Кърджали влезе в класация за замърсен въздух


От началото на януари Кърджали е в класацията на градовете със замърсен въздух и превишени норми на фини прахови частици. Най-потърпевши от това са хората с хронични дихателни проблеми. Когато фините прахови частици са под 10 нанометра, те достигат до крайните разклонения на белия дроб и тяхното очистване от организма става изключително трудно, а много често и невъзможно. Това каза за Радио Кърджали доктор Диана Вълчева, началник на пневмофтизиатричното отделение на многопрофилната болница в Кърджали.

Вижте още

Догодина напролет започва строежът на новата спортна зала в Кърджали

Догодина на пролет може да започне реалният строеж на новата спортна зала . Това каза пред журналисти областният управител Никола Чанев в Кърджали.  На заседание на Министерски съвет по-рано днес беше взето решение , с което се одобри финансиране за изграждане на новата спортна зала . Инвестицията е в размер на 3 663 000 лв. Ч уйте..

публикувано на 17.10.18 в 16:29

Осъдиха 35-годишен на лишаване от свобода заради нападение и кражба на пари

Районният съд в  Кърджали осъди 35-годишен мъж на три години и четири месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим. На 12 април 2018 г., в гр. Кърджали, подсъдимият М.Ю. бил в района на въжения мост на река Арда . Той видял портфейл в джоба на минувач,  ударил го и съборил на земята. Измъкнал портфейла и взел от него 120 лева. Делото се..

публикувано на 17.10.18 в 14:52

Главен инспектор Милко Пецанков е новият началник на РУ-Кърджали

Директорът на Областното управление на МВР в Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов представи днес пред състава на РУ-Кърджали новия началник на управлението, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР. Със заповед на вътрешния министър ръководството на най-голямото полицейско управление в областта се поема от досегашния началник на сектор..

публикувано на 17.10.18 в 14:40

Незаконен превоз на животни в товарен "Мерцедес" установиха в Кърджали

Незаконен превоз на животни са установили полицаи от Районното управление в Кърджали при специализирана операция вчера за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места . Следобед на улица "Генерал Чернозубов“ в Кърджали б ил спрян товарен „Мерцедес“, управляван от 35-годишен. Водачът не представил необходимите документи и..

публикувано на 17.10.18 в 13:31

Министерски съвет одобри финансирането на нова спортна зала в град Кърджали

Днес, на заседание на Министерския съвет е взето решение, с което е одобрено финансиране за изграждане на нова спортна зала в град Кърджали на стойност 3 663 000 лева.  Убеден съм, че през есента на 2019 година  Кърджали ще разполага с модерно многофункционално спортно съоръжение, което ще бъде дом, както на елитните ни спортисти, така и на нашите деца,..

публикувано на 17.10.18 в 13:14

Засякоха водач на "Мерцедес" да кара след употреба на три вида наркотици

26-годишен водач на „Мерцедес“ управлявал автомобила след употреба на три вида наркотици, установиха полицаи от Районното управление в Кърджали . Колата била спряна за проверка вчера на бул.“България“ в града. Тестът за наркотици отчел положителна проба за амфетамин, метаамфетамин и канабис. Издаден е талон за медицинско изследване и са взети проби..

публикувано на 17.10.18 в 13:11

47-годишен потроши панорамно стъкло на "Ауди" след скандал

47-годишен счупил задно панорамно стъкло на лек автомобил „Ауди“ , паркиран неправилно пред гаража му в село Голобрад . Инцидентът станал след скарване между между мъжа и собственика на паркираната кола. Работата по случая продължава група „Охранителна полиция“ в Районното управление в Ардино по член от Наказателния кодекс за повреда и унищожаване..

публикувано на 17.10.18 в 13:08