Блокират път заради закриване на пожарна служба

Хотелиери, собственици на гори и жители на чепеларски и смолянски села блокираха главния път през Пампорово. Протестът е заради закриването на пожарната служба в курортния комплекс. Пътят ще бъде блокиран от 9 до 11 ч., блокадата ще продължи през цялата седмица до намиране на решение, каза кметът на Чепеларе Славка Чакърова.


Вижте още

Търсят специалисти и оператори на машини в Крумовград

9 вакантни работни места обяви компанията, която разработва златното находище "Ада тепе" край Крумовград. Фирмата търси специалисти по безопасни условия на труд и и връзки с обществеността.  Предлага се също работа за оператори на челен товарач, сервизна машина, минен самосвал и други. По информация от компанията средната работна заплата в нейни други..

публикувано на 20.01.18 в 16:18

Евродепутатът Асим Адемов се срещна с ученици в Кърджали

Евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Асим Адемов, който преди месец откри свой информационен офис в Кърджали, се срещна с учениците от Клуба на младшите посланици към СУ „П.Р.Славейков“. Адемов и младежите разговаряха за посланията и предизвикателствата на българското европредседателство, за бъдещето на европейската общност и амбициите на подрастващите..

публикувано на 20.01.18 в 16:15

Очаква се да отменят бедственото положение в Баните

Община Смолян отмени бедственото положение вследствие на ветровете. Все още има няколко махали без ток, но екипите на EVN продължават работата по отстраняване на авариите. Вече е възможен и достъпът до село Турян, каза кметът на Смолян Николай Мелемов.  До края на деня се очаква да бъде отменено бедственото положение в смолянската община Баните, каза..

публикувано на 20.01.18 в 14:58

95 обекта влизат в списъка за капиталови разходи

95 обекта са включени в списъка за капиталовите разходи на община Кърджали за тази година. Заложената обща сума в проектобюджета е 11 милиона и 581 хиляди лева. Собствените средства от продажби на материални и нематериални активи на общината са 4 милиона 620 хиляди лева, а субсидията от Министерския съвет, която беше получена в края на 2017-та възлиза..

публикувано на 20.01.18 в 14:56

Волейболна Арда излиза срещу тима на Монтана

Тази вечер в 18.00 часа мъжкият волейболен отбор на "Арда" излиза за първия си мач за 2018 година. Момчетата на старши треньора Иван Халачев гостуват на отбора на Монтана в среща от 14-ия кръг на  волейболната Суперлига.  Към момента тимът на Монтана е четвърти във временното класиране, а Арда е на предпоследна позиция. "Човек винаги трябва да бъде..

публикувано на 19.01.18 в 15:37

Доказаха грипни вируси в Кърджали

Има случаи на доказан грип в Кърджали. Изследваните проби в Националната референтна лаборатория от три деца, попаднали в инфекциозното отделение, са потвърдили грип при две от тях. Децата са оздравели. При едното се касае за свински грип, при другото - за вирус от тип Б, Ямагата, каза директорът на Регионалната здравна инспекция в Кърджали д-р Виктор..

публикувано на 19.01.18 в 13:49

Улеснено е кандидатстването за социални добавки

Увеличават се с малко, месечните добавки за  социална интеграция през тази година.  Най-масовата - за транспортни услуги, която е 15 процента от гарантирания минимален доход, нараства от 9,75 лева до 11,25 лв. Улеснено е и кандидатстването. Росица Стоянова, директор на "Социално подпомагане - Кърджали":

публикувано на 19.01.18 в 13:44