45

През октомври започва учебната година за Центъра по военно обучение и спасителни дейности в Широко поле

От 1-ви октомври стартира новата учебна година в единственият в страната Общински център по военно обучение и спасителни дейности в село Широко поле . Това каза за Радио Кърджали Минчо Гумаров, ръководител в центъра. Той сподели, че центърът по военно обучение вече има договорени заявки с различните училища в общината, като най-много са..

публикувано на 24.09.18 в 09:33

Борисов участва в срещата на високо равнище "Глобален призив за действие за справяне с проблема с наркотиците" в Ню Йорк

Премиерът Бойко Борисов ще участва в Ню Йорк в срещата на високо равнище "Глобален призив за действие за справяне с проблема с наркотиците". Тя е организирана по инициатива на американския президент Доналд Тръмп. Министър-председателят оглавява българската делегация за започващите утре общополитически дебати на 73-ата сесия на  Общото събрание на ООН...

публикувано на 24.09.18 в 09:26