Водеща на ученическо предаване по Радио Кърджали отличена в конкурс на фондация "Ценности"

Водещата на ученическото предаване "Голямото междучасие" по Радио Кърджали Милица Гечева беше отличена в националния исторически конкурс на тема "Семейни и родови истории от времето на комунистическия режим", организиран от фондация "Ценности". Разработката на Милица Гечева в екип с Момчил Траянов от училище "Отец Паисий" в Кърджали "По паважа на комунизма в град Кърджали" спечели трето място. Научен ръководител на средношколците е историкът Кирил Гогов. 
На второ място е класиран още един участник от област Кърджали - Мелис Мехмед от Средното училище "Христо Смирненски" в Черноочене с научен ръководител Юлия Чортленева с разработката "Един живот".
Президентът Петър Стоянов връчи отличията на призьорите, които освен диплом получават и парични награди. Церемонията се проведе в Националната художествена галерия в София. В десетото издания на конкурса участваха 36 ученици от цяла България с 30 разработки по темата. 

Вижте още

Награда за Ардино на международно туристическо изложение

Грамота за принос в развитието на културно-исторически и еко-туризъм в Родопите бе връчена на Община Ардино по време на 15-то Международно туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона“ в Смолян. Отличието бе връчено от заместник-министъра на туризма Любен Кънчев на кмета на общината Ресми Мурад, който е и..

публикувано на 22.10.18 в 14:21

Спортисти с увреждания се завърнаха с медали от Световното по канадска борба

Състезатели от Спортно-туристическия клуб за хора със сензорни увреждания „Родопи” се завърнаха с медали от Световното първенство по канадска борба, което се проведе в турския курорт Анталия. Веднага след това представители на клуба взеха участие в интеграционен турнир в Пловдив. Емилия Стоянова, председател на клуба и състезател, разказва за..

публикувано на 22.10.18 в 14:12

Цвета Караянчева: Нямам съмнение, че правителството ще оцелее при вота на недоверие

Насроченият за сряда вот на недоверие няма да мине и кабинетът ще се запази. Това коментира в Кърджали председателят на парламента Цвета Караянчева. Според нея трусовете в Патриотичния фронт няма да се отразят на работата и ангажиментите, поети от коалиционните партньори:

публикувано на 22.10.18 в 13:56
zemedelie_subsidii_big

НАП в Хасково подканя земеделците

Миналият месец НАП съобщи за 50 000 регистрирани земеделски производители със субсидии, изплатени през 2017 година, които не са подали данъчни декларации и не са платили данъци. 5 600 от тях са от Хасковския регион. Най-много отклонения бяха регистрирани в общините Хасково, Стамболово, Харманли, Ивайловград и Минерални бани. Над 2 хиляди земеделци от..

публикувано на 22.10.18 в 11:55
Румен Гечев

Проф. Румен Гечев: Плоският данък задълбочава неравенството

Една от основните причини за задълбочаване на социалното разслоение е плоският данък. Това каза за Радио Кърджали проф. Румен Гечев, народен представител от БСП и бивш министър на икономиката. Той и други народни представители от групата бяха на посещение в Кърджали, за да представят проекта "Визия за България". Проф. Румен Гечев с подробностите:..

публикувано на 22.10.18 в 11:43

Ученик от Кърджали участва в престижен кулинарен конкурс

Ученик от Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" участва в престижен кулинарен конкурс с рецепта от гурме кухнята. Идеята за ястието е на Благой Раков от 11 клас и преподавателя му Георги Гарабедян. Това е пилешко руле с българско зелено сирене, спанак, италиански канелони, къри и чили сос. Зеленото сирене се произвежда само в..

публикувано на 22.10.18 в 11:23

Деца от Жълтуша с медали от национално състезание

При изключителна конкуренция между 28 отбора от цялата страна учениците от ОУ „Отец Паисий“ в село Жълтуша се класираха на второ място и се окичиха със сребърните медали в националното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. XVI-то национално ученическо състезание се проведе на 15-и и 16-и октомври 2018 г. в Стара Загора. В..

публикувано на 22.10.18 в 11:13