Кърджали влезе в класация за замърсен въздух


От началото на януари Кърджали е в класацията на градовете със замърсен въздух и превишени норми на фини прахови частици. Най-потърпевши от това са хората с хронични дихателни проблеми. Когато фините прахови частици са под 10 нанометра, те достигат до крайните разклонения на белия дроб и тяхното очистване от организма става изключително трудно, а много често и невъзможно. Това каза за Радио Кърджали доктор Диана Вълчева, началник на пневмофтизиатричното отделение на многопрофилната болница в Кърджали.

Вижте още

Проектът "Училище за шампиони" - модел за нова система в образованието

Радио Кърджали, съвместно с най-голямото училище в региона "Петко Рачов Славейков" в Кърджали, днес даде пресконференция по проект на тема: "Успешни практики в интеграцията на ученици от етническите малцинства, чрез интеркултурно образование" . Участието на медиата в проекта е в Журналистическия клуб - един от създадените 19. Проектът..

публикувано на 19.07.18 в 17:57

Протестиращи затвориха главния път Смолян-Мадан

Спонтанен протест на жители от три общини - Мадан, Рудозем и Златоград затвори за около час главния път Смолян - Мадан, който е връзката и на Кърджали със Смолян. Жителите н а трите общини протестират срещу бездействието на държавата да ремонтира засегнатия от свлачището участък от републиканския път при село Тикале. На място е бил и..

публикувано на 19.07.18 в 15:33

Дини гиганти заляха пазара в Кърджали

Дини гиганти с тегло по 12 килограма предлагат масово търговците на пазара в Кърджали. Те са принудени да ги продават по половина и дори по четвъртина  заради теглото. Виновник за огромните дини е дъждът, казват търговците. Нуртен Салиф, производител от с. Горски извор, разказва, че  пъпешите се разболяли от дъждовете.  Добре се отразила водата обаче..

публикувано на 19.07.18 в 15:26

Гъдуларката Христина Белева и китаристът Петър Миланов гвоздей в "Мистериите на Хухла"

Звездите на оркестъра за народна музика на БНР - гъдуларката Христина Белева и китаристът Петър Миланов ще свирят на каменния амфитеатър в селото в събота вечерта Звездите на оркестъра за народна музика на БНР - гъдуларката Христина Белева и китаристът Петър Миланов ще бъдат гвоздеят на тазгодишното издание на фестивала..

публикувано на 19.07.18 в 15:24

Кърджалийски танцьори на една сцена с Горан Брегович в Сърбия

Танцов клуб „Пъстро хоро“ с ръководител Алексей Настев заминава за известния сръбски курорт Върнячка баня, където ще участва в традиционен фестивал. Проявата от 15 до 22 август е едно от най-големите туристически събития в Сърбия и се провежда в рамките на осем дни, когато на огромна сцена се качват певци и състави от различни жанрове и държави. За..

публикувано на 19.07.18 в 15:15

Стотици литри контрабандни препарати за растителна защита и 12 бутилки фреон задържаха митничари

341 литра контрабандни препарати за растителна защита и 12 бутилки фреон откриха митническите служители на Митнически Пункт Капитан Андреево при три проверки. При два от случаите контрабандните препарати за растителна защита, забранени за внос в България и ЕС , са открити при проверки на български и турски товарни автомобили. Митническите служители..

публикувано на 19.07.18 в 15:05

Никола Чанев: Всички големи инфраструктурни обекти в общината стават с подкрепа на държавата

Областният управител Никола Чанев участва в церемонията по старта на цялостното реновиране на сградата, в която се помещават ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ и Езиковата гимназия „Христо Ботев“, съобщиха в разпространено прессъобщение от областната администрация.  Училищният корпус ще  бъде основно ремонтиран по проект за обновяване и реконструкция на..

публикувано на 19.07.18 в 13:41