Обмисля се идея за създаване на Археологически парк

Професор Николай Овчаров и известни бизнесмени-родолюбци от Златоград обсъждат идея за създаване на Археологичеки парк. Те виждат огромен туристически потенциал в археологическите обекти и природните феномени в района. Археологическият парк ще стане част от голямата дестинация Кърджали - Златоград, която ще включва всички забележителности в тази част на България.


Подробности от известния археолог може да чуете в звуковия файл.
Вижте още

Най-рано строителството на обходния път в Кърджали ще започне в края на 2019 година

Най-рано строителството на обходния път в Кърджали ще започне в края на 2019 година . Това обясни областният управител Никола Чанев. В близките месвеци могат да започнат отчуждителните процедури . Той каза още: Не бива да създаваме едно нереалистично очакване , което за съжаление през годините се е създало, че едва ли не утре започва..

публикувано на 16.01.18 в 17:20

Над 2800 броя водоплаващи птици, регистрирани във водоемите по долината на река Арда

Над 2800 броя водоплаващи птици от 19 вида бяха регистрирани на традиционното среднозимно преброяване на водолюбивите птици. То се извърши във водоемите по долината на река Арда и в него участваха експерти и доброволци на Българското дружество за защита на птиците, фондация „По-диви Родопи и представители на дивечовъден участък „Студен..

публикувано на 16.01.18 в 13:13

Започва санирането на три жилищни блока в Крумовград

Днес официално започват строително-монтажните дейности за саниране на три жилищни блока в Крумовград.  Многофамилните сгради са част от 14-те обекта за които общината има сключен договор за мерки за енергийна ефективност на обща стойност 4.200 мил. лева  по Оперативна програма "Региони в растеж".   Жилищните блокове за които ние правим..

публикувано на 16.01.18 в 09:58

Болниците в Момчилград и Ардино протестираха

Общинските болници в Ардино и Момчилград се включиха в протеста, обявен от Националното сдружение на общинските болници. Какви са мотивите, които са принудили медици да предприемат тази крайна мярка, обяснява д-р Младен Къров, директор на Многопрофилната болница "Д-р Сергей Ростовцев" в Момчилград: Мотивите преди всичко са лошото финансово..

публикувано на 15.01.18 в 16:55

Водите в Карагьоз дере замърсени от кърджалийско предприятие

Значително замърсяване на водите в Карагьоз дере в района на разклона за момчилградското село Балабаново. Това е установила проверка на експертите от регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково през декември миналата година. Подготвени са предписания на фирмата-нарушител "Теклас" и акт, който ще бъде връчен в близките дни...

публикувано на 15.01.18 в 13:26

Момичетата на "Арда" до 15 г. взеха квоти за зоните на републиканското по волейбол

Девойките на волейболна „Арда“, за възраст до 15 години , спечелиха квоти за директно участие в зоните на републиканското първенство по волейбол след четири победи във финалния турнир за отборите от регион "Странджа" за пре-кадетки.  Това се случи дни след като най-малките волейболисти на „Арда“ грабнаха златната купа на състезание в Стара Загора...

публикувано на 15.01.18 в 11:55

Повече детски за повече семейства от тази година в Кърджали

5300 семейства са получили помощи за отглеждане на деца в община Кърджали през миналата 2017 г. Малко по-високи семейни помощи или т.нар. детски ще получават родителите през 2018 г.  - 40 лева за едно дете, 90 лева за две, 135 лв - за три . Увеличението за семействата, които ги получават, ще бъде направено служебно и не се изисква  родителите да..

публикувано на 15.01.18 в 11:39