Обсъждат трудовата миграция и мобилност в Момчилград

Областна администрация Кърджали организира поредното публично събитие от Комуникационната стратегия на Република България за ЕС – 2017, посветено на предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС и 10-годишнината от приемането на страната ни в  общността. Днес от 11 часа, в салона на читалището в Момчилград, областният управител Никола Чанев  откри дискусионен форум за предизвикателствата и ползите от присъединяването ни към EС. В рамките на срещата ще бъде обсъден Законът за трудовата миграция и трудовата мобилност, който урежда регулирането на достъпа до пазара на труда в страните членки на ЕС, заетостта в трети държави, принципите на равното третиране и др. Проявата ще се реализира в партньорство с Инспекцията по охрана на труда, чиито експерти ще направят разяснения по темата. Ще присъстват представители на местната власт и териториалните структури на държавната администрация, кметове на кметства, представители на бизнеса, контролните органи и др. Поредицата публични събития под надслов „Eвропа на регионите – хоризонти на сближаване“ има за цел да повиши степента на заинтересованост на местните общности към приоритетите и посланията на българското европредседателство и да очертае възможностите за повишаване качеството на живот у нас с инструментариума на европейските политики и механизми на сближаване.
Вижте още

Футболна Арда гостува в Първомай

Футболна Арда излиза срещу футболистите на Първомай днес. Какви са очакванията на треньора Елин Топузаков и тежък ли ще бъде мачът. Чуйте  Елин Топузаков:  

публикувано на 18.11.17 в 12:43

Миньор се измъкна от схватката на волейболна Арда

Отборът на Миньор (Перник) записа трета победа в Суперлигата, след като надигра драматично Арда (Кърджали) с 3:2 в среща от осми кръг на първенството.  Двата отбора си размениха по два гейма, в които доминираха на игралното поле. Изходът от мача се реши в тайбрека, където  перничани се пребориха за успеха.  Най-резултатни за домакините бяха Пламен..

публикувано на 18.11.17 в 10:19

380 танцьори от цялата страна се срещат в Кърджали

Над 380 танцьори ще се надиграват днес в четвъртия фолклорен фестивал "Перпера 2017" в Кърджали. Заявки са подали 17 любителски клуба за народни танци от Крумовград, Кирково, Бенковски, Рудозем, Раднево, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Хасково и Своге. Фестивалът се организира от Тракийското дружество "Димитър Маджаров", Тракийското младежко дружество,..

публикувано на 18.11.17 в 10:16

Започва седмица за изследване на ХИВ

Седмица за изследване на ХИВ започва от днес в регионалната здравна инспекция в Кърджали. До 24 ноември всеки, който желае, може да си направи безплатно и анонимно изследване за ХИВ.  Инициативата "Европейска седмица за изследване на ХИВ" по традиция се провежда в края на месец ноември и е официално подкрепена от Министерство на здравеопазването...

публикувано на 18.11.17 в 10:11

Цвета Караянчева е избрана за председател на Народното събрание

Цвета Караянчева, депутат от 9 многомандатен район Кърджали, беше избрана за председател на Народното събрание с гласовете на 138 народни представители. Тя е областен лидер на партия ГЕРБ и е народен представител вече четвърти мандат. Против кандидатурата гласуваха трима, а 71 депутати се въздържаха.  Кандидатурата на Караянчева беше предложена от..

публикувано на 17.11.17 в 13:01

Криптовирус "дебне" в електронните пощи

Много българи, в това число и кърджалийци, са получили електронни писма от името на кредитна институция, в която са описани несъществуващи техни задължения. Писмото включва и прикачени файлове, които, ако бъдат отворени, заразяват компютрите с криптовируси. Какво да правят потребителите, когато получат подобно писмо?  Първото и най-важно нещо - дали..

публикувано на 17.11.17 в 11:28

Три от чешмите в Кърджали са с негодна за пиене вода

Негодна за пиене е водата в три от популярните чешми от местни водоизточници в Кърджали. В пробите от Айше молла чешма на пазара, чешмата по Пътя за Ардино и тази до Въжения мос т са открити завишени количества коли форми и ешерихия коли, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Проблемите са открити след направен мониторинг за качеството..

публикувано на 17.11.17 в 11:16