Кърджалийци ще могат да получат надвзетите пари за местни данъци за 2017 година

Кърджалийци ще могат да получат от общината надвзетите пари за местни данъци за миналата 2017 година. Те  могат да изберат надвзетата сума да се прихване за дънъците за тази година. Това ще стане възможно в началото на февруари, когато започва кампанията за местни данъци и такси, съобщи кметът на общината Хасан Азис пред журналисти.Надвзетите данъци за имоти и автомобили са в размер на  983 хиляди лева. 
През тази година общината ще формира данък недвижими имоти на основата на старите ставки - 1,2 промила върху данъчната оценка  за жилища на физически лица и 1,3 промила за дружества, а не на по-високите, приети през декември 2017-та година. Припомняме, че по-високите ставки за тази година бяха атакувани в съда. Ако съдът потвърди по-високите ставки, кърджалийци ще довнасят данъци за 2018 година, заяви кметът Хасан Азис. Какво още каза той, можете да чуете от прикрепения звуков файл.

Вижте още

Д-р Айлин Адем Лекар по дентална медицина за 2017 година

Д-р Айлин Адем от Кърджали е отличена с приза Лекар по дентална медицина за 2017 година от Българския лекарски съюз . Отличието й беше връчено от председателя на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков на специална церемония в София. Потърсихме я за първи впечатления след отличието. Тя каза, че изпитва чувство на благодарност и признателност...

публикувано на 23.01.18 в 17:45

До две седмици монтират новото осветление до храма "Свети Георги" в Кърджали

До две седмици градинката пред централната църква в Кърджали „Св.Георги“ ще бъде осветена. В момента  работници на „Озеленяване, Чистота и Благоустройство“  подготвят полагането на кабели, обозначават се местата, където ще се монтират  стълбовете за осветление . Десетилетия наред градинката, в която има и детска площадка, не е била осветена. Кметът на..

публикувано на 23.01.18 в 17:15

"Под игото" най-четеният български роман сред читателите на библиотеката в Кърджали

В отдела за възрастни читатели на Регионалната библиотека "Н.Й.Вапцаров" първенството за най-четена книга е за първия български роман "Под игото" на Иван Вазов. Това е изключително показателно, каза директорът на библиотеката Уляна Ганева. Читателите харесват също Милен Русков, Людмила Филипова, Георги Господинов и Стефан Цанев . От чуждите автори..

публикувано на 23.01.18 в 15:21

Синдикатите в Кърджали на протест за достойни заплати в училищното и детско здравеопазване

Синдикатите з апочват протестни действия в Кърджали с настояване за повишаване на заплатите в ученическото и детско здравеопазване и в социалните дейности. Това съобщи за Радио Кърджали председателят на регионалната структура на КНСБ Иванка Караколева. Протестът е планиран за понеделник, 29-ти януари. Очаква се към него да се включат и други..

публикувано на 23.01.18 в 13:44

Девет дни до крайния срок за отстъпка по данъчните декларации

Остават 9 дни до изтичане на срока, в който физическите лица могат да се възползват от 5 % отстъпка върху данъка за довнасяне , но не повече от 500 лв. по годишната си данъчна декларация. Това съобщи директора на офиса на Приходната Агенция в Кърджали , Елван Гюркаш на пресконференция днес. Ако лицето подаде декларацията си с ПИК до 31 януари, ще се..

публикувано на 23.01.18 в 13:18

Улесняват хората с увреждания да получат интеграционните си добавки

Улеснения за хората с увреждания са създадени от 1 януари 2018 година . Досегашните заявления за изплащане на интеграционни добавки са обединени в един единствен формуляр. Росица Стоянова, ръководител на общинската дирекция Социално подпомагане обясни, че досега са подавани две молби - за изготвяне на социална оценка и за отпускане на добавката за..

публикувано на 23.01.18 в 13:02

Чести случаи на ударени пешеходци на зебра в Кърджали, коментират гражданите

Над 14 са случаите на пометени пешеходци в Кърджалийско през миналата и тази година, пострадали са възрастни и деца. Немалко инциденти стават на пешеходна пътека. Единият от случаите бе в началото на седмицата на улица "Булаир" в Кърджали, когато 27-годишен водач на "Мерцедес" удари на пешеходна пътека момичета на 15 и 16 години . Шофьорът..

публикувано на 23.01.18 в 11:34