Започна среднозимното преброяване на водолюбивите птици

Днес започна среднозимното преброяване на водолюбивите птици. Кампанията ще продължи три дни и в нея ще се включат над 100 доброволци на Българското дружество за защита на птиците и експерти от държавни институции. Те са разпределени в 40 екипа, които ще посетят всички големи водоеми в страната, включително и язовирите от каскада Арда. Според експерти, тази зима сме свидетели на необичайни за периода високи температури и това ще се отрази на броя на зимуващите у нас птици. При миналогодишното преброяване бяха установени над 600 000 птици от 150 вида.

Вижте още

Турция и Холандия нормализират дипломатическите си отношения

Турция и Холандия са взели решение за нормализиране на отношенията си, стана ясно след телефонен разговор между външните министри на двете страни. Било е взето решение за скорошно изпращане отново на посланици в Анкара и Хага. Вероятно до септември холандският първи дипломат ще посети Турция, съобщи Мевлюд Чавушоглу. Той добави, че двамата с..

публикувано на 21.07.18 в 14:20

Община Кърджали е с най-ниско равнище на безработица в областта

През месец юни тази година в област Кърджали на работа са постъпили 507 безработни. От тях на първичен пазар на труда са устроени общо 343, по програми и мерки за заетост са постъпили на работа 93, по схеми на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ - 71. Илияна Типова с подробности:  137 от общо постъпилите на работа са с работническа..

публикувано на 21.07.18 в 14:12

Все повече стават хората със слънчеви алергии

Зачестяват случаите на слънчеви алергии през летния сезон. Какви са причините и по какво можем да отличим заболяването от  изгарянето на кожата след излагане на слънце, коментира за Радио Кърджали доц. д-р Тодор Черкезов, изпълнтилен директор на областната болница: "Има много фактори, за които сме говорили много пъти. Знаем, че озоновият слой на..

публикувано на 20.07.18 в 16:16

Ще представят новия състав на футболна Арда

Утре, 21 юли, в 17 часа на арена "Арда" в Кърджали ще излезе целият новопопълнен състав на футболния тим, който ще представя Кърджали във Втора лига.  "Сините" ще премерят сили в последната си контрола с отбора на "Ботев" - Гълъбово седмица преди старта на шампионата в "Б" групата.  "На 21-ви, една седмица преди старта на първенството ще бъде..

публикувано на 20.07.18 в 15:53

Местна закусвалня със сърдечен жест към хоспис Добролюбие

Инициативата „Сготви за баба“ за десетгодишнината на хоспис Добролюбие привлече вниманието на екипа на местна закусвалня. Така пациентите на хосписа към кърджалийската болница бяха нагостени с вкусен обяд.  До края на октомври ще се организират и инициативи, свързани с проблемите на възрастните хора и на институциите, полагащи грижи за тях.  Ще има и..

публикувано на 20.07.18 в 15:19

Фирмите се принуждават да наемат непълнолетни лица

Недостигът на работна ръка принуждава ръководителите на фирми да наемат непълнолетни лица. За месец юни в Инспекцията по труда в Кърджали са постъпи 171 молби за разрешение, има и три отказа. "Вероятно ще ме попитате има ли дадени откази - да, имаме дадени откази, защото се иска да се наеме лице на 14 г. Тук вече законът е малко по-строг...

публикувано на 20.07.18 в 15:08

Спипаха непълнолетен с две нарушения на пътя

Проверка за управление на нерегистриран мотопед от непълнолетен се извършва в Районното управление в Кърджали.  15-годишен се придвижвал с мотопед и бил спрян на улица “Димитър Маджаров“ в Кърджали снощи.  При проверката се установило, че непълнолетният е неправоспособен, а моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред.  След..

публикувано на 20.07.18 в 14:38