Славейковци почитат големия възрожденец

30 ученици от средното училище Петко Рачов Славейков в Кърджали заминаха днес за София, където ще се преклонят на гроба на поета. Поводът е 190 години от рождението на великия възрожденец, които се навършват на 17 ноември. Всяка година славейковци отбелязват годишнината, като ходят на гробищата в Орландовци, където е погребан патронът им. Традицията е от 2009 година, каза за Радио Кърджали учителят по история Димитър Димов.

Вижте още

Жители на "Веселчане" искат улично осветление

Жители на кърджалийският квартал „Веселчане“ внесоха подписка до кмета Хасан Азис заради липсата на осветление по улиците.  Над 100 обитатели на блоковете „Орфей- юг“, „Орфей-запад“ и „Орфей-север“ настояват изпълнителите  на „Водния цикъл“ да понесат отговорност за прекъсването на мрежата и да възстановят скъсаните по време на изкопните работи..

публикувано на 21.11.17 в 13:35

Сложихте ли зимни гуми?

Започна третият, последен етап от Акция "Зима", който ще продължи до края на месеца. Полицаите проверяват дали автомобилите са подготвени за движение при зимни условия. Неподготвените шофьори подлежат на санксции. 50 лева е глобата за гуми с износен протектор, а за неизправни чистачки и за светлинните устройства глобата е от 20 до 150 лева.

публикувано на 21.11.17 в 13:31
Шествие във Варна, посветено на Деня на християнското семейство

21 ноември - Ден на християнското семейство

На 21 ноември православната църква отбелязва празника Въведение Богородично, а в българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство. Според преданието на този ден се случило паметно събитие. Богородица била обречена от родителите си на Бога още преди рождението си. Когато навършила три години, те я завели в Йерусалимския храм...

публикувано на 21.11.17 в 13:29

40 години от околосветската обиколна на капитан Георги Георгиев

С миниконференция в Кърджали ще бъде отбелязана 40-тата годишнина от околосветската обиколка на капитан Георги Георгиев. Участие в нея са потвърдили известни морски капитани, сред които Жоро Ермишкин и Петър Буров. Двамата са били членове на единствения морски клуб в България, който до преди 30 години е извършвал всекидневен воден транспорт по родопските..

публикувано на 21.11.17 в 13:25

Председателят на НС: Ще продължа да се срещам с хората в областта

Кърджали ще бъде във фокуса на Народното събрание и до края на този мандат ще се опитаме да завършим започнати вече проекти. Това каза в ефира на Радио Кърджали новият председател на Парламента Цвета Караянчева. В първото си интервю за местна медия тя уточни, че ще продължи да се среща с хората в района и да решава техните проблеми. Сред приоритетите..

публикувано на 21.11.17 в 13:22

Все още има време за поставяне на противогрипна ваксина

Все още има време за поставяне на противогрипна ваксина. Тя може да бъде сложена в кабинетите на личните лекари или в Регионалната здравна инспекция. Циркулират ли вече грипни вируси - чуйте чуйте в аудио файла д-р Виктор Кирчев, директор на Регионалната здравна инспекция:

публикувано на 20.11.17 в 15:20

Първият сняг за сезона падна в Ардино

Първият сняг за сезона падна в Ардино. В района на Далджа и туристическия комплекс „Белите брези” вече се е образувала снежна покривка от около 2 см. Пътищата от общинската пътна мрежа в Ардино са проходими при зимни условия. Пътната настилка е мокра. Няма паднали дървета. Не са постъпвали и сигнали за населени места с ограничен достъп, както и сигнали..

публикувано на 20.11.17 в 12:27