Кърджалийци ще могат да получат надвзетите пари за местни данъци за 2017 година

Кърджалийци ще могат да получат от общината надвзетите пари за местни данъци за миналата 2017 година. Те  могат да изберат надвзетата сума да се прихване за дънъците за тази година. Това ще стане възможно в началото на февруари, когато започва кампанията за местни данъци и такси, съобщи кметът на общината Хасан Азис пред журналисти.Надвзетите данъци за имоти и автомобили са в размер на  983 хиляди лева. 
През тази година общината ще формира данък недвижими имоти на основата на старите ставки - 1,2 промила върху данъчната оценка  за жилища на физически лица и 1,3 промила за дружества, а не на по-високите, приети през декември 2017-та година. Припомняме, че по-високите ставки за тази година бяха атакувани в съда. Ако съдът потвърди по-високите ставки, кърджалийци ще довнасят данъци за 2018 година, заяви кметът Хасан Азис. Какво още каза той, можете да чуете от прикрепения звуков файл.

Вижте още

Проектът "Училище за шампиони" - модел за нова система в образованието

Радио Кърджали, съвместно с най-голямото училище в региона "Петко Рачов Славейков" в Кърджали, днес даде пресконференция по проект на тема: "Успешни практики в интеграцията на ученици от етническите малцинства, чрез интеркултурно образование" . Участието на медиата в проекта е в Журналистическия клуб - един от създадените 19. Проектът..

публикувано на 19.07.18 в 17:57

Протестиращи затвориха главния път Смолян-Мадан

Спонтанен протест на жители от три общини - Мадан, Рудозем и Златоград затвори за около час главния път Смолян - Мадан, който е връзката и на Кърджали със Смолян. Жителите н а трите общини протестират срещу бездействието на държавата да ремонтира засегнатия от свлачището участък от републиканския път при село Тикале. На място е бил и..

публикувано на 19.07.18 в 15:33

Дини гиганти заляха пазара в Кърджали

Дини гиганти с тегло по 12 килограма предлагат масово търговците на пазара в Кърджали. Те са принудени да ги продават по половина и дори по четвъртина  заради теглото. Виновник за огромните дини е дъждът, казват търговците. Нуртен Салиф, производител от с. Горски извор, разказва, че  пъпешите се разболяли от дъждовете.  Добре се отразила водата обаче..

публикувано на 19.07.18 в 15:26

Гъдуларката Христина Белева и китаристът Петър Миланов гвоздей в "Мистериите на Хухла"

Звездите на оркестъра за народна музика на БНР - гъдуларката Христина Белева и китаристът Петър Миланов ще свирят на каменния амфитеатър в селото в събота вечерта Звездите на оркестъра за народна музика на БНР - гъдуларката Христина Белева и китаристът Петър Миланов ще бъдат гвоздеят на тазгодишното издание на фестивала..

публикувано на 19.07.18 в 15:24

Кърджалийски танцьори на една сцена с Горан Брегович в Сърбия

Танцов клуб „Пъстро хоро“ с ръководител Алексей Настев заминава за известния сръбски курорт Върнячка баня, където ще участва в традиционен фестивал. Проявата от 15 до 22 август е едно от най-големите туристически събития в Сърбия и се провежда в рамките на осем дни, когато на огромна сцена се качват певци и състави от различни жанрове и държави. За..

публикувано на 19.07.18 в 15:15

Стотици литри контрабандни препарати за растителна защита и 12 бутилки фреон задържаха митничари

341 литра контрабандни препарати за растителна защита и 12 бутилки фреон откриха митническите служители на Митнически Пункт Капитан Андреево при три проверки. При два от случаите контрабандните препарати за растителна защита, забранени за внос в България и ЕС , са открити при проверки на български и турски товарни автомобили. Митническите служители..

публикувано на 19.07.18 в 15:05

Никола Чанев: Всички големи инфраструктурни обекти в общината стават с подкрепа на държавата

Областният управител Никола Чанев участва в церемонията по старта на цялостното реновиране на сградата, в която се помещават ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ и Езиковата гимназия „Христо Ботев“, съобщиха в разпространено прессъобщение от областната администрация.  Училищният корпус ще  бъде основно ремонтиран по проект за обновяване и реконструкция на..

публикувано на 19.07.18 в 13:41