Кърджалийското училище "Йордан Йовков" отбелязва днес 60-годишен юбилей


Вече 60 години едно училище сее семената на знанието в родопския слънчев Кърджали. 60 поколения български граждани поемат своя път от класните стаи на средно училище „Йордан Йовков“. Кулминацията на тържествата са днес, каза за радио Кърджали директорката на учебното заведение Нели Кюпрюджиева. На заключителното тържество, днес в Дома на културата, ще бъдат наградени участниците в Националния конкурс „Магията на красотата“. "Като изключителна чест СУ „Йордан Йовков“ приема включването на конкурса „Магията на красотата“ в календара от дейности на МОН за 2017/2018 учебна гадина. С чувство на задоволство споделяме, че Националният конкурс „Магията на красотата“ стана повод ученици творци от цялата страна да споделят своя талант. Конкурсът предложи  пет раздела:  за литература, за рисунка, за приложно изкуство, фотография и видеоклип и се радва на голям интерес от цялата страна. За наградите / таблети, МР-3, енциклопедии и книги / се състезаваха 96 литературни творби, 63 фотографии и 85 картини. Днес е кулминацията, в която ще отчетем всичко, което сме направили. Бих искала да поздравя всички бивши и настоящи колеги и ученици. Всички онези, които са съпричастни с това, което правим и към тези, първите, които направиха темелите на това училище, които го съградиха и на чиито основи ние продължаваме да надграждаме. В тази връзка бих искала да спомена, че само преди ден получихме поздравителен адрес от първата учителка в това училище Калипса Славчева, която е вече на над 90 години", каза още Нели Кюпрюджиева, директор на СУ "Йордан Йовков" в Кърджали.Вижте още

Ватерполистите на "Арда 2008" са девети в България

Ватерполистите на "Арда-2008" се класираха на девето място на проведения финал в град Русе за възраст до 15 години. Кърджалийци изиграха три мача в група "А" като победиха ЦСКА с 16:4 гола и Локомотив- Русе с 21:11, но загубиха от отбора на "Тича"-Варна с 15:12. Този резултат ги класира на второто място и ги противопостави на втория от група "Б",..

публикувано на 15.07.18 в 16:37

Гвардейци и мажоретки ще представят Кърджали на фестивал в Париж

Първи ученически гвардейски отряд при Езикова гимназия "Христо Ботев" и мажоретен състав при Средно училище "Отец Паисий" ще представят Кърджали и България на реномирания международен фестивал за танцово изкуство "Етоал дьо Пари". Той ще се проведе във френската столица Париж от 19 до 22 юли. Димитър Кондиков, хореограф и ръководител на формациите, с..

публикувано на 15.07.18 в 16:25

Елин Топузаков: Селекцията е отворен процес, възможни са още попълнения

Подготовката на футболна "Арда" за началото на първенството във Втора лига върви по план. "Сините" изиграха четири контролни срещи, като в последната победиха тима на "Кариана" - Ерден с 4:2. Старши треньорът Елин Топузаков съобщава, че са възможни още попълнения, тъй като трансферният прозорец е отворен до септември. всичко ще зависи от преценката на..

публикувано на 15.07.18 в 13:19

Колона от автомобили на ГКПП "Златоград-Термес"

Повече от 40 автомобила чакат на ГКПП "Златоград-Термес", за да преминат в Гърция. Те са избрали алтернативно на Маказа трасе, но въпреки това няма да спестят много време. Нашият пратеник Божидар Чолаков е на мястото:

публикувано на 15.07.18 в 12:50

Глобиха родител, пуснал непълнолетно дете на дискотека

Родител е бил наказан с глоба в размер на 350 лева за това, че непълнолетното му дете е било без придружител в кърджалийска дискотека след 22 часа. Това било установено след полунощ при специализирана полицейска операция, където се оказали и други непълнолетни ученици. Родителят обжалвал глобата и помолил районния съд в Кърджали да я опрости, защото била..

публикувано на 15.07.18 в 10:44

Днес стават ясни шампионите по плажен волейбол

На игрището в комплекс "Арпезос" в Кърджали днес продължават срещите от републиканския турнир по плажен волейбол за юноши и девойки до 20 години. 16 отбора се състезават при момчетата, 8 са при момичетата. Те ще определят най-добрите двойки, които ще представят страната ни в международни състезания. Вчера бяха изиграни мачовете в двата съпътстващи турнира..

публикувано на 15.07.18 в 10:38

Големи са щетите от мана по тютюневите листа

Неблагоприятната климатична обстановка с чести дъждове създава условия тютюнът да боледува и реколтата от сух тютюн ще се окаже с ниско качество. Големи са щетите от мана по тютюневите листа в някои кирковски и джебелски села, като са увредени близо 80 % от реколтата в района. Източник на зараза са и оставяните покосени стъбла от стопаните в тютюневите..

публикувано на 15.07.18 в 10:35