Блокират път заради закриване на пожарна служба

Хотелиери, собственици на гори и жители на чепеларски и смолянски села блокираха главния път през Пампорово. Протестът е заради закриването на пожарната служба в курортния комплекс. Пътят ще бъде блокиран от 9 до 11 ч., блокадата ще продължи през цялата седмица до намиране на решение, каза кметът на Чепеларе Славка Чакърова.


Вижте още

Газифицират кърджалийското село Сипей

Газифицират кърджалийското село Сипей. Трийсетина къщи тази зима последно ще ползват дърва за отопление . Във всеки дом живеят по 3-4 семейства. Кметът на населеното място Сейхан Апти: "Искаме да сме първото село, което да е газифицирано в Кърджалийска община. Наскоро ще се пусне и газта, добре върви. Сега предстои вътрешно проектиране. До..

публикувано на 23.10.18 в 09:18

Награда за Ардино на международно туристическо изложение

Грамота за принос в развитието на културно-исторически и еко-туризъм в Родопите бе връчена на Община Ардино по време на 15-то Международно туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона“ в Смолян. Отличието бе връчено от заместник-министъра на туризма Любен Кънчев на кмета на общината Ресми Мурад, който е и..

публикувано на 22.10.18 в 14:21

Спортисти с увреждания се завърнаха с медали от Световното по канадска борба

Състезатели от Спортно-туристическия клуб за хора със сензорни увреждания „Родопи” се завърнаха с медали от Световното първенство по канадска борба, което се проведе в турския курорт Анталия. Веднага след това представители на клуба взеха участие в интеграционен турнир в Пловдив. Емилия Стоянова, председател на клуба и състезател, разказва за..

публикувано на 22.10.18 в 14:12

Цвета Караянчева: Нямам съмнение, че правителството ще оцелее при вота на недоверие

Насроченият за сряда вот на недоверие няма да мине и кабинетът ще се запази. Това коментира в Кърджали председателят на парламента Цвета Караянчева. Според нея трусовете в Патриотичния фронт няма да се отразят на работата и ангажиментите, поети от коалиционните партньори:

публикувано на 22.10.18 в 13:56
zemedelie_subsidii_big

НАП в Хасково подканя земеделците

Миналият месец НАП съобщи за 50 000 регистрирани земеделски производители със субсидии, изплатени през 2017 година, които не са подали данъчни декларации и не са платили данъци. 5 600 от тях са от Хасковския регион. Най-много отклонения бяха регистрирани в общините Хасково, Стамболово, Харманли, Ивайловград и Минерални бани. Над 2 хиляди земеделци от..

публикувано на 22.10.18 в 11:55
Румен Гечев

Проф. Румен Гечев: Плоският данък задълбочава неравенството

Една от основните причини за задълбочаване на социалното разслоение е плоският данък. Това каза за Радио Кърджали проф. Румен Гечев, народен представител от БСП и бивш министър на икономиката. Той и други народни представители от групата бяха на посещение в Кърджали, за да представят проекта "Визия за България". Проф. Румен Гечев с подробностите:..

публикувано на 22.10.18 в 11:43

Ученик от Кърджали участва в престижен кулинарен конкурс

Ученик от Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" участва в престижен кулинарен конкурс с рецепта от гурме кухнята. Идеята за ястието е на Благой Раков от 11 клас и преподавателя му Георги Гарабедян. Това е пилешко руле с българско зелено сирене, спанак, италиански канелони, къри и чили сос. Зеленото сирене се произвежда само в..

публикувано на 22.10.18 в 11:23