Независим 17-годишен кмет зае стола на Хасан Азис

Независим кмет управлява община Кърджали днес. 17-годишният Александър Нучев от училище "Отец Паисий" седна на стола на Хасан Азис в 11 часа. Други 13 ученици заеха местата на заместник- кметове и служители днес, когато отбелязваме Деня на българската община. Новият кмет даде да се разбере, че не е склонен да обяви неучебни дни, както се надяваха връстниците му от местните училища:
Работният ден на новия кмет започна със среща с кметове на населени места, които се оплакаха от липсата на дърва за огрев за населението и настояваха кметът да разреши въпроса. Чуйте кмета на Гъсково: 
Кметовете на кметства поискаха още бенониране на улици. "Дайте ни материалите, ние ще го извършим по стопански начин, с наш труд", казваха те. Възможно е работният ден на новия кмет на Кърджали да продължи до късно вечерта, обяви досегашният Хасан Азис. 

Вижте още

6 милиона лева потънаха в Община Кърджали, алармират от ГЕРБ

6 милиона лева  над планираната издръжка на община Кърджали за 2017 година е похарчил кметът Хасан Азис, алармират общинските съветници на партия ГЕРБ.  При гласувани на сесия 15 млн. лв., местната власт е разходвала 21 млн. лв. без  одобрението на Общинския съвет, се казва в прессъобщение на партията.  Разликата била обезпечена с продажба на недвижимо..

публикувано на 19.09.18 в 17:21

Стартира продажбата на билети за мача с Черноморец Балчик

Днес, 19 септември, на касите на АРЕНА АРДА ще бъдат пуснати в продажба билетите за предстоящата домакинска среща от 8-ия кръг на Втора лига.  Припомняме, че АРДА посреща Черноморец Балчик на 21 септември/петък/ от 17.00 часа.  Касите на стадиона ще работят сряда и четвъртък, от 11 до 17 часа. В деня на мача/петък/ феновете ще могат да се сдобият с..

публикувано на 19.09.18 в 17:15

В Кърджали пристигнаха представители на най-големия приют за бездомни животни в Бурса

По покана на доброволци в Кърджали пристигнаха представители на най-големият приют за бездомни животни в Бурса, Турция.  Гостите са в нашият град с цел обмяна на опит между двете общини в справянето с проблема с бездомните кучета, съобщи за радио Кърджали Жанета Богданова.  Тя допълни, че в Нилюфер e най-големият приют в Турция, където условията за..

публикувано на 19.09.18 в 16:38

Представят книгата на Христина Мачикян

Представяне на книгата на Христина Мачикян подготвят дамите от литературния кръг към Военния клуб в Кърджали.  Това ще бъде първата невиртуална среща на кърджалийци със сборника "Секунда след 12". Той съдържа 33 разказа в стил магичен реализъм.  Събитието ще се проведе на 21 септември от 17,30 ч. във Военния клуб.  "Неслучайно сме избрали..

публикувано на 19.09.18 в 15:30

"За" или "против" смартфоните в училище

Започват редовните учебни часове в училищата. По различен начин  учителите в Кърджали се опитват да решат проблема със смартфоните, които разсейват децата в час.  Това показа проверка на Радио Кърджали.  Някои преподаватели респектират учениците, като припомнят забраната да не се ползват телефоните.  "Има колеги, които са направили специали..

публикувано на 19.09.18 в 14:26

Катастрофиралият мотоциклетист е без опасност за живота

Няма опасност за живота на пострадалият днес в областния град мотоциклетист. Това съобиха а Радио Кърджали от многопрофилната болница в Кърджали.  Инцидентът е станал около 11,30 часа на кръстовището между бул. "Булаир" и ул. "Екзарх Йосиф", когато при ляв завой той е бил ударен от паркиращ джип.  Мъжът е контактен, без счупвания, оставен е под..

публикувано на 19.09.18 в 13:57

Лятото е най-предпочитаният сезон за кръщенета

Сезонът на отпуските се оказа и най-предпочитаният за кръщенета.  Според отец Николай, който е свещеник в храма на Средновековния манастир "Св. Йоан Предтеча" в Кърджали, дори да няма ограничение в избора на дата за кръщене, хората предпочитат отпускарския сезон. Причината е, че така могат да съберат повече близки, които да станат свидетели на..

публикувано на 19.09.18 в 11:57