Kрайният срок за заплащане на годишната такса за притежание на куче е 31 март

dog
Снимка: БГНЕС

Само 155 собственици на кучета в град Кърджали и само 60 в селата са изпълнили задължението си и са платили годишната такса за притежание на куче през 2017 година.  Таксата за 2018 година е 4 лева. 
Голямата идея е да се създаде регистър на домашните любимци, те да бъдат кастрирани и освободени от такса, и по този начин да се контролира популацията, коментираха експерти. Община Кърджали напомня на всички собственици на домашни кучета, че крайният срок за заплащане на годишната такса за притежание на куче  е 31 март 2018 година. От годишна такса са освободени кучетата на Министерство на Отбраната, МВР, Планинска спасителна служба и кастрираните кучета. 
Кучета с поставен чип са освободени от такса в годината,в която е поставен чипа.

Вижте още

1500 ученика на военно обучение в кърджалийско

Над 1500 ученици ще преминат военната си подготовка до 27 април. Планираните практически занятия за учащи ще се провеждат по утвърден график на територията на Националния ученически учебен център по военно обучение и санитарни дейности  в село Широко поле, Област Кърджали, каза за Радио Кърджали Минчо Гумаров.   Финансовото осигуряване на..

публикувано на 20.04.18 в 11:28

Полицейски служители се срещат с представители на местната власт и гражданите в малките населени места в Смолянско

Мобилни екипи от полицейски служители се срещат с представители на местната власт и гражданите в малките населени места в Смолянско. Изнесените приемни със служители от охранителна, криминална и икономическа полиция се организират независимо от служителите, определени за обслужване на съответния район. Целта е да се постигне по-добър резултат в..

публикувано на 20.04.18 в 11:02

Димитър Димов: Кърджали младежка столица на историята

Училище "Петко Рачов Славейков" в Кърджали е домакин на Национална олимпиада по история. Откриването на олимпиада ще бъде с поздравителен концерт в Дома на културата, тази вечер от 18.00 ч.  Учителят по история Димитър Димов каза:    За нас е голяма чест от толкова много училища в България  нашето училище "Петко Рачов Славейков" да бъде..

публикувано на 20.04.18 в 10:47

Заводът за високотехнологични токозахранващи системи готов до края на септември

Строителството на фабрика за производство на високотехнологични токозахранващи системи се очаква да завърши в края на септември 2018 година.  Инвеститор е компанията „Интернешънъл Пауър Съплай", а  директор на бъдещия завод е Вели Шакир. Капиталовата инвестиция възлиза на 32 млн. лв., като се планира поетапно разгръщане на пълния капацитет на..

публикувано на 20.04.18 в 10:19

Приключва санирането на 28-те жилищни блока в Кърджали

Приключва санирането на 28-те жилищни блока в Кърджали, съобщи арх. Танер Давут от общинската администрация в Кърджали. Създадени са други около 18 сдружения на собственици, които искат домовете им да бъдат финансирани, но Националната програма за енергийна ефективност не е активна за нови договори.  Арх. Давут, каза, че на  80% - 90% са..

публикувано на 20.04.18 в 09:53

До края на седмицата кърпят дупки в кърджалийските улици

До края на седмицата приключват кърпежите по републиканската пътна мрежа в чертите на града, увериха от Пътно управление. Днес областният управител Никола Чанев инспектира хода на текущите ремонти по булевард „България“, улица “Осми март“ и булевард „Беломорски“ . Миналата сряда той даде едноседмичен срок на Областното пътно управление да бъдат..

публикувано на 19.04.18 в 17:12

ОИК-Кърджали остави на поста кмета на Бели пласт

Пълномощията на кмета на село Бели пласт оцеляха при гласуване в Общинската избирателна комисия и той остава на кметския стол. Припомняме, че Общинската избирателна комисия в Кърджали беше сезирана, че кметът Ерай Мюмюн е подал заявления за заличаване на фирмата му в Търговския регистър в края на миналата година.  Подробности от Антоанета Юрукова,..

публикувано на 19.04.18 в 17:09