Kрайният срок за заплащане на годишната такса за притежание на куче е 31 март

dog
БГНЕС

Само 155 собственици на кучета в град Кърджали и само 60 в селата са изпълнили задължението си и са платили годишната такса за притежание на куче през 2017 година.  Таксата за 2018 година е 4 лева. 
Голямата идея е да се създаде регистър на домашните любимци, те да бъдат кастрирани и освободени от такса, и по този начин да се контролира популацията, коментираха експерти. Община Кърджали напомня на всички собственици на домашни кучета, че крайният срок за заплащане на годишната такса за притежание на куче  е 31 март 2018 година. От годишна такса са освободени кучетата на Министерство на Отбраната, МВР, Планинска спасителна служба и кастрираните кучета. 
Кучета с поставен чип са освободени от такса в годината,в която е поставен чипа.

Вижте още

До 10 000 лева от декар достига печалбата при отглеждане на шафран

До десет хиляди лева от декар достига печалбата при отглеждането на шафранов минзухар , съобщи за Радио Кърджали Хасан Тахиров, председател на Националната асоциация на производителите на шафран. Над 50 декара с тази нова за страната ни земеделска култура са засадени в района на Кърджали, в края на миналата година  вече започна и..

публикувано на 22.01.18 в 17:34

Кърджали чества 140 години от руско-турската освободителна война

Кърджали чества 140 години от освобождението си от османско владичество. На 22 януари отрядът на генерал -майор Григорий Чернозубов почти без бой превзема града като разгромява армията на Сюлейман паша. Ден по-късно е превзет и Момчилград, без да е даден и един изстрел. В Кърджали годишнината бе отбелязана в 12 часа, с поднасяне на венци и цветя..

публикувано на 22.01.18 в 16:44

Хранилка за кучета и котки измайстори кърджалиец

20 бездомни котки и едно куче вече се хранят от първата "автоматизирана" хранилка за бездомни животни в Кърджали. Тя е монтирана от Никола Стоев върху дърво пред блока, в който живее. Никола Стоев заимства идеята за "автоматизирана" хранилка за животни от Западна Европа. Първата такава хранилка в България е поставена в Пловдив от местна..

публикувано на 21.01.18 в 17:31

Деца откриха труп на мъж в парк "Простор" в Кърджали

Разложен труп на мъж е открит в парк Простор в Кърджали. Сигналът за тялото е подаден на телефон 112 от 12-годишно момче в събота към 19 часа. Извършен е оглед на мястото. Няма данни за насилствена смърт, заявиха за Радио Кърджали от регионалния пресцентър на МВР.  Извършват се оперативно-издирвателни действия по установяване самоличността на мъжа. До..

публикувано на 21.01.18 в 17:27

В болницата в Кърджали отбелязаха Бабинден

50 бебета са се родили от началото на годината до днес в Кърджали. Това стана ясно в деня на родилната помощ 21 януари. Бабинден беше отбелязан с тържество в многопрофилната болница "Д-р Атанас Дафовски".  Лекари, акушерки, бъдещи майки, родилки и гости присъстваха на тържеството. Директорът на болницата д-р Тодор Черкезов поздрави екипа на на..

публикувано на 21.01.18 в 14:05

Ватерполистите на "Арда 2008" победиха отбора на "Ботев"-Враца с резултат 6:2

В събота ватерполистите на "Арда 2008" победиха отбора на "Ботев"-Враца с резултат 6:2 в първия си квалификационен мач за републиканско първенство. В София момчетата, родени 2003 година и нагоре, поднесоха изненада. Чуйте треньора Иван Кръстев.

публикувано на 21.01.18 в 13:47

Започна издаването на безплатни карти за децата от Смолян до ски пистите в Пампорово

Община Смолян започна издаването на карти за безплатен достъп на децата до ски пистите в курорта Пампорово, съобщава кореспондентът ни от Смолян Радостина Чернокова.

публикувано на 21.01.18 в 13:38