Кърджалийци ще могат да получат надвзетите пари за местни данъци за 2017 година

Кърджалийци ще могат да получат от общината надвзетите пари за местни данъци за миналата 2017 година. Те  могат да изберат надвзетата сума да се прихване за дънъците за тази година. Това ще стане възможно в началото на февруари, когато започва кампанията за местни данъци и такси, съобщи кметът на общината Хасан Азис пред журналисти.Надвзетите данъци за имоти и автомобили са в размер на  983 хиляди лева. 
През тази година общината ще формира данък недвижими имоти на основата на старите ставки - 1,2 промила върху данъчната оценка  за жилища на физически лица и 1,3 промила за дружества, а не на по-високите, приети през декември 2017-та година. Припомняме, че по-високите ставки за тази година бяха атакувани в съда. Ако съдът потвърди по-високите ставки, кърджалийци ще довнасят данъци за 2018 година, заяви кметът Хасан Азис. Какво още каза той, можете да чуете от прикрепения звуков файл.

Вижте още

Догодина напролет започва строежът на новата спортна зала в Кърджали

Догодина на пролет може да започне реалният строеж на новата спортна зала . Това каза пред журналисти областният управител Никола Чанев в Кърджали.  На заседание на Министерски съвет по-рано днес беше взето решение , с което се одобри финансиране за изграждане на новата спортна зала . Инвестицията е в размер на 3 663 000 лв. Ч уйте..

публикувано на 17.10.18 в 16:29

Осъдиха 35-годишен на лишаване от свобода заради нападение и кражба на пари

Районният съд в  Кърджали осъди 35-годишен мъж на три години и четири месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим. На 12 април 2018 г., в гр. Кърджали, подсъдимият М.Ю. бил в района на въжения мост на река Арда . Той видял портфейл в джоба на минувач,  ударил го и съборил на земята. Измъкнал портфейла и взел от него 120 лева. Делото се..

публикувано на 17.10.18 в 14:52

Главен инспектор Милко Пецанков е новият началник на РУ-Кърджали

Директорът на Областното управление на МВР в Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов представи днес пред състава на РУ-Кърджали новия началник на управлението, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР. Със заповед на вътрешния министър ръководството на най-голямото полицейско управление в областта се поема от досегашния началник на сектор..

публикувано на 17.10.18 в 14:40

Незаконен превоз на животни в товарен "Мерцедес" установиха в Кърджали

Незаконен превоз на животни са установили полицаи от Районното управление в Кърджали при специализирана операция вчера за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места . Следобед на улица "Генерал Чернозубов“ в Кърджали б ил спрян товарен „Мерцедес“, управляван от 35-годишен. Водачът не представил необходимите документи и..

публикувано на 17.10.18 в 13:31

Министерски съвет одобри финансирането на нова спортна зала в град Кърджали

Днес, на заседание на Министерския съвет е взето решение, с което е одобрено финансиране за изграждане на нова спортна зала в град Кърджали на стойност 3 663 000 лева.  Убеден съм, че през есента на 2019 година  Кърджали ще разполага с модерно многофункционално спортно съоръжение, което ще бъде дом, както на елитните ни спортисти, така и на нашите деца,..

публикувано на 17.10.18 в 13:14

Засякоха водач на "Мерцедес" да кара след употреба на три вида наркотици

26-годишен водач на „Мерцедес“ управлявал автомобила след употреба на три вида наркотици, установиха полицаи от Районното управление в Кърджали . Колата била спряна за проверка вчера на бул.“България“ в града. Тестът за наркотици отчел положителна проба за амфетамин, метаамфетамин и канабис. Издаден е талон за медицинско изследване и са взети проби..

публикувано на 17.10.18 в 13:11

47-годишен потроши панорамно стъкло на "Ауди" след скандал

47-годишен счупил задно панорамно стъкло на лек автомобил „Ауди“ , паркиран неправилно пред гаража му в село Голобрад . Инцидентът станал след скарване между между мъжа и собственика на паркираната кола. Работата по случая продължава група „Охранителна полиция“ в Районното управление в Ардино по член от Наказателния кодекс за повреда и унищожаване..

публикувано на 17.10.18 в 13:08