Минерални бани с престижната награда „Спасители на детството“

Общинското ръководство на Минерални бани получи престижната награда в раздел „Община“ на втория национален конкурс „Спасители на детството“ 2017. Националният курорт е отличен заради системните си усилия за подобряване на инфраструктурата, свързана с грижата за подрастващите. Приемните майки от Националния курорт Минка Тодорова и Наталия Александрова получиха индивидуални награди. „Радваме се на тези награди, но те ни амбицират да правим още повече за децата. Вече подготвяме проект за изграждане на Детски център в Минерални бани“, каза кметът на Националния курорт Мюмюн Искендер. Преди година Минерални бани сключи Партньорско споразумение с Агенцията за социално подпомагане, чрез Дирекция „Анализ, административно и информационно обслужване” за разпределение на дейностите и за обхвата на ресорната управленска отговорност при осъществяването на Проект „Приеми ме 2015” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020г”. Към настоящия момент в Община Минерални бани има 7 утвърдени приемни семейства, в които са настанени 7 деца.
Церемонията по връчването на наградата „Спасители на детството“ 2017 се проведе на 1 ви ноември в София.

Вижте още

Жители на "Студен кладенец" искат спешни ремонти в квартала

421 души от кв. "Студен кладенец" в Кърджали настояват за спешни ремонти. Предложението до кмета на общината е внесено от общинския съветник от ГЕРБ  Гроздан Колев. Жителите на квартала настояват за спешен ремонт на ул. „Язовирска“ в участъка от бл. „Стара планина“ до кръстовището с ул. „Капитан Петко войвода”, както и за подмяна на осветлението пред бл...

публикувано на 15.11.17 в 13:05

Запасете се с минерална вода на 17 ноември

Момчилград и 33 околни села, ползващи питейна вода от язовир "Боровица", ще трябва да се запасят с минерална на 17 ноември. Заради предстоящото саниране на водопроводната мрежа водата ще бъде с високо съдържание на хлор. Тя няма да бъде годна за пиене и готвене от 8 часа в петък  до 8 часа в събота. През това време може да се ползва за битови нужди.

публикувано на 15.11.17 в 12:58

Петима тенисисти участват в "Млад олимпиец"

Петима състезатели от клуба по тенис на маса в Момчилград ще вземат участие в първия етап на националния турнир "Млад олимпиец". Домакин на проявата е Пловдив. Градът под тепетата ще събере в надпреварата на 18 и 19 ноември момичета и момчета до 18 години. Треньорът на състезателите Димитър Караиванов по темата: 

публикувано на 13.11.17 в 12:41

Отново шампионски титли по тенис на маса за Димитър Караиванов

Треньорът по тенис на маса от Момчилград Димитър Караиванов стана шампион сред ветераните в два от международните турнири, включени в програмата на  международната федерация в Турция. На смесени двойки в Истанбул, заедно с Осман Карагюлелер завоюваха първото място. В надпреварата участие са взели над 200 състезатели от 13 стран. В Анталия отново  на..

публикувано на 12.11.17 в 11:44
 Наим Сюлейманоглу

Наим Сюлейманоглу претърпя мозъчна операция. Състоянието му остава сериозно

Олимпийският шампион по вдигане на тежести Наим Сюлейманоглу е бил подложен на спешна операция. Причината е кървене в мозъка и свързаната с това едема, т.е. абнормално задържане на водниста течност в организма. За това съобщи турският вестник "Хюррийет". Преди няколко седмици бившият спортист претърпя успешна трансплантация на..

публикувано на 12.11.17 в 11:18

10 ноември 28 години по-късно

На 10 ноември се навършиха 28 години от една историческа за България дата. Дата, която раздели обществото ни. И ако сега едни я смятат за началото на демократичните промени у нас, то други твърдят, че тя е началото на национална катастрофа. На 10 ноември 1989 г. на пленум на Централния комитет на БКП Тодор Живков е освободен от поста генерален..

публикувано на 11.11.17 в 16:18

Волейболна "Арда" загуби драматично у дома от "Пирин" Разлог

Мъжкият волейболен отбор на Арда Кърджали загуби драматично с 2:3 гейма у дома от Пирин (Разлог) в среща от 7-ия кръг на първенството. В първите два гейма кърджалийци победиха, но след това волейболистите на Пирин обърнаха мача. Въпреки опитите на Арда да се върне в играта, срещата влезе в тайбрек, който беше спечелен от по-опитния отбор. Така Пирин..

публикувано на 11.11.17 в 12:12