Наим Сюлейманоглу претърпя мозъчна операция. Състоянието му остава сериозно

Наим Сюлейманоглу
БГНЕС

Олимпийският шампион по вдигане на тежести Наим Сюлейманоглу е бил подложен на спешна операция. Причината е кървене в мозъка и свързаната с това едема, т.е. абнормално задържане на водниста течност в организма. За това съобщи турският вестник "Хюррийет".

Преди няколко седмици бившият спортист претърпя успешна трансплантация на черен дроб. Сюлейманоглу страдаше от чернодробна недостатъчност, поради цироза. От болницата, цитирани от изданието, съобщават за добро функциониране на черния дроб на пациента и отсъствиие на сериозни проблеми след операцията, но заради  мозъчната хеморагия Сюлейманоглу остава в отделението за интензивно лечение.  Новата операция на Сюлейманоглу е извършена от мозъчния хирург проф. Гьокхан Акдемир и екипа му. Вижте още

Жители на "Студен кладенец" искат спешни ремонти в квартала

421 души от кв. "Студен кладенец" в Кърджали настояват за спешни ремонти. Предложението до кмета на общината е внесено от общинския съветник от ГЕРБ  Гроздан Колев. Жителите на квартала настояват за спешен ремонт на ул. „Язовирска“ в участъка от бл. „Стара планина“ до кръстовището с ул. „Капитан Петко войвода”, както и за подмяна на осветлението пред бл...

публикувано на 15.11.17 в 13:05

Запасете се с минерална вода на 17 ноември

Момчилград и 33 околни села, ползващи питейна вода от язовир "Боровица", ще трябва да се запасят с минерална на 17 ноември. Заради предстоящото саниране на водопроводната мрежа водата ще бъде с високо съдържание на хлор. Тя няма да бъде годна за пиене и готвене от 8 часа в петък  до 8 часа в събота. През това време може да се ползва за битови нужди.

публикувано на 15.11.17 в 12:58

Петима тенисисти участват в "Млад олимпиец"

Петима състезатели от клуба по тенис на маса в Момчилград ще вземат участие в първия етап на националния турнир "Млад олимпиец". Домакин на проявата е Пловдив. Градът под тепетата ще събере в надпреварата на 18 и 19 ноември момичета и момчета до 18 години. Треньорът на състезателите Димитър Караиванов по темата: 

публикувано на 13.11.17 в 12:41

Отново шампионски титли по тенис на маса за Димитър Караиванов

Треньорът по тенис на маса от Момчилград Димитър Караиванов стана шампион сред ветераните в два от международните турнири, включени в програмата на  международната федерация в Турция. На смесени двойки в Истанбул, заедно с Осман Карагюлелер завоюваха първото място. В надпреварата участие са взели над 200 състезатели от 13 стран. В Анталия отново  на..

публикувано на 12.11.17 в 11:44

Минерални бани с престижната награда „Спасители на детството“

Общинското ръководство на Минерални бани получи престижната награда в раздел „Община“ на втория национален конкурс „Спасители на детството“ 2017. Националният курорт е отличен заради системните си усилия за подобряване на инфраструктурата, свързана с грижата за подрастващите. Приемните майки от Националния курорт Минка Тодорова и Наталия..

публикувано на 12.11.17 в 11:32

10 ноември 28 години по-късно

На 10 ноември се навършиха 28 години от една историческа за България дата. Дата, която раздели обществото ни. И ако сега едни я смятат за началото на демократичните промени у нас, то други твърдят, че тя е началото на национална катастрофа. На 10 ноември 1989 г. на пленум на Централния комитет на БКП Тодор Живков е освободен от поста генерален..

публикувано на 11.11.17 в 16:18

Волейболна "Арда" загуби драматично у дома от "Пирин" Разлог

Мъжкият волейболен отбор на Арда Кърджали загуби драматично с 2:3 гейма у дома от Пирин (Разлог) в среща от 7-ия кръг на първенството. В първите два гейма кърджалийци победиха, но след това волейболистите на Пирин обърнаха мача. Въпреки опитите на Арда да се върне в играта, срещата влезе в тайбрек, който беше спечелен от по-опитния отбор. Така Пирин..

публикувано на 11.11.17 в 12:12