Никола Чанев пред водещите от "Голямото междучасие": Призванието ми е да съм добър човек
Сбъдват ли се детските мечти? Какво се крие в книгите? Какво е мястото на доброто в живота на хората и как нюансите го правят по-пъстър и шарен? От какво зависят щастието и успехът? Тези и други въпроси зададоха на областния управител на Кърджали Никола Чанев водещите на младежкото предаване "Голямото междучасие" по Радио Кърджали Милица Гечева и Петър Буров. Те присъстваха на обучение, на което Никола Чанев беше лектор. Както подобава на истински репортери, Милица Гечева и Петър Буров използваха случая, за да вземат едно по-различно интервю с областния управител на Кърджали. На въпроса каква е детската му мечта, Никола Чанев отговори: "Не знам дали ще ми повярвате, но мечти като да станеш космонавт, полицай или пожарникар, аз не съм осъществил. Станах данъчен служител, сега съм политик. Детската ми мечта беше да съм щастлив и добър човек. Надявам се, че съм добър човек и считам себе си за такъв. Дали съм щастлив. Да, безспорно съм щастлив, така че смятам, че съм осъществил детската си мечта".

Отговорите и на други любопитни въпроси, задавани от децата към политика, може да чуете в звуковия файл.

Вижте още

10 ноември разделя българите, както го разделя и 9 септември

Изминаха 29 години от 10 ноември 1989 година, една важна дата от новата история на България, която продължава да разделя българите, на която все още историците не са дали своята оценка. Ще чуете разказите на трима души, които по онова време са били от двете страни на „барикадата“ в Кърджали. Това са Пламен Даракчиев, един от първите „неформали“ в..

публикувано на 12.11.18 в 15:31

Проф. Иво Христов: Възможна е надпревара във въоръжаването между САЩ и Русия

Пред глобален хаос ли се намира светът, кои са големите световни играчи и дали е възможна ядрена война? Ще последва ли надпревара във въоръжаването между двете суперсили САЩ и Русия . Ще се променят ли отношенията САЩ-Турция след освобождаването на сенатор Брънсън. По тези и други геополитически и политически актуални теми Радка Петкова..

публикувано на 12.11.18 в 15:17

Тази неделя във "Вяра и живот": Постът е духовно дело, а не диета

    Тази неделя (11 ноември), в навечерието на Рождественския пост във "Вяра и живот" разговаряме за неговото значение в живота на християните. Наш събеседник ще бъде архиепископ Христо (Писаров) от Вселенската църква на Иисус Христос. От него ще научите как възниква постът в християнството, по какво той се различава от поста в другите..

публикувано на 10.11.18 в 17:51

Петър Петков за "Операция Плюшено мече" в Кърджали

Вече 11 поредна година по Коледа хиляди български деца в неравностойно положение, без родители, в риск или с увреждания получават своя личен подарък от хора, които искат да сбъднат едно тяхно желание. Това стана възможно благодарение на  „Операция Плюшено мече“ . Как в тази благородна инициатива може да се включи всеки от нас ще разберем от  Петър..

публикувано на 08.11.18 в 12:33

Вили Бонина: Полицията е моето второ семейство

Българската полиция отбелязва днес професионалния си празник. Честването на 8 ноември - Архангеловден, е въведено през 1924 г. За определяне на светеца-патрон е потърсена  консултация от Светия синод, който дава писмено становище, в което се казва :  " Този празник, който олицетворява и на небето ред, власт и дисциплина и царуване на..

публикувано на 08.11.18 в 11:44

Соня Костадинова: Народната традиция повелява да се омилостиви Свети Архангел Михаил

Днес отбелязваме Архангеловден . Според българските народни вярвания Архангел Михаил е един от братята светци-юнаци, на когото при подялбата на света се паднали мъртвите души . Хората вярват, че светията взима душата на умиращия, подавайки му обикновено ябълка / или китка/. По тази причина той бива възприеман от населението като ангел..

публикувано на 08.11.18 в 11:14

Светослав Малинов: В следващия европейски парламент ще преобладават проевропейските партии

Светослав Малинов е български политик от партията Демократи за силна България (ДСБ), политолог и преводач. Един от основателите на ДСБ, той е депутат в Народното събрание през 2005-2009 година и в Европейския парламент от 2009 година. Вече два мандата е евродепутат от групата на Европейската народна партия. Малинов се срещна в Кърджали с ученици от Средно..

публикувано на 08.11.18 в 09:25