Кърджалийското училище "Йордан Йовков" отбелязва днес 60-годишен юбилей


Вече 60 години едно училище сее семената на знанието в родопския слънчев Кърджали. 60 поколения български граждани поемат своя път от класните стаи на средно училище „Йордан Йовков“. Кулминацията на тържествата са днес, каза за радио Кърджали директорката на учебното заведение Нели Кюпрюджиева. На заключителното тържество, днес в Дома на културата, ще бъдат наградени участниците в Националния конкурс „Магията на красотата“. "Като изключителна чест СУ „Йордан Йовков“ приема включването на конкурса „Магията на красотата“ в календара от дейности на МОН за 2017/2018 учебна гадина. С чувство на задоволство споделяме, че Националният конкурс „Магията на красотата“ стана повод ученици творци от цялата страна да споделят своя талант. Конкурсът предложи  пет раздела:  за литература, за рисунка, за приложно изкуство, фотография и видеоклип и се радва на голям интерес от цялата страна. За наградите / таблети, МР-3, енциклопедии и книги / се състезаваха 96 литературни творби, 63 фотографии и 85 картини. Днес е кулминацията, в която ще отчетем всичко, което сме направили. Бих искала да поздравя всички бивши и настоящи колеги и ученици. Всички онези, които са съпричастни с това, което правим и към тези, първите, които направиха темелите на това училище, които го съградиха и на чиито основи ние продължаваме да надграждаме. В тази връзка бих искала да спомена, че само преди ден получихме поздравителен адрес от първата учителка в това училище Калипса Славчева, която е вече на над 90 години", каза още Нели Кюпрюджиева, директор на СУ "Йордан Йовков" в Кърджали.Вижте още

Осиновиха 59 кучета от приюта в Кърджали през 2017 година

Близо 60 са осиновените кучета от общинския приют в Кърджали за миналата 2017 година, а общият брой четириноги, които са минали оттам за този период е 363. 265 от кучетата са пуснати обратно на свобода, след като са обработени. Две са евтаназирани, 17 са починали от различни болести, а 59 са осиновени, каза за радио Кърджали Анжела Василева ,..

публикувано на 24.04.18 в 09:38

Силно представяне на дванадесетгодишните футболисти от "Арда 1924" в Истанбул

Деца от Футболна академия на "Арда 1924" се завърнаха от турнир в Истанбул, Турция. Дванадесетгодишните футболисти се наредиха на 17-то място сред 28-те участващи отбора, като загубиха само един от двубоите си - от фаворита "Фенербахче". Треньорът Петър Бумбаров изрази задоволство от доброто представяне на отбора. .

публикувано на 23.04.18 в 15:40

Клуб „Малки откриватели“ отваря врати в Свиленград

Общинският исторически музей в Свиленград ще открие клуб „Малки откриватели“. Археологът към културната институция Ирена Русева вече е намерила желаещи сред подрастващите в местните учебни заведения. Подготвена е специална програма, която да помага на учениците да научат повече за археологическата терминология, праисторическите епохи, както и за..

публикувано на 23.04.18 в 15:22

Четирима здравни инспектори от Кърджали са на протеста в София

Инспекторите от Регионалната здравна инспекция в Кърджали застават зад колегите си от цялата страна, които днес ще протестират пред Здравното министерство, но само четирима от тях ще се включат в протеста в София. В протестна декларация служителите от РЗИ ще настояват за бърза промяна на Наредбата за заплатите на държавните служители в сектора, тъй като..

публикувано на 23.04.18 в 12:02

Заведенията в Кърджали масово остават без персонал

Заведенията в Кърджали масово остават без персонал. Навсякъде има обяви, че се търсят сервитьори, бармани или готвачи. Същото е положението и с хотелите и магазините. Причината е настъпването на летния сезон, когато все повече хора вземат неплатен отпуск или напускат сегашната си работа, за да си търсят късмета  в чужбина или по родните курорти. Чуйте..

публикувано на 23.04.18 в 10:50

Цветомир Хаджиев: Има само един случай на домашно насилие над дете в област Кърджали за 2017 година

Само един случай на домашно насилие над дете е регистриран в област Кърджали за 2017 година. Институциите са реагирали моментално и са го извели от семейството. Има ли достатъчно механизми за защита на непълнолетните, обяснява Цветомир Хаджиев, ръководител на Регионалната дирекция “Социално подпомагане”.

публикувано на 23.04.18 в 10:32

Д-р Филиз Абидин: Обезпокоителен е броят на ухапани от кърлежи хора

Обезпокоителен е броят на ухапани от кърлежи хора, попаднали в спешното приемно отделение на кърджалийската болница. Симптоми при ухапване от кърлеж няма, те се появяват при инфектиране. Лекарите съветват да оглеждаме тялото си внимателно след излизане навън сред зелени площи. Началникът на отделението д-р Филиз Абидин с коментар:

публикувано на 23.04.18 в 10:25