Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фирми от промишлена зона Изток в Кърджали искат ремонт на пътя

Представители на бизнеса поискаха съдействие от областния управител Никола Чанев заради лошата пътна инфраструктура на Промишлена зона „Изток“. Над 80 фирми развиват дейност в района, а достъпът до тях е изключително труден и понякога невъзможен заради липсата на настилка  и отводняване. Пътят не е пригоден за камиони, няма необходимата товароносимост, а бизнесът търпи загуби, твърдят собствениците на фирми. Още миналата година е събрана подписка с настояване общината да предприеме спешни мерки, но до този момент отговор и разбиране от местната власт няма, твърдят работодатели. Те се въздържат от по-крути действия, но са категорични, че са на ръба на търпението си и няма да се примирят докато не се намери решение за  ремонт на пътя. 
От своя страна областният управител пое ангажимент да разговаря с ръководството на дружество „Железопътна инфраструктура“ за повишаване пропускателната способност на жп прелеза.  Чанев прие аргументите на индустриалните фирми като напълно основателни, тъй като те формират брутен вътрешен продукт, осигуряват заетост и поминък за населението и следва да бъдат възприемани като партньор, на който трябва да бъдат осигурени нормални условия за работа. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Светлина и нежност във Великденската изложба на художниците в Кърджали

Традиционната Великденска изложба на художниците претворява светлината на Възкресение в над 40 творби в Керимовата къща. Тя се открива днес, в 17.30 часа в Керимовата къща на ул. "Климент Охридски" 10. Повечето картини са тематични, получи се много хубава експозиция с много колорит и нежност, каза галеристът и художник Пенка Атанасова...

публикувано на 24.04.24 в 12:28

Служителите на НАП в Кърджали обслужват средно по 300 души на ден

На 30 април изтича срока за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица , получени през 2023 г. , напомниха от офиса на приходната администрация в Кърджали. Още информация от директора на офиса на НАП в Кърджали Нериман Сали: " Близо 16 хиляди граждани са посетили офиса на НАП в Кърджали от началото на 2024-а година до..

публикувано на 24.04.24 в 11:42

Пенсионери в Кърджали едва ще си осигурят по килограм агнешко за Великден

Въпреки Великденските добавки, кърджалийските пенсионери трудно ще подсигурят Великденската трапеза, показва анкета на Радио Кърджали. "Пенсионерите няма да ядем, да ядат другите, ей тия хрантутници там горе, на тях да дават и парите, и всичко. Значи когато трябва да си увеличават заплатите, не питат кой е с малка заплата. А на пенсионерите защо на..

публикувано на 24.04.24 в 11:33

НОИ изплаща по 100 лева на най-бедните пенсионери от петък

Националният осигурителен институт  ще започне изплащането на приетите от Народното събрание великденски добавки в размер на 100 лева с начална дата 26 април тази година. Тогава ще са налични преводите по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път .  "Български пощи" от своя страна ще направят график, по който съответните..

публикувано на 24.04.24 в 11:25
Снимката е илюстративна

Откриха мъртвото тяло на издирваната 82-годишна жена от село Здравчец

Полицейски служители от РУ-Кирково откриха около 17 часа вчера тялото на 82-годишната жителка от село Здравчец, обявена за общодържавно издирване. Жители от района на село Дедец подали сигнал, че са забелязали в района жена, която отговаря на разпространеното описание. Полицаи обиколили посоченото място и намерили тялото на издирваната на остров в..

публикувано на 24.04.24 в 10:31

Част от таксиметровите шофьори запазиха цените на 3.50 лева за пробег

Част от шофьорите на таксита в Кърджали днес 24ти април, започнаха да таксуват клиентите по старите цени от 3.50 лева на курс в рамките на града, след като вчера обявиха, че услугата ще струва 4.00 лева. Припомняме, че таксиметровите шофьори наричат системата "от точка до точка" и Кърджали е единственият град в страната, в който не се използват касови..

публикувано на 24.04.24 в 10:24

Добромир Якимов: Трудно ще е на комисиите, които ще организират трите вота

В Хасково избирателите ще гласуват на 9 юни за представители в Европейския парламент и за народни представители. Две седмици след това, на 23 юни и за общински съветници. Трудно ще е за комисиите, които ще организират и произвеждат трите вота, тъй като повече от половината членове на Районната избирателна комисия участват и в Общинската избирателна..

публикувано на 24.04.24 в 10:18