Водеща на ученическо предаване по Радио Кърджали отличена в конкурс на фондация "Ценности"

Водещата на ученическото предаване "Голямото междучасие" по Радио Кърджали Милица Гечева беше отличена в националния исторически конкурс на тема "Семейни и родови истории от времето на комунистическия режим", организиран от фондация "Ценности". Разработката на Милица Гечева в екип с Момчил Траянов от училище "Отец Паисий" в Кърджали "По паважа на комунизма в град Кърджали" спечели трето място. Научен ръководител на средношколците е историкът Кирил Гогов. 
На второ място е класиран още един участник от област Кърджали - Мелис Мехмед от Средното училище "Христо Смирненски" в Черноочене с научен ръководител Юлия Чортленева с разработката "Един живот".
Президентът Петър Стоянов връчи отличията на призьорите, които освен диплом получават и парични награди. Церемонията се проведе в Националната художествена галерия в София. В десетото издания на конкурса участваха 36 ученици от цяла България с 30 разработки по темата. 

Вижте още
Снимка: Фейсбук

Двойно повече случаи на кучешка тения в Кърджали

Нарастване на случаите на заразени с кучешка тения отчитат от Регионалната здравна инспекция в Кърджали. Ехинококозата е едно от най-тежките паразитни заболявания. За тази година няма смъртни случаи, но през миналата е починала 34-годишна жена от община Кърджали.  Тази година регистрираните случаи на потвърдена ехинококоза са двойно повече. Миналата..

публикувано на 13.12.18 в 17:08

Повече от 15 километра улици са асфалтирани в Ардинско за година

2018-а година беше нелека, но смея да твърдя успешна за община Ардино, каза кметът на общината Ресми Мурад в ефира на Радио Кърджали като гост на сутрешния блок. Достигнахме до много махали и квартали, където пътната настилка беше в много лошо състояние. Тези пътища вече са асфалтирани. През годината сме направили 15 километра такива улици в рамките..

публикувано на 13.12.18 в 15:19

Вели Шакир: Наградите стимулират

КРИБ - Кърджали отличи най-изявените фирми и общини в област Кърджали през 2018 година. В категорията „Големи компании“инвеститор на годината стана „Интернешънъл Пауър Съплай“  АД. Управителят й Вели Шакир получи награда от председателя на бизнес организацията Лазар Попов и връчи от своя страна сертификата на фирмата за инвеститорски клас А на кмета..

публикувано на 13.12.18 в 14:56

Гимназията по туризъм със свой щанд на благотворителния коледен базар в Кърджали

Днес, 13 декември, от 16.30 часа във фоайето на театъра в Кърджали откриват благотворителния коледен базар, на който ученици от цялата област ще продават ръчно изработени сувенири, сурвачки, лакомства и предмети.  Кърджалийци могат да опитат кулинарни изкушения, с които ще ги изненадат преподаватели и ученици от професионалната гимназия по туризъм...

публикувано на 13.12.18 в 14:42

Кметът на Ардино Ресми Мурад: Най-важните ни проекти са свързани с пряката грижа към хората

Кметът на община Ардино Ресми Мурад бе гост в студиото на радио Кърджали като част от поредицата интервюта с общинските ръководители в края на 2018-а. Той обобщи как е  преминала за общината изтичащата година, за успехите, проблемите и решенията им, както и за някои проекти - настоящи и бъдещи. Използва ефира на радиото и за да поздрави своите..

публикувано на 13.12.18 в 13:24

Волейболна "Арда" с победа над "Раковски" в мач за Купата на България

Волейболна АРДА победи РАКОВСКИ 1964 с 3:0 (25:20, 25:14, 25:18) в домакински  двубой в зала „Арпезос". Мачът от третия кръг на турнира за Купата на България се игра снощи. Волейболистите, водени от Иван Халачев бяха една класа над съперника, като приключиха мача в своя полза за 54 минути игра за радост на своите фенове и продължават напред в турнира...

публикувано на 13.12.18 в 11:34

Тракийци ще почетат Димитър Маджаров и Капитан Петко войвода

Тракийци от цялата страна ще отбележат рождените дни на двама от най-видните свои герои Войводата Димитър Маджаров и Капитан Петко войвода.  В Западна Беломорска Тракия (днес в границите на Република Гърция) на 18 декември 1844 г. е роден Петко Киряков, известен като Капитан Петко войвода и 38 години по-късно на 15 декември 1882 г. се ражда  Димитър..

публикувано на 13.12.18 в 11:31