Славейковци почитат големия възрожденец

30 ученици от средното училище Петко Рачов Славейков в Кърджали заминаха днес за София, където ще се преклонят на гроба на поета. Поводът е 190 години от рождението на великия възрожденец, които се навършват на 17 ноември. Всяка година славейковци отбелязват годишнината, като ходят на гробищата в Орландовци, където е погребан патронът им. Традицията е от 2009 година, каза за Радио Кърджали учителят по история Димитър Димов.

Вижте още

Арда записа трета поредна победа

Отборът на АРДА записа трета поредна победа. Футболистите на Стойчо Стоев спечелиха с 1-0 срещу Черноморец Балчик,  в мач от 8 -ми кръг на Втора лига, която се игра на АРЕНА АРДА пред близо 4000 зрители. Срещата започна с домакински натиск, като футболистите в сини екипи търсеха  бързо попадение. Още в 10-та минута Венци Христов подаде към Лозев,..

публикувано на 21.09.18 в 20:22

Тази вечер представят книгата на Христина Мачикян във Военния клуб

Тази вечер от 17.30 часа във Военния клуб представят книгата на Христина Мачикян. Изненадата е подготвена от дамите от литературния кръг към Военния клуб в Кърджали.  Това ще бъде първата невиртуална среща на кърджалийци със сборник а "Секунда след 12" . Той съдържа 33 разказа в стил магичен реализъм. "Неслучайно сме избрали този ден. Този..

обновено на 21.09.18 в 17:00

Полицаи от Кърджали и Ардино разкриха домашна наркоплантация в ардинско село

Криминалисти от полицейските управления в Ардино и Кърджали разкриха домашна наркоплантация за отглеждане и обработка на марихуана в специализирана съвместна операция за противодействие на разпространението на наркотици . В стопанска постройка в  ардинското село Голобрад полицаите открили  обрана и окачена да съхне част от наркореколтата .  Иззети..

публикувано на 21.09.18 в 15:03

На "Капитан Андреево" задържаха около 45 хиляди чорапи - имитации на известни марки

44 932 чифта чорапи и 2 842 ключодържатели със съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост на световноизвестни марки, задържаха при два случая митническите служители на пункта "Капитан Андреево". При един от случаите стоката е открита между 398 чувала с  групажна стока в камион с украинска регистрация, влизащ в страната от..

публикувано на 21.09.18 в 14:58

Първи гайдарски събор в Стойките на името на Апостол Кисьов

В смолянското село Стойките ще се проведе първият "гайдарски събор Апостол Кисьов". Националният събор в родното село на именития музикант ще се проведе в събота и неделя и е под патронажа на Министерството на културата със съдействието на общинската и областната администрация в Смолян. Организатор е Народно читалище „Пробуда-1903"...

публикувано на 21.09.18 в 14:28

Няма съществена промяна в курса на турската лира

Няма съществена промяна в курса на турската лира, каза за радио Кърджали Веско Джелепов, собственик на чейндж бюро в Кърджали . Лирата поскъпна за кратко спрямо долара и еврото , но се оказа под нов натиск на фона на занижените прогнози за ръст на турската икономика. Веско Джелепов за курса на турската лира: "Играе в едни тесни граници..

публикувано на 21.09.18 в 14:10

Златоград отбелязва Делюви празници

Най-известен е с дейността си против насилственото ислямизиране на родопските българи. През 1720 година е начело на обединените хайдушки дружини , които нападат село Райково (днешен квартал на Смолян), за да отмъстят за убийството на 200 райковчани , отказали да приемат исляма. Подвизите на Делю са увековечени в много народни песни,..

публикувано на 21.09.18 в 11:52