Водеща на ученическо предаване по Радио Кърджали отличена в конкурс на фондация "Ценности"

Водещата на ученическото предаване "Голямото междучасие" по Радио Кърджали Милица Гечева беше отличена в националния исторически конкурс на тема "Семейни и родови истории от времето на комунистическия режим", организиран от фондация "Ценности". Разработката на Милица Гечева в екип с Момчил Траянов от училище "Отец Паисий" в Кърджали "По паважа на комунизма в град Кърджали" спечели трето място. Научен ръководител на средношколците е историкът Кирил Гогов. 
На второ място е класиран още един участник от област Кърджали - Мелис Мехмед от Средното училище "Христо Смирненски" в Черноочене с научен ръководител Юлия Чортленева с разработката "Един живот".
Президентът Петър Стоянов връчи отличията на призьорите, които освен диплом получават и парични награди. Церемонията се проведе в Националната художествена галерия в София. В десетото издания на конкурса участваха 36 ученици от цяла България с 30 разработки по темата. 

Вижте още

Гугъл Дигитален гараж в България организира безплатен семинар в Кърджали

Безплатен семинар организира в Кърджали инициативата Гугъл (Google) Дигитален гараж в България.  Кърджали е един от 37-те градове в страната, в които ще се проведе инициативата за популяризиране на он-лайн рекламата. Проектът стартира в България на 14 май, в сътрудничество със Софтуни Диджитъл (SoftUni Digital) и в партньорство с Българската промишлена..

публикувано на 24.06.18 в 10:50

Антон Дончев е новият кондиционен треньор на ФК "Арда" Кърджали

ФК "Арда" Кърджали избра човекът, който ще се грижи за физическата подготовка на отбора. Антон Дончев е новият кондиционен треньор на Арда . Той е бивш лекоатлет от Благоевргад, на 34 години и има завидна кариера зад гърба си. Бил е треньор по лека атлетика на Спортен Клуб Елит Благоевград, кондиционен треньор на ДЮШ ОФК "Пирин" Благоевград и на Мъжкия..

публикувано на 24.06.18 в 09:39

Еньовден - един от най-магичните дни

Днес,  24 юни народът отбелязва един от най-магичните дни в българския обреден календар - Еньовден . Празникът идва от езически времена и е свързан с живителната сила на природата, разказа за Радио Кърджали Соня Костадинова , етнограф в Регионалния исторически музей в Кърджали. Рано сутринта на Еньовден се берат билки, от които се увива венец...

публикувано на 24.06.18 в 09:29

Десет двойки се включиха в турнира по плажен волейбол в подкрепа на деца от Дом "Майка и дете"

Десет двойки участваха в благотворителния турнир по плажен волейбол на пясъка в комплекс "Арпезос" днес. Инициатори са  Николай Колев и Димитър Калчев . Купата при професионалистите грабнаха кърджалийците Спас Байрев и Станко Радев, втори станаха софиянците Митко и Митко, а на трето място се класира соченият за фаворит отбор на Милко Багдасаров и..

публикувано на 23.06.18 в 17:21

Нямо дете проговаря от чудодейната вода на аязмото в Момчиловци

Всяка събота и неделя безбройните туристи в Момчиловци идват да пият от водите на аязмото, привлечени от изцелителната му сила. Потокът от желаещи да се облеят с лечебната вода или пият от нея не секва. Възрастните хора разказват за някои от чудесата, станали край чешмата   Златка Кисьова, която живее до аязмото в село..

публикувано на 23.06.18 в 16:43

Облекчиха процедурата за разрешение за взимане на работа на непълнолетни

Процедурата за получаване на разрешение от Инспекцията по труда за работа на непълнолетни е облекчена . Какви документи вече не се изискват, Лейла Аптула от инспекцията в областния център Кърджали: "Има две промени, едната касае предоставянето на лична карта. Не изискваме и служебна бележка от училището на непълнолетния". Повече чуйте в прикачения файл.

публикувано на 23.06.18 в 16:25

Дичо и нестинари тази вечер за "Нощта на Орфей" в подножието на Татул

Нестинари ще танцуват тази вечер върху жарава по време на фестивала "Нощта на Орфей", който се провежда от община Момчилград в подножието на археологическия комплекс "Татул". 12-ото издание на феста започва в 20 часа и 30 минути. Ще свирят звездите на българския рок Дичо и групата му The Band. Преди тях ще пее финалистката в третия сезон на "Гласът..

публикувано на 23.06.18 в 16:19