Водеща на ученическо предаване по Радио Кърджали отличена в конкурс на фондация "Ценности"

Водещата на ученическото предаване "Голямото междучасие" по Радио Кърджали Милица Гечева беше отличена в националния исторически конкурс на тема "Семейни и родови истории от времето на комунистическия режим", организиран от фондация "Ценности". Разработката на Милица Гечева в екип с Момчил Траянов от училище "Отец Паисий" в Кърджали "По паважа на комунизма в град Кърджали" спечели трето място. Научен ръководител на средношколците е историкът Кирил Гогов. 
На второ място е класиран още един участник от област Кърджали - Мелис Мехмед от Средното училище "Христо Смирненски" в Черноочене с научен ръководител Юлия Чортленева с разработката "Един живот".
Президентът Петър Стоянов връчи отличията на призьорите, които освен диплом получават и парични награди. Церемонията се проведе в Националната художествена галерия в София. В десетото издания на конкурса участваха 36 ученици от цяла България с 30 разработки по темата. 

Вижте още

Районното мюфтийство раздава 4 хиляди пакета с месо

4000 пакета с месо ще раздаде Районно мюфтийскво Кърджали в първия ден от Курбан Байряма. Дарението ще бъде предостававено на сираци, настанени в домове за възрастни хора и на крайно нуждаещи се семейства. Това съобщи Бейхан Мехмед, районен мюфтия в Кърджали: 

публикувано на 17.08.18 в 14:03

Жена се блъсна с кола парапет, съставиха и акт

34-годишна жена се блъснала с лек автомобил „Пежо“ в метален парапет на тротоар, след като загубила контрол над управлението. Произшествието станало вчера в 17,20 часа на кръстовището между улиците „Надежда“ и „Тракия“ в Джебел. Водачът напуснал мястото на произшествието, издирен е около 20,30 часа, тестван е за алкохол и резултатът е отрицателен...

публикувано на 17.08.18 в 11:42

Иззеха автомобил заради фалшив документ

Лек автомобил „Фолксваген“, представен за регистрация вчера в сектор Пътна полиция“ в Кърджали, е иззет, след като бил използван неистински документ, белгийски образец. Проверката по случая е по чл.316, във връзка с чл.308, ал.1 от Наказателния кодекс и се извършва от сектор Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-Кърджали. 

публикувано на 17.08.18 в 11:38

Мъже и жени се биха заради марша на Мелденсон

8 мъже и 2 жени са задържани в РУ-Кърджали след хулигански действия около 11,30 часа на ул. „Арда“ в града. Групата е от селата Чифлик и Перперек и по първоначални данни пристигнала в Кърджали по повод предстояща след няколко дни сватба, на която роднини на младоженеца не били поканени. Обясненията между двата рода прераснали в скандал и сбиване...

публикувано на 17.08.18 в 11:34

Продължава антиспин кампанията в РЗИ

20 жители от Кърджали до момента са се изследвали в стартиралата на 6 август в Регионалната здравна инспекция лятна национална антиспин кампания. Тя ще продължи до 15 септември, съобщи за радио Кърджали д-р Мерал Али, старши експерт в отдел "Профилактика на болестите и промоция на здравето":  

публикувано на 17.08.18 в 11:26

Купиха ново табло преди турнира по водна топка

Ново електронно табло с 4 часовника бе закупено от Община Кърджали за предстоящия турнир  "Дружба" по водна топка, който стартира в съботния ден. Това съобщи старши треньорът на клуба по ватерпол "Арда 2008" Иван Кръстев: 

публикувано на 17.08.18 в 11:20

Калкулатор на НАП показва бъдещи загуби

Електронен калкулатор на загубите предлага като услуга Националната агенция по приходите. Всеки желаещ може да изчисли колко би загубил в следващите 30 години, ако се осигурява на по-нисък от реалния си доход. Директорът на териториалното управление на НАП в Кърджали Елван Гюркаш с подробностите:

публикувано на 17.08.18 в 11:14